شعبه مشهد دانشگاه قرآن و حدیث افتتاح شد
شعبه مشهد دانشگاه قرآن و حدیث افتتاح شد.
دانشگاه قرآن و حدیث شعبه مشهد مقدس، امروز هشتم مهرماه با حضور آیتالله محمدی ریشهری، ریاست دانشگاه و جمعی از مسئولان استانی شهر مقدس مشهد افتتاح شد.
مراسم افتتاحیه و آغاز سال تحصیلی ۹۶-۹۵ دانشگاه قرآن و حدیث شعبه مشهد مقدس با حضور ریاست دانشگاه آیتالله محمد محمدی ریشهری، قائم مقام ایشان حجت الاسلام مسعودی، آیتالله سیدجعفر سیدان؛ مدرس حوزه علمیه خراسان، سیدجواد حسینی؛ معاون سیاسی امنیتی استاندار خراسان رضوی، حجتالاسلام محمدحسین حسینزاده بحرینی؛ نماینده مشهد در مجلس شورای اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین الهی خراسانی و شریعتی، رؤسای سابق و کنونی مرکز پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی و جمعی از استادان و دانشجویان دانشگاه، هشتم شهریورماه برگزار شد.
در ابتدای این مراسم جواد فروغی، دانشجوی مقطع دکتری این دانشگاه و قاری بین المللی و مبلغ برجسته قرآن کریم به تلاوت آیات وحی پرداخت و در ادامه حجتالاسلام عبدالهادی مسعودی، قائم مقام رئیس دانشگاه قرآن و حدیث گفت: راه اندازی یک دانشگاه، زمینه جنبش نرم افزاری برای کشور و گسترش علم و ترویج مباحث آن را به دنبال دارد و ما در این دانشگاه به دنبال ایجاد بستر دانش و معارف اهل بیت (ع) هستیم.
وی همچنین ادامه داد: شعبه دانشگاه در مشهد در مقطع کارشناسی ارشد و در دو رشته علوم حدیث گرایش نهجالبلاغه و علوم حدیث گرایش تفسیر اثری ویژه بانوان با حدود 30 دانشجو از مهرماه سال جاری فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی با اشاره به آیات 24 و 25 سوره مبارکه ابراهیم؛ أَلَم تَرَ کَیفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا کَلِمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرَةٍ طَیِّبَةٍ أَصلُها ثابِتٌ وَفَرعُها فِی السَّماءِ تُؤتی أُکُلَها کُلَّ حینٍ بِإِذنِ رَبِّها ۗ وَیَضرِبُ اللَّهُ الأَمثالَ لِلنّاسِ لَعَلَّهُم یَتَذَکَّرونَ دانشگاه قرآن و حدیث را از ثمرات دارالحدیث دانست که با کمکهای آستان قدس عبدالعظیم حسنی(ع) در ۱۷ سال فعالیت خود توانسته در تمامی مقاطع تحصیلی از کارشناسی تا دکتری، دانشجویان متعددی را تربیت و تحویل جامعه دهد .
حجتالاسلام مسعودی با اشاره به اینکه در چند سال اخیر ۴۷ درصد دانشجویان این دانشگاه در مقاطع بالاتر پذیرفته شدهاند، گفت: این دانشگاه توانسته است بر پایه سطح بندی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص مراکز دانشگاهی و آموزش عالی، در سطح یک دانشگاه های کشور جای بگیرد.
وی ادامه داد: حدود پنج هزار دانشجو در 25 رشته تحصیلی در این دانشگاه مشغول به تحصیل می باشند. همچنین در زمینه تدوین کتاب، دانشگاه علوم قرآن و حدیث موفق به نگارش و تولید حدود 20 عنوان کتاب درسی در سطح ملی و کشوری برای تدریس شده است .
قائم مقام رئیس دانشگاه قرآن و حدیث اضافه کرد: دانشگاه نسبت به رعایت ارزشهای اساسی اسلام، تشیّع و انقلاب حساس است .
حجتالاسلام مسعودی در خصوص رویکرد این دانشگاه به حدیث گفت: این دانشگاه زمینه تحقق این گفته امیرالمؤمنین علی(ع) را فراهم کرده که فرمودند: « رَحِمَ اللّه ُ امرَأً سَمِعَ حُکْما فَوَعى ، و دُعِیَ إلى رَشادٍ فَدَنا ، و أخَذَ بِحُجْزَةِ هادٍ فَنَجا ؛ خدا رحمت کند مردی که حکمتی را شنید و فرا گرفت و به رشد و هدایت خوانده شد و نزدیک گشت و دامن مربی هدایت را گرفت و نجات یافت»، فراهم کرده است .
وی اضافه کرد: رویکرد ما به حدیث، اثباتی ـ نقدی است که رویکردی اعتدالی و معقول نسبت به حدیث است و اخباریگری نیست، اگر چه اخبار گروی است، ما تنها احادیثی را کنار میگذاریم که لباس و جامه حدیث به تن دارند، اما در واقع حدیث نیستند.
مسعودی در پایان حدیثی از امام رضا (ع) را قرائت کرد که به طالبان علم توصیه می کند در هنگام اقبال و نشاط قلب، به علم آموزی روی بیاورند و هنگام دلمردگی، روح خود را آسوده بنهند.
سخنران پایان مراسم، حضرت آیت الله ری شهری ریاست دانشگاه بودند که ضمن تشکر از شرکت فرهیختگان، همراهی مسئوولان شهر مقدس مشهد و حوزه علمیه آن، ابراز کردند: در گذشته به خاطر سیاستهای خواص و برداشتههای نادرست عوام، باطن و حقیقت قرآن کنار گذاشته شد و ظاهر این کتاب آسمانی باقی ماند، همچنین عترت نیز یکی پس از دیگری شهید شدند و در حال حاضر نیز زمینه رهبری آخرین آنها فراهم نشده است .
ایشان در این مراسم با بیان اینکه افتتاح این دانشگاه اقدامی در جهت تاسیس دانشگاه قرآنی در مشهد بود، عنوان کرد: از آغاز تاسیس دانشگاه قرآن و حدیث در صدد بودیم تا شعبه ای در شهری که متعلق به امام رضا (ع) است، تاسیس شود. همچنین گفتند: راهی که امام رضا (ع) به ما نشان می دهد، راهی است که منجر به احیای حکومت اهل بیت(ع) به رهبری امام زمان (عج) می شود تا زمانی که این معارف به جهان معرفی شود.
وی بیان کرد: با توجه به مشکلاتی که وجود داشت، نتوانسته ایم زودتر اقدام به راه اندازی این دانشگاه در مشهد و اصفهان کنیم و امروز به همت تمام دوستان این دانشگاه آغاز به کار کرد و امیدواریم بتوانیم با تلاش همکاران، این کار را در سراسر استان گسترش بدهیم.
وی ادامه داد: قرآن به عنوان منبع اصلی آموزه های دین است و عترت نیز پاسداران این منبع هستند که غیرقابل تفکیک اند وهمان طور که مسلمانان از صدر اسلام تاکنون نسبت به این دو امانت مسئول بودهاند، اکنون نیز ما مسئول هستیم .
رئیس دانشگاه قرآن و حدیث ادامه داد: دارالحدیث و نهادهای برخاسته از آن مثل پژوهشگاه قرآن و حدیث و معاونت فرهنگی که برای ساده کردن مباحث قرآنی و حدیثی تاسیس شده، در واقع حرکتی علمی و فرهنگی در جهت تحقق اهداف بلند مدت حدیث ثقلین هستند.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) اضافه کرد: بر اساس حدیث نورانی ثقلین قرآن و عترت دو امانت گران بهایی هستند که رسول گرامی در اختیار امت اسلامی قرار داده و پیامبر (ص) تاکید کرده سرنوشت این دو امانت با هم گره خورده است.
رئیس مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث، قرآن را مطابق حدیث ثقلین، پیام تکامل مادی و معنوی و عترت را پاسداران قرآن معرفی کرد که از هم جداناپذیرند و افزود: باید این پاسداران در کنار قرآن باشند تا قرآن حقیقتش آشکار شود و این دو امانت به امت سپرده شد.
در پایان مراسم نیز جلسه پرسش و پاسخ از سوی قائم مقام رئیس دانشگاه قرآن و حدیث با دانشجویان جدید برگزار شد .
گفتنی است، دانشگاه قرآن و حدیث شعبه مشهد مقدس از مهرماه سال جاری با 3۰ دانشجوی بانوی کارشناسیارشد راهاندازی شده است و در حاضر دارای دو رشته علوم حدیث گرایش نهجالبلاغه و علوم حدیث گرایش تفسیر اثری است و قرار است در آینده نزدیک نیز در رشته کلام و همچنین از میان برادران، دانشجو بپذیرد.
این شعبه در مشهد مقدس در خیابان شهید اسداللهزاده بین کوی ۹ و ۱۱ ، جنب مجتمع کوثر واقع شده است. علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند با شماره تلفنهای 38454781-6 تماس بگیرند.