بازدید رایزن علمی فرانسه در خاور میانه از مرکز قلب تهران
به گزارش روابط عمومی مرکز قلب، یکشنبه ۳۱ تیر۱۳۹۷ ژان کریستوف بونته رایزن علمی فرانسه در خاور میانه و هیئت همراه از مرکز قلب تهران بازدید کردند. در این جلسه که با حضور دکتر پورحسینی، رئیس مرکز قلب تهران، دکتر کردی معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران ، دکتر حاجی قاسمی مدیر مرکز و تعدادی از محققین و پزشکان واحد تحقیقات مرکز قلب تشکیل شد، ابتدا دکتر پورحسینی ضمن خوشامدگویی به حاضرین و خیر مقدم به جهت حضور در این مرکز بزرگ درمانی ، ارتباط هر چه بیشتر این مرکز با دیگر مراکز آموزشی ، درمانی و تحقیقاتی سایر کشورها از جمله کشورهای پیشرو در حوزه های مختلف علمی را خواستار شد.
دکتر کردی معاون بین الملل دانشگاه نیز به معرفی دانشگاه علوم پزشکی تهران پرداخته و امکانات، پتانسیل ها و واحدهای تابعه آن را معرفیو ظرفیت ها و توانایی های موجود در پردیس بین المللی کیش را تشریح کرد. همچنین آمادگی و تمایل دانشگاه را برای برقراری روابط متقابل بین دانشگاه علوم پزشکی تهران با مراکز علمی و دانشگاهی فرانسه را اعلام کرد.
سپس واحد پژوهش این مرکز به بیان پتانسیل های پژوهشی و طرح های تحقیقاتی مرکز قلب تهران پرداخت.
دکتر لطفی توضیحاتی پیرامون کوهورت پره مچور که در مرکز قلب بیش از ۳ سال در حال بررسی است، ارائه کرد و گفت: سن بروز بیماری تنگی عروق کرونر در ایران پایین آمده و تعداد زیادی از بیماران که با حملات قلبی – عروقی به این مرکز مراجعه می کنند زیر ۵۰ سال هستند. با توجه به اینکه بروز بیماری در سنین پایین با کاهش توانایی و کارایی افراد همراه است، درنتیجه خسارات جبرات ناپذیری به جامعه و سیستم بهداشتی تحمیل می کند، بنابراین واحد تحقیقات این مرکز اینگونه بیماران را از نزدیک تحت کنترل و نظارت قرار داده است.
وی افزود:حدود ۲۰۰۰ بیمار در سنین ۴۵ تا ۵۵ سال پس از آنژیوگرافی حداقل با یک عروق گرفته قلبی مواجه بودند. هدف از بررسی طرح کوهورت بررسی پیش آگهی بیماران و شیوع و بروز عوارض بیماری در طی زمان است.
در ادامه دکتر اکبر شفیعی از دیگر محققین واحد پژوهش راجع به طرح کوهورت تهران توضیحاتی ارائه کرد و گفت: طرح کوهورت تهران با همکاری مرکز تحقیقات قلب، مرکز تحقیقات تروما و جراحی بیمارستان سینا و مرکز تحقیقات بیماری های روان تنی بیمارستان امام خمینی از سال ۹۳ شروع به کار کرد که از ۱۰ هزار خانوار تهرانی در مناطق ۲۲ گانه شهری به صورت تصادفی این طرح به اجرا درآمد تا از نظر بیماری های قلبی، سابقه، سوانح، تصادفات و همچنین بیماری های روحی- روانی مورد بررسی قرار گرفته و نتایج حاصل آن تا پایان اسفند ۹۶ نشان داد این طرح ۷۶ درصد مشارکت مردمی را به همراه داشته که ۳/۹ درصد افراد دچار بیماری عروق کرونر، ۸/۱۳ درصد دچار دیابت، ۸/۲۳ درصد دارای فشارخون و ۷/۳۷ درصد با کلسترول بالا بودند. میزان مصرف سیگار در جمعیت مورد مطالعه ۳/۱۶ درصد و چاقی نیز ۵/۲۸ درصد را به خود اختصاص داده بود. اضافه وزن ۱/۴۳ درصد نیز گزارش شده است.
در پایان جلسه، دکتر پورحسینی لوح یادبود ویژه مرکز قلب تهران را به رایزن علمی فرانسه و یکی از اعضای هیئت همراه اهدا کرد.
عکس: حامد بلورفروش
خبر: مریم داودی