دکتر براری در بازدید از پروژه بام ۲: مدیریت بلایا یکی از پیشرانهای توسعه بخش فضایی کشور است
در این جلسه جناب دکتر براری با اشاره به موقعیت ویژَه کشورمان در حوزه بلایای طبیعی، براستفاده هرچه بیشتر از فناوریهای فضایی در مدیریت بحران و بلایا تاکید نمودند و گفتند: باید مجموعه سازمان فضایی و پژوهشگاه فضایی ایران نقش ممتازی در حوزه مدیریت بحران ایفاد نمایند و در این راستا لازم است تا بستهای به صورت جامع و با هماهنگی مراجع ذیربط ارایه شود.
دکتر براری با تاکید بر لزوم حضور پر رنگ بخش خصوصی افزودند: ما باید فناوری را توسعه بدهیم و در حوزه سرویسدهی کار را به بخش خصوصی بسپاریم.
در ادامه، جناب آقای دکتر بیگ پور با تاکید بر اهمیت پروژه و نیز نقش کلیدی
ICT
در تمامی مولفههای مدیریتی فرمودند: در مواقع بحران ارایه سرویس به مدیریت بحران نقش حیاتی دارد و سپس سرویسدهی عمومی و ایجاد زمینه برای برقراری ارتباطات بین مردم مهم است.
ایشان با تاکید بر اهمیت روشن بودن ماموریتها و اهداف، اشاره کردند که مشخصات فنی پروژه پس از تعیین الزامات و کاربردهای مورد نیاز نهایی گردد. دکتر بیگ پور با اشاره به اینکه عدم وابستگی به خارج از کشور بسیار مهم است بر استفاده حداکثری از توان داخلی و اقتصادی کردن پروژه تاکید نمودند.
در انتها دکتر صمیمی، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با ابراز تشکر از برگزاری این جلسه گفتند: موضوع این پروژه، یک بحث ملی و حاکمیتی است و همکاری همه جانبه را میطلبد. ایشان با تاکید بر اینکه پژوهشگاه رقیب بخش خصوصی نمیباشد افزودند: در اجرای این پروژه همکاری بسیار خوبی با شرکتهای دانش بنیان انجام گرفته است.در ضمن پژوهشگاه نیز از اختراعات و راه کارهای دانش بنیان ارایه شده برای اقتصادی کردن پروژه استفاده مطلوب بعمل آورده است.
در انتهای جلسه، بازدید مفصلی از کارگاههای ساخت بالون بعمل آمدو از نزدیک با یکی از شرکتهای دانش بنیان فعال در پروژه گفتگو شد.
شایان ذکر است پروژه بام ۲ نسخه پیشرفته پروژه بام ۱ میباشد که قابلیتهای زیادی به آن افزوده شده است از جمله قابلیت عملیاتی سازی در مدت ۲ ساعت و به منظور کاهش هزینهها قابلیت بازیابی گاز هلیم به آن اضافه شده است. همچنین قابلیت حمل محموله سنگین تر تا ۶ برابر بام ۱ را دارد.