عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

برگزاری اولین جلسه کمیته توسعه و ساماندهی کلینیک های ویژه و کمیته ارتقای کمی و کیفی نظارت بر واحدهای درمانی با حضور معاون درمان دانشگاه

گالری عکس
جلسه مقدماتی کمیته توسعه و ساماندهی کلینیک های ویژه و کمیته ارتقای کمی و کیفی نظارت بر واحدهای درمانی با حضور دکتر مهدی رضایی معاون درمان دانشگاه و سایر اعضا روز سه شنبه ۲۶ تیر ۹۷ در سالن اجتماعات معاونت درمان برگزار شد.
دکتر رضایی در این جلسه گفت: ارتقا کیفیت خدمات درمانی یکی از بحث های بسیار مهم حوزه  درمان کشور و همچنین یکی از برنامه های استراتژیک معاونت درمان در بازه زمانی چهارساله دانشگاه است. اهمیت کلینیک های ویژه در دانشگاه، بدین جهت است که علاوه بر اینکه، تسهیل دسترسی بیماران به متخصصین و اساتید را فراهم می کند، موجب کاهش سهم پرداختی از جیب مردم در نظام سلامت هم میشود.
وی با تاکید بر اهمیت توجه مسئولین بیمارستان ها به توسعه کلینیک های ویژه بیمارستانی گفت: یکی از وظائف حاکمیت کاهش پرداختی از جیب مردم در ارائه درمانی است برای تحقق این هدف نیاز است بخش های خدمات درمانی سرپایی دولتی توسعه پیدا کند. چرا که بخش قابل توجهی از پرداخت های مردم در حوزه درمان مربوط به ارائه خدمات در این بخش است. در این خصوص دستورالعمل جدید وزارت بهداشت مبنی بر اداره مستقل کلینیک های ویژه می تواند راهگشا باشد و در این جلسه یکی از موضوعات مهم و فوری قابل بررسی مطالعه این دستورالعمل و ارائه پیشنهادات اصلاحی جهت ارائه به هیئت رئیسه دانشگاه است. همچنین بحث تنوع فعالیت ها، چگونگی بهره گیری از مشارکت پزشکان و اخذ خدمات مشارکتی بخش خصوصی در کلینیک های ویژه از دیگر موضوعات مهم و قابل بررسی در این کمیته است.
دکتر شباب، مدیر درمان هدف از برگزاری این جلسه را معرفی اعضای کمیته ها و تصمیم گیری در خصوص تقویم برگزاری منظم جلسات و بررسی برنامه های ذیل هر هدف عنوان کرد و گفت: در راستای اجرای برنامه های راهبردی معاونت ، اولین جلسه کمیته توسعه و ساماندهی کلینیک ویژه و کمیته ارتقاء کمی و کیفی نظارت بر واحدهای درمانی به منظور آشنایی اعضای هر کمیته برگزار شد و قرار است این برنامه ها به گونه ای پیش برود که از آغاز مهر ۹۷ وارد فاز اجرایی شود. مهمترین انتظار ما از این جلسات دستیابی به طرح های پژوهشی و گردآوری نیازهای اطلاعاتی مربوط به هر کارگروه است. نتایج این جلسات جهت تجمیع به دکتر سعید پور مشاور معاون درمان در برنامه های اجرایی معاونت درمان و نهایتا جهت تصمیم گیری به معاون محترم درمان که رهبری برنامه عملیاتی این معاونت را عهده دار هستند ارائه می شود.
در ادامه، دکتر سعیدپور تاکید بر اهمیت مشارکت روسا و مسئولین بیمارستان های تابعه در اجرای برنامه های عملیاتی معاونت درمان گفت: صاحب اصلی این فرآیندها شما هستید. با توجه به گستره برنامه های راهبردی این معاونت و این که در فاز اجرایی بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه را نیز در بر می گیرد، و مایلیم از نظرات و پیشنهادات فعالان بیمارستانی حاضر در این کارگروه ها و کمیته ها بهره مند شویم.
وی همچنین بر ضرورت مستندسازی تصمیمات و اقدامات انجام شده در این حوزه تاکید کرد و افزود: ما در معاونت درمان خواهان اجرای این برنامه ها بر اساس یک چاچوب علمی هستیم که متکی به فرد نبوده و قابل استفاده برای آیندگان باشد.
عکس و خبر: باهو