تشریح دستاوردهای برنامه تحول نظام سلامت در چهارمحال و بختیاری در حضور وزیر بهداشت
وب دا؛ در جلسه ای با حضور دکتر هاشمی وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن ارائه گزارش عملکرد برنامه تحول نظام سلامت و مدیریت منابع و مصارف و هزینه های درمان توسط مسئولین دانشگاه علوم پزشکی استان چهارمحال و بختیاری، از کاهش پرداختی از جیب مردم جهت هزینه های درمان بعنوان یکی از بزرگترین دستاوردهای برنامه تحول نظام سلامت یاد شد.
به گزارش وب دا؛ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در نشست هم اندیشی اعضای هیئت علمی و هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با حضور وزیر بهداشت ، نمایندگان شهرستان های نه گانه در مجلس شورای اسلامی، استاندار محترم، ریاست و مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی، روسا بیمارستان ها، شبکه های بهداشتی و درمانی تابعه دانشگاه و تعدادی از مسئولین دانشگاه اظهار داشت: در پی ابلاغ برنامه های تحول نظام سلامت با فراهم سازی دسترسی مردم استان به خدمات درمانی تحول بزرگی در عرصه درمان استان رخ داد و بخش زیادی از نیازهای درمانی مردم مرتفع گردید.
دکتر محسن درخشان تصریح کرد: کاهش پرداخت از جیب بیماران بستری مراجعه کننده به بیمارستان های تابعه به کمتر از ۶ درصد،پوشش ۹۰ درصد خدمات درمانی مورد ارائه به بیماران بستری توسط سازمان های بیمه از جمله دستاوردهای برنامه تحول نظام سلامت در چهارمحال و بختیاری بوده است.
وی گفت: همچنین اجرای کامل برنامه حمایت از ماندگاری پزشکان در مناطق محروم که بعنوان شاخص اصلی ، دسترسی به خدمات سلامت در مناطق محروم به شکل مناسبی گردیده است و بیش از ۸۰ درصد در قالب برنامه تحول نظام سلامت با بیمارستانها همکاری داشته اند.
وی افزود: همچنین در اثر استقرار بسته ارتقاء کیفیت خدمات ویزیت در کلینیک های دانشگاهی و توسعه کلینیک ها، بار مراجعات سرپایی و پاراکلینیک رشد ۴۰ درصدی داشته و به طور چشمگیری نسبت به قبل از برنامه تحول افزایش یافته است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری خاطر نشان کرد: در پی اجرای برنامه ضمن ارتقاء کیفیت هتلینگ بیمارستانها بیش از یک سوم بخشها و فضاهای بیمارستانی با اعتبارات تخصیص یافته بازسازی و یا استانداردسازی شدند.
وی، استقرار ۱۳ رشته تخصصی به صورت مقیم در بیمارستانهای تابعه دانشگاه جهت ارائه به موقع خدمات پزشکی و کاهش زمان تعیین تکلیف بیماران بویژه در بخش اورژانس را از دیگر دستاوردهای اجرای برنامه تحول نظام سلامت در استان برشمرد.
به گفته وی، جلوگیری از ارجاع بیماران جهت تامین دارو و تجهیزات و خدمات به خارج از بیمارستان از طریق ساماندهی زنجیره ارجاع خدمات بیمارستانی به گونه ای بوده است که چهارمحال و بختیاری به عنوان یکی از استانهای موفق به صفر رساندن تعداد موارد ارجاعی خارج از بیمارستان می باشد.
وی، اجرای کتاب ارزش نسبی خدمات سلامت، اجرای طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد کارکنان و پزشکان، تکمیل پروژه های نیمه تمام کلینیک ها و فراهم سازی دسترسی مردم به خدمات پزشکان متخصص، رشد ۳۴ درصدی حجم خدمات بستری و اعمال جراحی، رفع کمیود تجهیزات پزشکی سرمایه ای و بیمارستان ها بدنبال افزایش سطح اعتبارات تخصیص یافته ، بهبود تعرفه های خدمات درمانی و تامین رضایت نسبی اکثریت پزشکان و کارکنان نسبت به سالهای قبل از برنامه با اجرای برنامه پرداخت مبتنی بر عملکرد را از دیگر دستارودهای برنامه تحول نظام سلامت در چهارمحال و بختیاری عنوان کرد.
وی با اشاره به اهمیت توجه به سلامت نوزاد و مادر ، افتتاح بخش مادران پرخطر را از دیگر اقدامات موثر در راستای حفظ و ارتقاء سلامت مادر و نوزادان عنوان کرد و افزود: بخش مادران پرخطر بیمارستان هاجر(س) با ۲۶ تخت فعال با اجرای برنامه تحول نظام سلامت افتتاح گردید.
دکتر درخشان، با اشاره به فعال بودن یک هزارو ۴۴۹ تخت در مراکز درمانی این استان ، ضریب اشغال تخت را ۷۲ درصد اعلام کرد و افزود: در حال حاضر نسبت تخت به هزار نفر جمعیت ۱.۵ است.
وی، تعداد مراجعات بستری در سه ماهه اول سال جاری را ۳۶هزار و ۸۹ مورد اعلام کرد و افزود: همچنین طی این مدت ۱۳۸ هزار و ۵۷۵ مورد مراجعات به اورژانس داشته ایم.
وی تعداد مراجعات کلینیک ها و مراجعات پاراکلینیک را در سه ماهه نخست سال ۹۷ به ترتیب ۲۱۹هزارو ۹۹۰ و ۳۲۶هزار و ۸۵۲ مورد اعلام کرد و اظهار داشت: طی این مدت ۱۳هزار و ۸۵۹ مورد خدمات اعمال جراحی ارائه شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری ، با اشاره به اینکه ترویج زایمان طبیعی یکی از بسته های خدمتی دولت در قالب برنامه تحول نظام سلامت بوده است افزود: با رایگان شدن زایمان طبیعی و کاهش سزارین و نهایتاً افزایش آگاهی مادران باردار نسبت به قبل جهت انتخاب روش زایمان طبیعی گام موثری در این راستا برداشته شده است.
وی ادامه داد، از ابتدای سال جاری تا خردادماه دوهزار و ۱۹۴ مورد زایمان طبیعی در استان انجام شده است.
دکتر درخشان با بیان اینکه در نتیجه اجرای برنامه تحول نظام سلامت، اکثر خدمات رشد مناسبی داشته اند افزود: علی رغم رشد خدمات و افزایش سطح دسترسی مردم ، دوشاخص نسبت تخت به جمعیت و پرستار به تخت افزایش نداشته اند.
گفتنی است، وزیر بهداشت و هیئت همراه ایشان سوم و چهارم مردادماه ۹۷ بمنظور بررسی روند اجرا و دستاوردهای برنامه تحول نظام سلامت، افتتاح طرح های توسعه بیمارستان های آیت الله کاشانی شهرکرد و شهداء لردگان و اورژانس هوایی و تعدادی از پروژه های بهداشت و درمانی به چهارمحال و بختیاری سفر کرده است.