آغاز رسمی فعالیت بنیاد ملی طب ایرانی
به گزارش روابط عمومی دانشکده طب ایرانی، بنیاد ملی طب ایرانی به عنوان یک سازمان مردم نهاد، همزمان با روز ملی طب ایرانی در سالروز تصویب سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی، با حضور دکتر شمس اردکانی مدیرعامل بنیاد، دکتر رضایی زاده نایب رییس بنیاد، عباس پورهاشمی قائم مقام مجمع خیرین سلامت کشور و سیدمحمد طباطبایی معاون مشارکتهای مردمی و رسانه مجمع خیرین سلامت کشور روز دوشنبه ۲۵ تیر ۹۷، فعالیت رسمی خود را آغاز کرد.
دکتر شمس اردکانی با بیان این مطلب که آغاز به کار بنیاد ملی طب ایرانی در روز طب ایرانی اتفاقی مبارک است، افزود: بنیاد ملی طب ایرانی برپایه ظرفیت بی نظیر، فاخر و غنی طب ایرانی که درطول قرن ها مورد استفاده قرار گرفته، استوار است. این طب نه تنها در محدوده ایران بزرگ، بلکه در تمام جهان به عنوان یک مکتب کامل در عرصه سلامت موردتوجه و استفاده بوده است و اکنون نیز کتاب های آن در دانشگاه های غربی مورد پژوهش قرار می گیرد.
مدیرعامل بنیاد ملی طب ایرانی این بنیاد را چتری وسیع دانست که تمام دست اندرکاران حوزه طب ایرانی چه دانشگاهی و چه فعالان مجاز این عرصه در سطح جامعه را در برمی گیرد و می تواند به عنوان پلی در عرصه بین المللی و نیز پایگاهی مستحکم در عرصه پژوهش های پزشکی راه گشا باشد.
دکتر شمس اردکانی در ادامه مهم ترین هدف بنیاد طب ایرانی را تلاش برای نگاهداشت سلامت و ارتقاء کیفیت زندگی جامعه با بهره گیری از آموزه های طب ایرانی، بیان کرد و افزود: امروزه در دنیا، بیماران درانتخاب شیوه های درمانی مورداعتماد، آزادی دارند و ما باید بکوشیم بهترین روشهای درمان و ارتقاء سلامت موردنظر جامعه را حمایت کنیم. در این راستا بنیاد طب ایرانی نیز که از امروز فعالیت خود را آغاز میکند در این راستا گام برمی دارد.
در ادامه این نشست خبری، دکتر رضایی زاده تصویب سند گیاهان دارویی و طب سنتی در شورای عالی انقلاب فرهنگی در روز ۲۵ تیرماه را مبنای نامگذاری این روز به نام روز طب ایرانی عنوان کرد و افزود: ما در این روز آغاز به کار بنیاد طب ایرانی را به عنوان سازمانی مردم نهاد اعلام می کنیم. این بنیاد با حمایتها و کمک های مردمی، خیرین و واقفین به کار خواهد پرداخت.
نایب رییس بنیاد طب ایرانی اساسنامه این بنیاد را مبتنی بر بند دوازدهم سیاستهای کلی سلامت ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب که بر احیاء، معرفی و نهادینه کردن طب سنتی ایران تاکید دارد، عنوان کرد و گفت: سیاستگزاری بنیاد در قدم اول برمبنای اصلاح سبک زندگی در سطح جامعه استوار است و پرداختن به آموزش های خودمراقبتی مبتنی بر طب سنتی ایران از اهداف اصلی ماست.
رییس دانشکده طب ایرانی در ادامه بر لزوم پیوند دادن پژوهش های بین رشته ای در حوزه طب ایرانی تاکید کرد و افزود: ایجاد محتوای آموزشی مناسب نسل کنونی و نسل های آینده و ساماندهی آموزش دهی در فضای مجازی از فعالیت های اصلی ما خواهد بود.
عباس پورهاشمی در این نشست خبری که همزمان با اجلاس زنان خیّر حوزه سلامت برگزار شد، اثرگذاری بر کل جامعه را دغدغه مجمع خیرین سلامت برشمرد و افزود: طب ایرانی با وجود سابقه طولانی، امکانات فراوان، متون علمی غنی و اساتید بزرگی که دارد، می تواند برای سلامت جامعه بسیار کارآمد باشد. ما تلاش خواهیم کرد از تمام امکانات مجمع خیرین سلامت بهره ببریم و با توجه به اعتمادی که مردم به این مجمع دارند، کل جامعه را برای استفاده بیشتر و بهتر از طب ایرانی به صحنه بیاوریم.
خبرنگار: خاطره فهیمی