معاون بهداشت وزارت بهداشت: تغذیه نوزاد با شیر مادر موجب تضمین سیستم ایمنی نوزاد در برابر بیماری ها می شود
به گزارش وب دا؛ دکتر علیرضا رییسی در همایش هفته جهانی تغذیه با شیر مادر با تاکید بر اینکه تغذیه نوزاد با شیر مادر موجب تضمین سیستم ایمنی نوزاد در برابر بیماری ها می شود، افزود: زایمان طبیعی بر میزان کیفیت و تداوم شیر مادر نسبت به زایمان سزارین تاثیر بیشتری دارد .
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه تغذیه با شیر مادرمی تواند سالانه جان ۱.۵ میلیون نوزاد را نجات دهد، گفت: شیر مادر تنها تغذیه ای است که نوزاد و مادر هر دو از آن سود می برند و آن سود، سلامتی است .
دکتر رییسی یکی از معضلات حوزه سلامت را زایمان سزارین عنوان کرد و گفت: علی رغم این که زایمان سزارین، ۷ درصد کاهش یافته است، اما با میزان ایده آل آن، فاصله داریم. علاوه بر این، مشکل دیگر در بخش زایمان سزارین این است که والدین می خواهند تاریخ تولد نوزاد را با تاریخ مناسبت های خودشان یکی کنند که این می تواند موجب آسیب به سلامت نوزاد شود .
وی افزود: آمارها نشان داده است که نوزادانی که به این صورت متولد می شوند، میزان بستریشان در NICU بیشتر است .
دکتر رییسی با تاکید بر اینکه شیر مادر یک ماده ساده نیست، اظهار داشت: شیر مادر محصولی بیولوژیک و ارگانیک است که علاوه بر تقویت سیستم ایمنی نوزاد، تاثیرات دیگری نیز داشته و مانند واکسنی برای کودک محسوب می شود .
معاون بهداشت تصریح کرد: شیر مادر یکی از مواد تغذیه ای است که به شدت از سوء تغذیه جلوگیری می کند و در جوامع فقیر با درآمد پایین، این سوء تغذیه با کوتاهی قد و وزن نمایان می شود. همچنین در جوامع با درآمد بالا، عدم تغذیه با شیر مادر باعث افزایش وزن و ایجاد بیماری های مزمن است .
دکتر رییسی در ادامه با اشاره به وجود شبکه ها، پایگاه های بهداشت و مراکز جامع خدمات سلامت، گفت: مادران در دوران بارداری به طور متوسط ۶ بار خدمت از مراکز بهداشتی و درمانی دریافت می کنند و مراقبت های نوزاد را هم انجام می دهند .
وی به ایجاد بیمارستان های دوستدار کودک و مادر اشاره کرد و افزود: پایش رشد، غربالگری نوزادان هایپرتیروئید، واکسیناسیون، سلامت دهان و دندان، پایش بینایی و شنوایی، غربالگری تکامل و مشاوره با خانواده در مورد ترویج تغذیه با شیر مادر جزو بسته اقداماتی مراقبت از کودک و مادر در مراکز بهداشتی است .
معاون بهداشت در پایان با بیان این که برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر از اولویت های وزارت بهداشت است، خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۷۰ با تلاش مسئولین وقت و کمیته کشوری، برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر به طور مدون در سطح کشور انجام شده و دستاوردهای بسیار بزرگی داشته است .