معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خبر داد: آذربایجان غربی، رتبه سوم ذخیره طلا در کشور
۴۲ درصد از ذخایر طلای کشور در استان آذربایجان شرقی، ۱۶ درصد در آذربایجانغربی، ۲۰ درصد در کردستان و ۲۲ درصد در سابر استانها پراکنده شده است که این آمار نقشه راه اکتشافی در این استانها را به خوبی مشخص میسازد.
بهگزارش روابط عمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، دکتر راضیه لک رئیس این سازمان که در همایش روز صنعت و معدن استان آذربایجان غربی در جمع صنعتگران و معدنکاران، مسئولان استانی و استاندار آذربایجان غربی سخن میگفت با اعلام آمار فوق، پتانسیل این استان را در کشف ذخایر فلزی و غیر فلزی به خصوص طلا، تیتانیوم و زرنیخ بسیار بالا عنوان و تاکید کرد: مطالعات زمینشناسختی و اکتشافی انجام نشده زیادی در این استان وجود دارد که باید موردتوجه مسئولان قرار گیرد.
به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، این استان رتبه دهم در تولید ارزش افزوده بخش معدن در کشور را داراست؛ اما در بخش بهرهوری عوامل تولید در بخش معدن، رتبه مناسبی ندارد که این امر تمهیدات بیشتری را میطلبد.
دکتر راضیه لک، منشورهای بازالتی، گدازههای طنابی ماکو، کوه و چشمه زندان سلیمان، آبشار سلماس، چشمه آبگرم فیترچه، غار سهولان را از پدیدههای زیبا و شگفتانگیز ژئوتوریسمی این استان دانست که میتواند به پتانسیل قوی برای گردشگری تبدیل شود و اعلام کرد که سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور آمادگی کامل برای مطالعه و پتانسیلیابی پدیدههای گردشگری را دارد.
وی استان آذربایجان غربی یکی از استانهای پرخطر در حیطه مخاطرات زمینشناسی مانند سیل، گردوغبار و زمینلغزش دانست و گفت: سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور مطالعات زیستمحیطی و پهنههای خطرپذیری را در این استان آغاز کرده و در حال حاضر مشغول تهیه نقشههای زمینشناسی و زیستمحیطی منطقه سبلوانا جهت احداث شهرکی در این منطقه است.
رئئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در ادامه خبر داد: نقشه راه علوم زمین و معدن این استان با تکیه بر معرفی پتانسیلهای معدنی و زمین شناسی استان از سوی سازمان زمینشناسی تهیه شده که بهصورت رایگان دراختیار همگان قرار خواهد گرفت.
دکتر لک، پوشش استان با دادههای ژئوفیزیک هوایی، پوشش سراسری نقشههای زمین شناسی و ژئوشیمیایی، پتانسبلیابی ذخایر فلزی در شمال و جنوب استان و پهنهبندی پتانسیل کارست آذربایجان غربی را از برنامههای در دست اقدام سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی در مرکز ارومیه نام برد.
وی ضمن اشاره به اهمیت مطالعات آبهای کارستی با توجه به وضعیت کشور و مطالعات سازمان متبوعش گفت: در پروژه مذکور پس از استخراج لایه نهایی پهنهبندی کارست استان و اولویت بندی مناطق و شناسایی محدودههای مستعد، برگههای سیلوانا، دوستان، سرو، اشنویه، نقده، مهاباد مورد بازدید صحرایی قرار گرفت و برداشتهای مورد نیاز انجام و نتایج آن در قالب گزارش ارائه شد.
گفتنی است سفر استانی دکتر راضیه لک که به همراه معاون اکتشاف این سازمان انجام شد، جهت حضور در همایش روز صنعت و معدن در استان ارومیه و افتتاح طرحهای صنعتی و معدنی صورت گرفت.
در همایش مروبط به روز صنعت و معدن از واحدهای نمونه این استان تجلیل و از سه طرح مهم صنعتی بازدید به عمل آمد.
بازدید از کارخانه مارال و چیچست، تولیدکننده تریلر، کامیون و دیفرانسیل های دیزلی با اشتغالزایی ۶۴۰ نفر و افتتاح شرکت گلناب ارومیه بزرگترین واحد تولیدی "فیلم استرچ"(سلفون) در شرکت گلناب ارومیه با اشتغالزایی ۱۶۰ نفر و بازدید از کارگاه آداکو تولیدکننده ابزارهای خانکشی از جمله فعالیتهای ایشان بود.