عمومی | دانشگاه مازندران

دلایل توجیهی احداث ساختمان دانشکده حقوق و علوم سیاسی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، دکتر حمید ابهری رییس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه مازندران در گفت و گو با روابط عمومی دانشگاه، به بیان اهداف و دلایل احداث ساختمان این دانشکده و برنامه های آتی آن پرداخت.

بر اساس این گزارش، دکتر ابهری در این گفت و گو با اشاره به این که در سال ۱۳۸۴ با تفکیک دو گروه حقوق و علوم سیاسی از دانشکده علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه مازندران، دانشکده مستقلی به نام دانشکده حقوق و علوم سیاسی شکل گرفت که به علت عدم وجود ساختمان برای استقرار این دانشکده، بال غربی ساختمان جدیدالاحداث دانشکده هنر و معماری به محل استقرار دانشکده حقوق و علوم سیاسی اختصاص یافت. در آن سال، دو رشته در مقطع کارشناسی - حقوق و علوم سیاسی- و سه رشته در مقطع کارشناسی ارشد علوم سیاسی، حقوق خصوصی و حقوق جزا و جرم‌شناسی- در این دانشکده دایر بود.

بعد از گذشت ۱۳ سال، هم چنان دانشکده حقوق و علوم سیاسی در بال غربی دانشکده هنر و معماری استقرار دارد درحالی که تعداد رشته های کارشناسی ارشد این دانشکده به ۸ رشته - حقوق خصوصی، حقوق جزا و جرم‌شناسی، حقوق بین الملل، حقوق عمومی، حقوق محیط زیست، علوم سیاسی، روابط بین الملل و اندیشه های سیاسی در اسلام- گسترش یافته است. به علاوه، دانشکده حقوق و علوم سیاسی در سه گرایش دکتری - علوم سیاسی، حقوق خصوصی و حقوق جزا و جرم‌شناسی- نیز دانشجو می پذیرد.

کل کلاس های قابل استفاده برای برگزاری کلاس های سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در دانشکده ی حقوق و علوم سیاسی مشتمل بر ۸ کلاس است که ناگزیر به علت کمبود فضای آموزشی از تمام اتاق های قابل استفاده مانند اتاق شورای دانشکده، اتاق گروه ها و حتی برای برخی کلاس های دوره دکتری که تعداد کمی دانشجو پذیرش شده اند، از اتاق کار اساتید برای برگزاری کلاس استفاده می شود.

دانشکده حقوق و علوم سیاسی بالغ بر ۲۴ عضو هیات علمی دارد که به علت کمبود فضای فیزیکی در بسیاری از اتاق های اداری که برای یک عضو هیات علمی طراحی و احداث شده است عملا دو عضو هیات علمی استقرار دارند. به علاوه، در فراخوان سال جاری جذب عضو هیات علمی، این دانشکده چهار عضو هیات علمی جذب کرده است که برای تامین اتاق کار این اعضا، دانشکده با مشکل مواجه است.

با توجه به گسترش رشته های مرتبط با حقوق و علوم سیاسی از یک طرف، جذب اعضای هیات علمی از طرف دیگر و افزایش تعداد دانشجویان در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، احداث ساختمان جدید برای دانشکده حقوق و علوم سیاسی امری ضروری است بویژه اگر در نظر بگیریم که دو رشته حقوق و علوم سیاسی از بهترین رشته های علوم انسانی هستند که دارندگان رتبه های برتر کنکور در این رشته ها ادامه تحصیل می دهند.

فارغ التحصیلان رشته حقوق اغلب جذب بازار کار وکالت و قضاوت می شوند که در حل و فصل بسیاری از مشکلات مردم دخیل هستند.

اگر در نظر بگیریم که دانشگاه های مطرح کشور مانند دانشگاه تهران، دانشگاه شهد بهشتی، دانشگاه تربیت مدرس و... هرکدام ساختمان مستقلی برای استقرار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دارند که دارای امکانات کامل مانند کتابخانه تخصصی، سالن همایش و کلاس های درسی عدیده ای می باشند که علاوه بر برگزاری کلاس های درسی برای فعالیت های فوق برنامه از آنها استفاده شود، به علاوه با توجه به فعالیت تشکلات مختلف دانشجویی مانند انجمن اسلامی، بسیج دانشجویی، جهاد دانشگاهی و... در دانشکده ی حقوق و علوم سیاسی، تردیدی در لزوم احداث ساختمان برای دانشکده حقوق و علوم سیاسی باقی نمی ماند. برگزاری دادگاه های مجازی(موت کورت)، کلینیک حقوقی و همایش های مختلف در زمینه های حقوق و علوم سیاسی از مولفه های ارتقای جایگاه یک دانشگاه است که مستلزم وجود ساختمان مستقلی برای انجام این فعالیت ها می باشد.

روابط عمومی دانشگاه مازندران

امور رسانه های گروهی

تصاویر بیشتر