عمومی | پژوهشگاه فضایی ایران

سفر فرانسوی‌ها به تبریز برای رصد ماه گرفتگی ۵ مرداد

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازتبریز؛عجب‌شیری‌زاده عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه تبریز گفت: ۶ دانشمند فرانسوی در کنار دانشمندان ایرانی برای رصد طولانی‌ترین ماه گرفتگی قرن ۲۱ به تبریز می‌آیند.

به گفته وی، با توجه به این که تبریز بهترین نقطه برای مشاهده خسوف است، این گروه ۶ نفره به تبریز آمده و برای استقرار آن‌ها و تجهیزاتشان، ۸ محل نصب تلسکوب در رصد خانه طوسی تبریز مشخص و آماده شده است.

وی افزود: در این رصد، قرمز شدن رنگ ماه در زمان خسوف که یکی از سوال برانگیزترین اتفاقات دنیا در حوزه علم نجوم است، بررسی می‌شود و علاوه بر بررسی‌هایی که از سطح زمین صورت می‌گیرد، ماهوار‌های ناسا هم این رخ داد را از آسمان رصد خواهند کرد و پس از اتمام آن در صورت لزوم، درباره نتایج حاصل از رصد دانشمندان در تبریز با ناسا تبادل افکار خواهد شد.

۵ مرداد امسال ( ۲۷ جولای ۲۰۱۸)، طولانی‌ترین ماه گرفتگی  یا خسوف قرن بیست و یکم از ساعت ۲۱ و ۴۴ دقیقه آغاز شده و سحرگاه شنبه؛ ۶ مرداد به پایان می‌رسد.

ماه‌گرفتگی در تبریز از ساعت ۲۴ و ۱۵ ثانیه آغاز شده و در ساعت ۲۴ و ۵۱ دقیقه و ۴۴ ثانیه به بیشترین میزان گرفتگی در این شهر خواهد رسید و با توجه به ساعات اشاره شده، ماه‌گرفتگی در تبریز، ۶ مرداد اتفاق خواهد افتاد.

به گفته محققان، در این ماه گرفتگی، ماه از مرکز سایه زمین می‌گذرد و همزمان با آن، سیاره مریخ در نزدیک‌ترین موقعیت نسبت به زمین قرار گرفته و می‌توان این سیاره را از نزدیک‌ترین فاصله مشاهده کرد.

طولانی‌ترین خسوف قرن ۲۱، در کل دنیا یعنی آسیا، اروپا، آفریقا، استرالیا و بخش‌های جنوبی آمریکا قابل مشاهده خواهد بود.