معاون بینالملل دانشگاه با دبیر اجرایی کمیسیون آموزش عالی نیجریه دیدار کرد
به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل، در دیدار روز سهشنبه ۲۶ تیر ۹۷، دکتر شعبانی، مدیر توسعه امور بینالملل معاونت بینالملل، سعیدو ماجاجی سعیدو باردا، رئیس اداری سفارت نیجریه در ایران و تعدادی از دانشجویان نیجریهای دانشگاه نیز حضور داشتند.
دکتر کردی، معاون بینالملل دانشگاه در آغاز به سوابق علوم پزشکی در ایران و بهرهمندی تاریخ طب کشور از اندیشمندان و دانشمندانی چون ابنسینا و زکریای رازی اشاره کرد و اظهار داشت: پیشینه دانشگاه تهران به سال ۱۸۵۲ میلادی و راهاندازی دارالفنون به عنوان نخستین کالج مدرن آموزش عالی مربوط میشود.
وی افزود: از سال ۱۹۸۵ با جدایی آموزش پزشکی از رشتههای غیرپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران در زیرمجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور فعالیت خود را ادامه داد.
معاون بینالملل دانشگاه تصریح کرد: این مجموعه به عنوان نماد آموزش عالی در ایران ۱۱ دانشکده، ۱۶ بیمارستان آموزشی، ۱۰۶ مرکز تحقیقاتی، ۱۳ هزار دانشجو و یک هزار و ۹۰۰ عضو هیاتعلمی دارد.
دکتر کردی دانشکدههای زیرمجموعه دانشگاه، هفت بیمارستان جنرال و ۹ بیمارستان تخصصی را معرفی کرد و بیان داشت: بیمارستانها و مراکز درمانی این دانشگاه به حدود ۳ میلیون بیمار در جنوب تهران خدمات ارائه میدهند.
معاون بینالملل دانشگاه همچنین به تحصیل ۸۶۳ دانشجوی بینالمللی از ۴۵ کشور در دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره کرد و به بیان توضیحاتی در خصوص جایگاه دانشگاه در نظامهای رتبهبندی بینالمللی QS، THE، ISC، Webometrics و URAP پرداخت.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران هماکنون از کشورهای عراق، هند، پاکستان، نیجریه و افغانستان بیشترین تعداد دانشجویان بینالمللی را دارد، گفت: ۱۰ درصد از دانشجویان بین الملل این دانشگاه از کشور نیجریه هستند.
دکتر کردی تصریح کرد: دانشجویان نیجریهای اغلب در رشتههای پزشکی عمومی، پرستاری، علوم آزمایشگاهی، دکترای داروسازی و دندانپزشکی عمومی تحصیل میکنند و تاکنون ۱۰ نفر از آنها فارغالتحصیل شدهاند.
معاون بینالملل دانشگاه همچنین به انعقاد ۱۵۰ تفاهمنامه همکاری با مراکز علمی خارج از کشور اشاره کرد و از فراهم بودن بستر همکاری با دانشگاههای نیجریه در زمینههایی چون اجرای برنامههای آموزشی و تحقیقاتی مشترک، برگزاری دورههای کوتاهمدت و بلندمدت و آموزش اعضای هیاتعلمی خبر داد.
سپس پروفسور ابوبکر رشید، دبیر اجرایی کمیسیون آموزش عالی نیجریه با اشاره به فعالیت ۱۶۴ دانشگاه در این کشور بیان داشت: از این تعداد ۴۲ دانشگاه دولتی و ۷۵ دانشگاه به صورت خصوصی فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: جای خوشحالی است که در نیجریه به ازای هر استان یک دانشگاه وجود دارد و ما مفتخریم که از هر ۱۰ دانشجو، حداقل یک نفر به جایگاه استادی میرسد.
پروفسور رشید از فعالیت سه دانشگاه در این کشور به صورت خاص در زمینه علوم پزشکی و برخورداری تعدادی از دانشگاهها از رشتههای پزشکی خبر داد و بیان داشت: این در حالی است که سه دانشگاه یاد شده از سابقهای چهار تا پنج ساله برخوردارند و در خصوص نیروی هیاتعلمی با کمبودهای بسیاری مواجه هستند.
دبیر اجرایی کمیسیون آموزش عالی نیجریه نیاز اصلی دانشگاههای این کشور را آموزش استادان به ویژه در مقاطع دکترای تخصصی و کارشناسی ارشد و تربیت دانشجویان در مقاطع Undergraduate دانست و اظهار داشت: همچنین در مقطع دکترای تخصصی رشته مدیریت بیمارستانی نیز با کمبود اعضای هیاتعلمی روبرو هستیم.
وی با تاکید بر اینکه نظام آموزش عالی نیجریه با رویکرد آشنایی با فرهنگهای مختلف و کمک به اصلاح سیستم آموزشی خود علاقهمند به تربیت اعضای هیاتعلمی و دانشجویان در خارج از کشور است، افزود: با تکیه بر توانمندیهای موجود در دانشگاه علوم پزشکی تهران و پشتیبانی مالی دولت نیجریه از این فعالیتها، به نظر میرسد شرایط برای این سطح از همکاریها فراهم است.
وی همچنین درخواست بازدید گروهی از معاونان و مدیران دانشگاهی نیجریه را از واحدهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی تهران مطرح کرد و گفت: این فرصت میتواند امکان ارزیابی و شناسایی ظرفیتهای این دانشگاه را ایجاد کند.
معاون بینالملل دانشگاه در جمعبندی مباحث مطرح شده، نیجریه را از جمله کشورهای آفریقایی دانست که به لحاظ علمی و اقتصادی از شرایط خوبی برخوردار است و بیان داشت: خوشبختانه دانشگاه بازخورد مناسبی را از جذب دانشجویان این کشور دریافت کرده است.
دکتر کردی با ابراز تمایل برای همکاریهای آموزشی و پژوهشی با دانشگاههای این کشور، گفت: با توجه به اعلام نیاز دبیر اجرایی کمیسیون آموزش عالی نیجریه برای آموزش اعضای هیاتعلمی و دانشجویان و پشتیبانی مالی دولت آنها، دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز آماده همکاری خواهد بود.
توضیح اینکه دبیر اجرایی کمیسیون آموزش عالی نیجریه و هیات همراه پیش از این دیدار، از دانشکده دندانپزشکی دانشگاه بازدید و در قالب نشستی مشترک با مسئولان این دانشکده به بررسی زوایای مختلف ارتباطات آتی پرداختند.
خبر و عکس: مهناز وحیدی