عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران

در روز دوم از جشنواره ملی روز مزرعه در استان خراسان رضوی با حضور دکتر اسکندر زند معاون وزیرجهاد کشاورزی ضمن عقد تفاهم نامه همکاری سه جانبه از ۱۲۰ نشریه ترویجی رونمایی شد

در روز دوم از جشنواره ملی روز مزرعه در استان خراسان رضوی با حضور دکتر اسکندر زند معاون وزیرجهاد کشاورزی ضمن عقد تفاهم نامه همکاری سه جانبه از ۱۲۰ نشریه ترویجی رونمایی شد

در روز دوم برگزاری جشنواره ملی روز مزرعه در ایستگاه تحقیقات و آموزش کشاورزی طرق مشهد در روز دوشنبه ۲۵ تیرماه جاری، مراسم عقد تفاهم نامه همکاری سه جانبه فی ما بین سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی ، مرکزتحقیقات کشاورزی استان و سازمان جهاد دانشگاهی  استان خراسان رضوی انجام شد. در این نشست که با حضور دکتر اسکندر زند معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات ،آموزش وترویج کشاورزی، دکتر شمسیان رئیس سازمان جهاد دانشگاه استان خراسان رضوی، دکتر مویدی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان ، دکتر نمکی معاون علمی فرهنگی سازمان برنامه و بودجه استان ، دکتر جمشیدی رئیس برنامه و بودجه استان ، مهندس اسفندیاری پور مشاور وزیر و مجری طرح گندم، معاونان و مدیران کل ، مروجان، کارشناسان و کشاورزان پیشرو برگزار گردید ، از تعدد۱۲۰ عنوان نشریه ترویجی توسط محققان مرکز تحقیقات کشاورزی  رونمایی شد.

دکتر مویدی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی ومنابع طبیعی استان خراسان رضوی در سخنان خود بیان داشت برنامه امروز ما برای کشاورزانی است که  وظیفه خدمتگزاری آنان را بر عهده داریم عزیزانی که باعث آبرو و عزت کشور می باشند. وی بیان داشت: با برگزاری جشنواره روز ملی مزرعه  افتخار حضور کشاورزان بخصوص کشاورزان پیشرو  در ایستگاه تحقیقاتی طرق حاصل شد و بازدید از مزرعه و ارائه جدیدترین دستاوردهای پژوهشی، رهیافتها و فناوری های نوین در حوزه کشاورزی هدف اصلی مراسم می باشد. وی با اشاره به برنامه انتقال یافته های تحقیقاتی در سایر کشورهای جهان بیان داشت:  ما شاهد هستیم برگزاری چنین روزهایی یکی از برنامه های جدی آموزشی تحقیقی شناخته شده در دنیا است و در سازمان تحقیقات کشاورزی نیز چنین ابتکاری صورت گرفته و از مدتی قبل پنج استان برای برگزاری روز مزرعه انتخاب شده  که خراسان رضوی با توانمندی های خاص خود یکی از این استانها می باشد.

دکتر اسکندر زند معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی ضمن تحلیل تنوع اقلیمی در کشور ابراز داشت: تحقیقات کشاورزی در ایران به دلیل تنوع اقلیمی گسترده و تنوع محصولاتی که در حوزه های مختلف مانند زراعت، باغبانی، مراتع، جنگل و غیره وجود دارد بسیار گسترده می باشد بنابراین ما باید در حدود ۹۵۰ سوژه تحقیقاتی پاسخگوباشیم همچنین  با توجه به پیشرفتی که در جهان از نظر پیشرفت های علمی ایجاد شده و انتظاراتی که از سازمان تحقیقات کشاورزی وجود دارد، فعالیت های ما از اهمیت بیشتری برخودار  است. از طرفی دیگر گستردگی، تنوع ، حجم بسیار بالای کار و مطالبات زیاد باعث می شود که ما با ارزیابی های خود به این نتیجه برسیم که می توانیم از بین حدود ۹۰۰ رشته تعداد ۶۰۰ موضوع اساسی  آن را که اهمیت فوق العاده ای در کشاورزی دارد مانند  تحقیقات غلات، تحقیقات واکسن و غیره را  دنبال و  تا حصول نتیجه پیگیری نماییم. وی با تشریح ظرفیت های زیادی که در کشور وجود دارد به برنامه ریزی پلت فرم همکاری بین دانشگاه ها، بخش خصوصی، بخش دولتی  و بخش بین الملل پرداخت و بیان داشت ما از حدود شش سال پیش که کار خود را آغاز نمودیم و تشکیلات پیشرفته ای را جهت همکاری بخش های مختلف تحقیقات کشاورزی طراحی کردیم همچنین از مدتی قبل تشکیلات کوچکتری از آن را در سازمان تحقیقات با عنوان "شورای عتف" ایجاد نموده ایم. وی افزود در حال حاضر دانشگاه ها باید در در عرصه تحقیقات کشاورزی ورود بیشتری داشته باشند تا ما با کمک دانشگاهها کارها را جلو بریم. دکتر زند با اشاره به موضوع انتقال یافته های پژوهشی به عرصه تولید در کشور عنوان داشت: ما در سازمان تحقیقات کشاورزی می کوشیم  با ورود محققان مروج ارشد در بخش ترویج و محققان پژوهشی در عرصه تولید در مراکز خدمات کشاورزی همچنین اصلاح نظام دانش و اطلاعات  فرآیند تحقیق و پژوهش را به سرانجام رسانیم و  خروجی های مورد نظر را بدست آوریم.

دکتر نمکی معاون علمی فرهنگی سازمان برنامه و بودجه در استان خراسان رضوی ضمن بیان این موضوع که دولت محترم محوری ترین زمینه حرکت کشور را حوزه کشاورزی قرارداده است بیان داشت: بحث کشاورزی به دلیل ویژگی خاصی که دارد در تمام کشورهای در حال توسعه بخصوص کشور ما از اهمیت ویژه ای برخوردار است و  مورد توجه  کلیه کارشناسان بخش توسعه کشور می باشد زیرا ما بخش کشاورزی را پیشگام توسعه می دانیم. کشاورزی اشتغال پذیرترین بخش  توسعه کشور است همچنین برخلاف سایر کشورها که بین ۳ تا ۵ درصد اشتغال در  بخش کشاورزی آنها مشغول هستند در ایران بین ۶۰ تا ۷۰ درصد نیروی کار به کشاورزی تعلق دارد. وی افزود: در بخش کشاورزی ما با کوچکترین تغییر در سرمایه گذاری ها می توانیم بیشترین تغییر را ایجاد و زندگی کشاورز را دگرگون نماییم. سومین مورد برای توجه ما به این بخش "واریته علمی" و تنوع اقلیمی است برای مثال در استان خراسان ما توامان شاهد  اقلیم کوهستان و اقلیم کویر می باشیم و این می طلبد از ظرفیت های دگرگونی اقلیمی برای کار در بخش کشاورزی بهره ببریم. از موارد دیگر این که کشاورزی محوری ترین بخش ما در تاب آوری اقتصاد ملی و اقتصاد مقاومتی است به این معنی که امنیت غذایی  کشور بزرگترین قابلیتی است که می تواند در تاب آوری اقتصاد ملی عمل موثر باشد. بحث دیگر تاثیری است که بخش کشاورزی بر ذخیره آب و محیط زیست کشور دارد و نشان دهنده اهمیت و توجه زیاد به این بخش می باشد. معاون علمی فرهنگی سازمان برنامه و بودجه استان خراسان رضوی با تشریح این موضوع که در دولت تدبیر و امید پرداختن به بخش کشاورزی و امنیت غذایی را موضوعی  بسیار جدی می داند بیان داشت: ما باید به سمت علم محورشدن کشاورزی  پیش رویم زیرا با روشهای قدیمی نمی توان کار را ادامه داد و اگرچه لازم است از ظرفیت های بین المللی نیز برای پیشبرد اهدافمان سود بریم اما می دانیم که در حال حاضر ما بهترین، با تجربه ترین و مجرب ترین افراد را در کشور در اختیار داریم و باید با اطلاع یابی از وضعیت حال حاضر کشور و نیازهایی که در جامعه وجود دارد کشاورزی جامع نگری ارائه دهیم.

در نشست، مراسم عقد تفاهم نامه همکاری سه جانبه بین سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی و سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی اجرا شد موضوع این قرارداد عبارت بود از "افزایش بهره وری آب و نهاده ها از طریق بومی سازی سیستم های مدرن کشت گلخانه ای"  که به ترتیب به امضاء دکتر اسکندر زند ، دکتر علی اکبر مویدی و دکتر علی اکبر شمسیان رسید. در ادامه بازدیدهایی از ایستگاه تحقیقات و آموزش کشاورزی طرق و گفتگو با بهره برداران و کشاورزان پیشرو حاضر در روز ملی مزرعه انجام گرفت در این بازدید از بخشهای مختلفی چون روز مزرعه ارقام و مدیریت زراعی، روز مزرعه روش های نوین باغبانی، روز مزرعه مدیریت تغذیه و روشهای نوین پرورش دام سبک ، روز مزرعه گیاهان دارویی و روز مزرعه فراوری بذر و پایگاه های انتقال یافته ها و خدمات مشاوره فنی و تخصصی  بعمل آمد.

روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی