موزه تاریخ پزشکی خلیجفارس بوشهر ثبت جهانی میشود/ گزارش تصویری
به گزارش روابط عمومی موزه تاریخ پزشکی خلیجفارس بوشهر این مکان فرهنگی تاریخی توسط دفتر برنامهریزی و نظارت اداره کل موزههای سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری مورد بازدید قرار گرفت که با دارا بودن استانداردها و مولفههای لازم در بین موزههای ملی کشور به ثبت رسید و در حال طی مراحل پایانی ثبت در ایکوم بهعنوان هفتمین موزه تخصصی پزشکی دانشگاهی در آسیا است.
موزه تاریخ پزشکی خلیجفارس بوشهر با دارا بودن ۱۴ بخش از تاریخ باستان تا عصر مدرن اشیا تاریخی و ادوات پزشکی که مشاهیر پزشکی در بنادر، جزایر و سواحل شمال خلیجفارس مورداستفاده قرار میدادند در معرض دید علاقهمندان به فرهنگ و تاریخ قرارگرفته است.
از جمله اشیاء تاریخی مهم موجود در این موزه میتوان به گل پختههای شفا طلبی دوره عیلامیان، کوزههای تدفین مردگان دوره اشکانی، کوزههای اژدری حمل دارو و مایعات کشفشده در اعماق خلیجفارس متعلق به دوره اشکانی- ساسانی، ست جراحی جنگ جهانی اول، اولین ست انتقال خون فردبهفرد، اولین یونیت دندانپزشکی مکانیکی مورداستفاده در ایران و ست دامپزشکی مربوط به قرن ۱۹ میلادی اشاره کرد.
در موزه تاریخ پزشکی خلیجفارس بوشهر سعی شده مشاهیر پزشکی استان بوشهر به بازدیدکنندگان معرفی شوند که خاندان طبیب، پروفسور لطفعلی حقیقی بنیانگذار رشته میکروبیولوژی در ایران و خاورمیانه، دکتر سید نصیر سینائی از جمله اولین پزشکان ایرانی شاغل در استان بوشهر، دکتر ملکزاده متخصص زنان و زایمان که نزدیک به نیمقرن به مردم استان خدمت صادقانه داشت، از جمله این مشاهیر هستند.
در این موزه بخشهای مانند گیاهان دارویی با معرفی ۵۰۰ گونه گیاهان دارویی منطقه و توکسینولوژی دریایی (سمشناسی دریایی) نیز وجود دارد که محققان با استفاده از این بخشها چندین کتاب و پایاننامه را به رشته تحریر در آوردهاند و موزه تاریخ پزشکی خلیجفارس بوشهر را به مکانی مناسب برای انجام طرحهای تحقیقاتی تبدیل کردهاند.
موزه تاریخ پزشکی خلیجفارس در عمارت تاریخی دهدشتی واقع در محله کوتی بوشهر با بیش از ۱۶۰ مجموعه تاریخی بهصورت رایگان پذیرای علاقهمندان به فرهنگ و تاریخ ایران و خلیجفارس است.
شما را به دیدن گزارش تصویری بازدید تیم دفتر برنامهریزی و نظارت اداره کل موزههای سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری دعوت میکنیم.
انتهای پیام/ م.آ ۲۰۳۱