عمومی | وزارت علوم،تحقیقات و فناوری

ایجاد شورای راهبری مدیریت سبز در ۲۰ پارک علم و فناوری

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر نظرپور در نخستین همایش و نمایشگاه پارک‌های علم و فناوری در حوزه مدیریت سبز که در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، با بیان اینکه کارگروه راهبری مدیریت سبز با توجه به سیاست‌های بالادستی نظام و تاکید دولت تدبیر و امید در حوزه بهینه‌سازی مصرف انرژی و محیط زیست از سال ۱۳۹۲ ذیل این معاونت تشکیل شده است، اظهار داشت: «مدیریت سبز» واژه‌ای مبتنی بر یک رویکرد ضروری است که برای پاسداری از سرمایه‌های نسل حاضر و نسل‌های آتی کشور بر یکپارچگی اجتماعی، اقتصادی و محیط زیستی تاکید دارد.
به گفته وی لازمه «مدیریت سبز» نوعی بازنگری فکری در کار نهادها و سازمان‌های گوناگون با احترام به محیط زیست است و انرژی، آب، صدا، هوا، تنوع زیستی، حمل و نقل، فضای سبز، پسماند، ایمنی، بهداشت و مقوله‌های بسیاری دیگری به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این حوزه قرار می‌گیرند.
به گفته دکتر نظرپور، کنترل سیستم‌های حرارتی، برودتی تهویه مطبوع، استفاده از فناوری‌های پاک و انرژی‌های تجدیدپذیر، حمل و نقل، مدیریت پسماند، کنترل سیستم روشنایی، مدیریت مصرف آب، کنترل تجهیزات اداری و نحوه استفاده از آنها، مدیریت میزان مصرف کاغذ و اقلام مصرفی و فرهنگ‌سازی و توسعه مدیریت انرژی، شاخص‌های مدیریت سبز هستند.
وی افزود: ردیف متمرکز مدیریت سبز در سال اول طرح مذکور (سال ۱۳۹۶) برای دانشگاه‌ها در نظر گرفته شد؛ با توجه به فعالیت مراکز و موسسات پژوهشی و درخواست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از سازمان برنامه و بودجه کشور، برای سال دوم (قانون بودجه سال ۱۳۹۷)، پژوهشگاه‌ها نیز از طرح فوق بهره‌مند می‌شوند و امیدوارم در سال آینده این ردیف متمرکز را برای پارک‌های علم و فناوری داشته باشیم.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم گفت: مطالعه و شناخت وضع موجود، آموزش و گسترش آگاهی‌های جامعه هدف، تهیه بانک اطلاعات مصارف حامل‌های انرژی و آب و... و نظارت بر حسن اجرا و نگهداری پیشگیرانه در ساختمان‌ها می‌تواند ما را در پیشبرد اهداف «مدیریت سبز» یاری دهد.
وی درخصوص نقش شرکت‌های فعال در حوزه مدیریت سبز گفت: پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد با انجام فعالیت‌های نوآورانه، نقش بسزایی در نوآوری و توسعه فناوری‌های حوزه مدیریت سبز دارند؛ این رویکرد در نگاهی کلان به «جامعه سبز» می‌انجامد.
دکتر نظرپور با اشاره به اینکه نخستین پارک علم و فناوری در سال ۱۳۷۲ توسط شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان تاسیس شده است، افزود: در حال حاضر تعداد ۴۳ پارک علم و فناوری با زیربنای بالغ بر ۴۰۳ هزار و ۹۶۳ مترمربع در حال انجام فعالیت می‌باشند.
وی با اشاره به اعتبارات ملی تملک دارائی‌های سرمایه‌ای پارک‌های علم و فناوری در سال‌های ۹۶ و ۹۷ اظهار داشت: ۶۷ میلیارد تومان اعتبار در سال ۱۳۹۶ برای پارک‌های علم و فناوری تخصیص یافت که این اعتبار در سال ۱۳۹۷ با ۲۳ درصد کاهش به ۵۲ میلیارد تومان کاهش یافت و امیدواریم که اعتبار ابلاغی در سال جاری به صورت صد درصدی تخصیص یابد.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، دریافت فاینانس به منظور تجهیز آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه‌ها، موسسات آموزش عالی و پژوهشی و فناوری با تضمین دولت، استفاده از تسهیلات بانکی برای خرید تجهیزات و به روزرسانی آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری با تضمین هیئت امنا و تنفس دوساله و پرداخت از محل درآمد اختصاصی را از ظرفیت‌های قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور عنوان کرد.
وی مجوز انتشار اوراق مشارکت با تضمین و بازپرداخت اصل و سود توسط خود دستگاه اجرایی، مجوز انتشار اوراق مالی اسلامی برای طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای نیمه تمام و طرح‌های ساماندهی دانشگاه‌ها، مجوز اخذ تسهیلات از بانک‌ها برای تکمیل طرح‌های عمرانی و احداث خوابگاه‌های متاهلین و بازپرداخت اقساط از محل درآمد اختصاصی و یارانه سود و کارمزد تسهیلات توسط صندوق رفاه دانشجویان و مجوز استفاده از اعتبارات قانون استفاده متوازن از امکانات کشور برای دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و پارک‌های علم و فناوری را از دیگر ظرفیت‌های قانون بودجه سال جاری کشور دانست.

دکتر نظرپور، خلق فرصت به منظور ارائه دستاوردها و معرفی شرکت‌های «نوپا» در حوزه مدیریت سبز و جهت‌دهی فعالیت‌های نوآورانه در راستای اقتصاد مقاومتی، معرفی شرکت‌های «توانمند» و با سابقه در حوزه مدیریت سبز و ایجاد بستری در جهت تسهیل ارتباط کارفرمایان با شرکت‌های فعال برای ارائه خدمات در حوزه مدیریت سبز را از اهداف برگزاری نخستین نمایشگاه پارک‌های علم و فناوری در حوزه مدیریت سبز برشمرد.
ل.م ۵۴/ ر.ب ۴۵