عمومی | وزارت علوم،تحقیقات و فناوری

مدرسه بین‌المللی تابستانی "پدیده‌ گرفت" در دانشگاه تبریز برگزار شد

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه تبریز، دکتر اصغر عسگری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز در این آیین ضمن تشریح دستاوردهای این دانشگاه در حوزه‌های مختلف گفت: امسال برنامه‌های مختلفی برای آیین بزرگداشت هشتمین صده آموزش عالی در تبریز و هفتادمین سال تاسیس دانشگاه تبریز در نظر گرفته شده که مدرسه بین‌المللی تابستانی "پدیده گرفت" با مشارکت محققان ایرانی- فرانسوی نیز در همین راستا برگزار شد.
وی توسعه همکاری‌های بین المللی را از جمله راهبردهای کلان دانشگاه تبریز برشمرد و یادآور شد: این همایش بین المللی پنجمین برنامه توسعه همکاری های بین المللی با دیگر دانشگاه‌های دنیا است که از سوی پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره‌شناسی این دانشگاه به اجرا در می آید.
دکتر عسگری با اشاره به اهداف برپایی این مدرسه بین‌المللی افزود: فراهم آوردن محیطی مناسب به منظور گفت‌وگو و تبادل نظر در زمینه "پدیده‌‌گرفت" و نقش ویژه آنها در شناسایی مجهولات حوزه اخترفیزیک از اهداف عمده این مدرسه است.
وی تصریح کرد: مدرسه بین‌المللی تابستانی "پدیده‌گرفت" فرصت مناسبی برای محققان و علاقه‌مندان به ویژه دانش‌پژوهان جوان و دانشجویان است که با شرکت در آن از سخنرانی‌های متخصصان برجسته مدعو داخلی و خارجی در این زمینه بهره برده و به بحث و تبادل نظر بپردازند.
دکتر علی عجب‌شیری‌زاده دبیر علمی این همایش نیز گفت: مدرسه بین‌المللی تابستانی "پدیده گرفت" به منظور توسعه همکاری‌های بین‌المللی با مشارکت محققان ایرانی و فرانسوی و به مناسبت ماه گرفتگی و نیز پدیده نادر مقارنه مریخ برگزار شد.
به گفته وی در این مدرسه تابستانی، شرکت‌کنندگان در کنار یادگیری مباحث مربوط به اخترفیزیک و نجوم، یک شب رصدی به یادماندنی در بزرگترین رصدخانه کشور یعنی رصدخانه خواجه نصیرالدین طوسی دانشگاه تبریز تجربه کرده و به همراه اساتید ماه‌گرفتگی کامل را تماشا و داده‌گیری کردند.
دبیر علمی مدرسه بین‌المللی "تابستانی پدیده گرفت" دانشگاه تبریز با اشاره به مشخصات پدیده «گرفت» تصریح کرد: دو پدیده مهم نجومی در این ایام روی خواهد داد، اولی "گرفت" کامل ماه است که در تبریز قابل رویت است و در پدیده دوم نیز موقعیت سیاره سرخ مریخ در نزدیک‌ترین فاصله از کره زمین در تاریخ ۲۷ ژانویه که در این موقع سیاره مریخ در آسمان با شدت نور بیشتری حتی در نزدیکی‌های افق پایین ظاهر خواهد شد.
دکتر سعید شجاعی دبیر اجرایی مدرسه بین‌المللی تابستانی "پدیده گرفت" دانشگاه تبریز نیز گفت: این مدرسه بین‌المللی علاوه بر انتقال تجربیات و تبادل دانش بین استادان و محققان، بستر مناسبی را برای تشویق پژوهشگران، دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی و سایر علاقمندان را برای ورود به حوزه‌های نوین اخترفیزیک فراهم خواهد کرد.
وی با اشاره به کمیته‌های علمی و اجرایی اعضای ایرانی و فرانسوی شرکت کننده در این مدرسه گفت: اعضای فرانسوی (ژان پییر روزلوت، ژان لوک مارتین، سیلویه لورنت، فیلیپ مورال، پاتریس گارموت و ژان موته) و کمیته علمی اعضای ایرانی (احسان توابی، اسداله قمری نژاد، علی ابراهیمی سراج، سعداله نصیری قیداری، رضا خداشناس و علی عجب‌شیری‌زاده) است که در این حوزه با سخنرانی خود به ارائه آخرین آخرین یافته‌های علم نجوم خواهند پرداخت.
تقدیر از تلاش‌ها و زحمات دکتر علی عجب‌شیری‌زاده به خاطر نزدیک نیم قرن فعالیت در این عرصه از دیگر برنامه‌های آیین افتتاحیه این مراسم بود.
همچنین اعضای شرکت‌کننده در مدرسه بین‌المللی تابستانی "پدیده گرفت"، با حضور در رصدخانه‌ خواجه نصیرالدین طوسی دانشگاه تبریز، پدیده‌ ماه گرفتگی را رصد کردند.
ل.م ۵۴/ ر.ب ۴۵