معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه از مرکز رشد و نوآوری تغذیه و صنایع غذایی بازدید کرد
در راستای بازدید های دوره ای و ارزیابی مراکز رشد و نوآوری دانشگاه دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه به همراه دکتر حمید رضا مقیمی مدیر امور فناوری دانشگاه و دکتر منوچهر صادقیان مشاور معاونت تحقیقات و فناوری در حوزه فناوری از مرکز رشد و نوآوری انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه بازدید کردند.
در این بازدید ابتدا گزارشی از وضعیت مرکز توسط دکتر مهدی فرهودی رئیس مرکز، دکتر حسینی رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی ارائه شد در این گزارش به حضور۳۰ شرکت دانش بنیان و واحد فناور در مرکز ، ۲۱ شرکت در مرحله رشد و ۹ شرکت در مرحله پیش رشد ،فعالیت گروه دانشجویی مکسان، برگزاری ۲۷ رویداد ترویجی و ۱۲ کارگاه، راه اندازی سایت اینترنتی مرکز، حضور در نمایشگاههای مختلف مانند نمایشگاه کیش، برگزاری رویداد اینوتک در حوزه غذا و تغذیه و صنایع غذایی، همایش معرفی پروژه در حوزه صنعت غذا، جلسات Mentoring و.... اشاره شد .
در ادامه این گزارش محصولات شرکت های مستقر در مرکز رشد، مانند کیت تشخیص آفلاتوکسین، نمک کم سدیم، نرم افزارهای سلامت غذا، جاذب های اکسیژن جهت افزایش پایداری، کیک بدون قند و آرد، انواع نان غنی شده، بازیافت ضایعات گوجه فرنگی در قالب خوراک دام و رنگ، محصولات آنتی باکتریال طبیعی جهت شستشوی میوه و سبزی و...اشاره شد .
در بخش دیگری دکتر زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با اشاره به عملکرد مطلوب مرکز رشد و نوآوری تغذیه اظهار داشت: این مرکز در مسیری درست و صحیح در حال حرکت است و می تواند به عنوان الگویی برای سایر مراکز باشد. وی گفت:این موضوع که مرکز رشد و نوآوری تغذیه در تمامی زمینه ها( از مرحله پیش رشد تا رشد) وخصوصا در حوزه دانشجویی فعالیت می کند حرکتی مثبت و موثر در راستای پیشبرد اهداف دانشگاه است.
توجه به کیفیت، تمرکز در راستای برقراری ارتباطات بین المللی در قالب تیمی از کارشناسان صنایع داخلی و خارجی در حوزه Technology Food از جمله مواردی بود که دکتر زرقی به لزوم اجرای آن تاکید کرد.
در ادامه این جلسه دکتر مقیمی با اشاره به این مطلب که این مرکز در همه رویدادها یک مرکز رشد فعال بوده است، پیشنهاد کرد: زمان آن رسیده که شتاب دهنده ها در کنار این مرکز مستقر شوند.
در ادامه معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه و هیات همراه از رویداد در حال برگزاری قاصدک که در حوزه معرفی یک اپلیکیشن بسیارموفق موبایل برای سلامت غذا بود، شرکت کردند و ضمن شنیدن سخنان معرفی کنندگان اپلیکیشن، راهکارهایی در زمینه بهینه سازی آن ارائه کردند. این اپلیکیشن در حال حاضر ۰۰۰/۲۰۰/۱ نفر کاربر دارد. پس از آن از قسمت های مختلف مرکز رشد مانند محل استقرار شرکت ها، کارگاه تهیه نان، پایلوت برای تهیه محصولات و... بازدید کردند.
همچنین در حین بازدید با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل موجود، امکان استفاده از فضاهای فعلی مرکز برای نمایشگاه، امکان تهیه غذا و نان سالم برای بیمارستانها و خوابگاهها و همچنین استفاده از پتانسیل آموزش پرورش برای ترویج غذای سالم در مدارس بحث و گفتگو شد.
گفتنی است این مرکز اولین مرکز نوآوری و فناوری تخصصی غذا و تغذیه در کشوراست و از اهداف آن می توان به کار آفرینی، حمایت از نوآوری و خلاقیت نیروهای جوان، بستر سازی جهت تجاری سازی دستاورد های تحقیقاتی، ایجاد فضای لازم جهت گسترش رشد واحدهای کوچک دانش مدار فناور، بستر سازی جهت ایجاد فرصت های شغلی مناسب به منظور جذب کارآفرینان و کمک به رونق اقتصاد فناوری اشاره کرد.