عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

نظارت‌ها بر سامان‌های تامین آب آشامیدنی در دشتستان تشدید شد

سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان تامین آب سالم را یکی از مهم‌ترین برنامه‌های مسئولین در سطح شهرستان برشمرد و گفت:   نقش شبکه بهداشت و درمان در زمینه  آب سالم دارای اهمیت بسیار است.
مهندس ماریا خویش دوست افزود: در شهرستان دشتستان به علت تعدد منابع آبی از جمله چاه و چشمه و قنات پایش و ارزیابی وضعیت آب اهمیت ویژه‌ای دارد  و در همین راستا ضمن پایش میکروبی و شیمیایی آب توسط ادارات آبفا و آبفار، شبکه بهداشت و درمان نیز در راستای وظیفه نظارتی خود و در جهت اطمینان از سلامت آب مصرفی شهروندان، در طول شبانه‌روز اقدام انجام کلر سنجی و نمونه‌برداری میکروبی و شیمیایی از سامانه‌های آب‌رسانی به شبکه‌های توزیع می‌نماید
وی تصریح کرد: از ابتدای فروردین‌ماه و با شروع بحران آب در شهرستان، این شبکه با تشدید نظارت‌ها اقدام به انجام ۷ هزار و ۷۳۴ مورد کلر سنجی و بیش از ۸۱۲ نمونه‌برداری میکروبی آب نموده است و همچنین ۱۶۶ نمونه‌برداری جهت پایش وضعیت شیمیایی آب در همین دوره انجام‌شده است.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان دشتستان از شهروندان محترم دشتستان خواست، با توجه به‌نوبت بندی آب  و تاکید بر صرفه‌جویی در این زمینه، نکات ذیل را  جهت افزایش سلامت آب شرب شهروندان را رعایت نمایند.
۱- قبل از کنتور آب، شیر یک‌طرفه نصب نمایید تا از برگشت آب از مخازن خانگی به شبکه عمومی و آلودگی احتمالی شبکه آب‌رسانی جلوگیری گردد.
۲- در صورت کمبود آب، از منابع مطمئن که مورد تایید متولیان آب‌رسانی ادارات آب و فاضلاب شهری و روستایی می‌باشند آب موردنیاز را تامین نمایید.
۳- توزیع آب توسط تانکر فقط با نظارت آب و فاضلاب شهری و روستایی مجاز می‌باشد لذا جهت تامین آب موردنیاز از تانکرهای سیار این دو ارگان استفاده نمایید.
۴- در صورت مشکوک بودن به آب مصرفی، حتماً قبل از مصرف به مدت ۲۰ دقیقه آب را بجوشانید.
۵- جهت سالم‌سازی آب، از محلول کلر مادر که در خانه‌های بهداشت به‌صورت رایگان توزیع گردد، استفاده نمایید.
۶- در ساعات قطعی آب به‌هیچ‌وجه از پمپ استفاده ننمایید چون براثر مکش منفی احتمال ورود فاضلاب از نشستی‌های لوله‌ها به سیستم آب‌رسانی وجود دارد.
انتهای پیام/ س.غ ۳۰۳۰