ساخت داربستهای استخوانی با استفاده از چاپگرهای سه بعدی
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، سعید سهمانی، پژوهشگر پسا دکتری مهندسی مکانیک این دانشگاه گفت: با کمک ابزار دقیق و سریع چاپگر سهبعدی، داربست استخوانی بایو- نانوکامپوزیتی دو کارهای (زیست سازگار و از بین برندهی سلولهای سرطانی) ساخته شد.
وی با بیان اینکه با استفاده خواص مکانیکی استخراج شده توسط آزمایش های صورت گرفته، رفتار ارتعاشات یک ایمپلنت استخوانی ساخته شده از این داربست بهصورت تحلیلی و تحت شرایط بارگذاری گوناگون مدل شده و مورد بررسی قرار گرفته است، ادامه داد: ساخت این داربست با استفاده از چاپگرهای سه بعدی و از ترکیب و سنتز بایوسرامیک (بردیجیت) و نانوذرات مغناطیسی (مگنتیت) صورت گرفته است.
سهمانی تصریح کرد: داربست تولید شده زیست سازگار بوده و خواص بیولوژیکی و مکانیکی مشابه با استخوان طبیعی دارد و از ناپیوستگی لازم به منظور رشد سلولهای استخوانی جهت ترمیم و بازسازی یک بخش صدمهدیدهی استخوان برخوردار است.
این محقق در خصوص کاربرد داربست استخوانی بیان کرد: از این داربست میتوان در بخش مهندسی پزشکی، جهت ترمیم و بازسازی بخشهای صدمهدیده استخوانی استفاده کرد.
وی همچنین به دیگر قابلیت های این داربست اشاره کرد و گفت: داربست استخوانی به دلیل دارا بودن نانوذرات مغناطیسی (مگنتیت) این قابلیت را دارد که با قرارگرفتن در یک میدان مغناطیسی AC، گرما تولید کند و سبب افزایش درجه حرارت بافت اطراف خود شود که در نتیجه، تمامی سلولهای سرطانی موجود در اطراف داربست جایگذاری شده در بافت، توسط هایپرترمیا (گرمادرمانی) از بین میروند.
ز.ح ۷۴/ ر.ب ۴۵