نزدیکترین فضاپیمای بشر به خورشید سفرش را به زودی آغاز میکند
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، سازمان فضایی آمریکا (ناسا)، آخرین مراحل تکمیل کاوشگر خورشیدی پارکر را که قرار است تابستان ماموریت سفر به خورشید را آغاز کند، به پایان میرساند.
براساس گزارش «ناسا»، نیکی فاکس دانشمند پروژه کاوشگر خورشیدی پارکر اعلام کرد: این کاوشگر در چند ماه آینده تحت آزمایشهای نهایی قرار میگیرد تا اطمینان حاصل کنیم که همه چیز آماده است. پس از سوخت گیری، سفینه با موشک دلتای ۴ سنگین به فضا میرود.
این سفینه در مدار هفت میلیون کیلومتری از خورشید به دور آن خواهد گشت و در نتیجه باید بتواند درجه حرارت بیش از ۱۳۰۰ درجه سانتیگراد، ذرات فرا صوتی و تشعشعات فضایی قوی را تحمل کند.
اطلاعاتی که این کاوشگر از فاصله ۱۴۰ میلیون کیلومتری به زمین خواهد فرستاد به دانشمندان کمک میکند درک کنند چرا اتمسفر خورشید از سطح آن بسیار گرم تر است. آنان همچنین انتظار دارند به اکتشافات غیرمنتظرهای نیز دست یابند.
این کاوشگر که به اندازه یک خوردوی کوچک است و توسط آزمایشگاه دانشگاه «جانز هاپکینز» در مریلند طراحی و ساخته شده هفت بار به دور سیاره زهره خواهد گشت تا بتواند خود را در دسامبر سال ۲۰۲۴ به مدار خورشید برساند.
این کاوشگر سپس ۲۴ بار به دور خورشید خواهد گشت و در هر گردش به آن نزدیک تر خواهد شد.
کاوشگر سپس از میان جو خورشید عبور خواهد کرد و به فاصله ۶.۲۷ میلیون کیلومتری سطح این ستاره درخشان خواهد رسید و هفت برابر بیش از فضاپیماهای پیشین به آن نزدیک خواهد شد.
این سامانه مجهز به چهار ابزار برای تصویربرداری از بادهای خورشیدی و همچنین بررسی میدانهای مغناطیسی، پلاسما و ذرات پرانرژی است.
منشا این بادها دهههاست ذهن دانشمندان را به خود مشغول ساخته و نگاه دقیقتر به خورشید جهت بررسی آنها نیازمند ارسال یک کاوشگر فضایی از میان جو خورشید و وارد شدن آن به دماهای تقریبا هزار و ۳۷۷ درجه سانتیگراد است.
این فضاپیما یک سیستم خنک کنندهای دارد که مانند رادیاتور عمل میکند و ۵ لیتر آب تحت فشار خواهد داشت. این سیستم به دلیل وجود ترکیبی از آب و الکترونیک که در خود دارد همانند دیگر سیستمهایی که پیش از این در فضاپیما استفاده شده نخواهد بود.