عمومی | وزارت علوم،تحقیقات و فناوری

برنامه دانشگاه شهید بهشتی برای حمایت از تولید داخل/ارتقای اساتیدی که پروژه‌های ملی داشته باشند

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از خبرگزاری ایسنا، دکتر صدوق به مهم‌ترین برنامه‌های دانشگاه شهید بهشتی در حمایت از بازار تولید داخلی اشاره کرد و گفت: دانشجویان تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری) سرمایه اصلی دانشگاه‌ها به شمار می‌روند و باید تلاش کرد تا رساله‌های دانشجویان این مقاطع تحصیلی به سمت حل مسائل و معضلات کشور هدایت شوند و چالش‌های جامعه را در طرح‌نامه ارائه خود به استادان راهنما ارائه دهند و این بهترین راه توجه دانشگاه‌ها به مشکلات کشور است.
وی تصریح کرد: زمانی که رساله‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی با توجه به موضوعات و نیازهای جامعه تعریف شود، مطمئناً دانشگاه‌ها به سمت هر یک از مشکلات قدم گذاشته‌اند و به جای اینکه مسائل انتزاعی برای پایان‌نامه‌های دانشجویان پیشنهاد دهیم و فقط به این فکر باشیم که یک مقاله خارجی از داخل این پایان‌نامه‌ها خارج شود، به این می‌اندیشیم که اگر مقاله‌ای هم از داخل رساله‌های استخراج می‌شود، آن مقاله مشکلی از مشکلات جامعه را رفع کند.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی به راهکارهای حوزه پژوهشی دانشگاه‌ها در حل چالش‌های کشور اشاره کرد و گفت: در این حوزه نیز می‌توان تلاش کرد استادانی که مقالات آنها چالشی از مشکلات کشور را حل کند، مورد ارتقا و تشویق قرار می‌گیرند یعنی باید سیاست‌ها و تمهیداتی به کار گیریم که استادان به جای تلاش برای چاپ مقالات در مجلات خارجی به منظور دریافت ارتقا به فکر حل معضلات جامعه از طریق پژوهش باشند، تا بتوان نتایج آن پژوهش‌ها را کاربردی کرد.
دکتر صدوق همچنین بر ضرورت حمایت دستگاه‌های خارج از دانشگاه در حل مشکلات جامعه از طریق مراکز علمی تاکید کرد و گفت: دستگاه‌های توسعه‌ای باید پروژه‌های پژوهشی خود را به دانشگاه‌ها و مراکز علمی بسپارند، متاسفانه این رویکرد در جامعه کشور ما بسیار کمرنگ است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: یکی از دغدغه‌ها و تاکیدات وزارت علوم به مراکز علمی و پژوهشی کشور توجه به موضوع حمایت از بازار تولید داخلی است و وزیر علوم نیز این موضوع را طی نامه‌ای به دانشگاه‌ها ابلاغ کردند. معتقدم دانشگاه‌ها نیز باید در این زمینه پیشگام باشند و سیاست‌ها برنامه‌های مدون و جدی در این زمینه تدوین کنند.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی از حمایت و تشویق این دانشگاه از رساله‌ها و پایان‌نامه‌های دانشجویی که بتوانند مشکلات جامعه را حل کنند، خبر داد و گفت: دانشجویان دوره‌های تحصیلات تکمیلی که موضوعات پایان‌نامه آن‌ها مسائل روز جامعه باشد و بتوانند مشکلات کشور را حل کنند مورد حمایت و تشویق دانشگاه قرار می‌گیرند.
دکتر صدوق خاطرنشان کرد: همچنین استادانی که رساله‌های آن‌ها با موضوع روز جامعه منطبق باشد و یک چالش ملی را رفع کنند در هیئت ممیزه دانشگاه بررسی و ارتقا خواهند یافت؛ بنابراین بررسی و تحقیق روی پروژه‌های ملی کشور از سوی استادان بر ارتقای آن‌ها تاثیرگذار خواهد بود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نامه‌ای به روسای دانشگاه‌ها، موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری و سایر واحدهای تابعه، ضمن ابلاغ تدابیر راهبردی برای کاهش آثار تحریم‌ها بر امور کیفی و فعالیت‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری، حمایت قاطع از برنامه‌های دولت جهت صرفه‌جویی و اجرای اقتصاد مقاومتی را خواستار شد.
دکتر غلامی در این نامه، تمرکز بر موضوع اقتصاد مقاومتی، حمایت همه جانبه جامعه دانشگاهی از برنامه‌های دولت تدبیر و امید را نیز امری ضروری دانست و خواستار انجام اقدامات مناسب دانشگاه‌ها، موسسات آموزش عالی، پژوهشی جهت حمایت قاطع از برنامه‌های دولت جهت کاهش هزینه‌ها و صرفه‌جویی و ارائه گزارش به این وزارت شد.
دکتر غلامی همچنین در فراخوانی خطاب به روسای دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری سراسر کشور، انجام اقدامات اجرایی در راستای راهبردهای اساسی مدنظر ریاست جمهوری به منظور "فائق آمدن بر مشکلات و چالش‌های جاری کشور"، از جمله «حمایت از بازار تولید داخلی» و «پشتیبانی و حمایت از فرآیندهای افزایش تولید، ارتقای کیفیت و بهره‌وری و کاهش هزینه‌های تولید در کلیه واحدهای تولیدی کشور» را مورد تاکید قرار داد.
ل.م ۵۴/ ع. ع ۵۷