عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

برگزاری جلسه آموزشی خشونت خانگی در شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، در مورد خشونت خانگی تعاریف و تقسیم‌بندی متعددی بر اساس شدت و ضعف و نوع خشونت صورت گرفته است اما در یک تعریف ساده می‌توان گفت: خشونت خانگی به استفاده از قدرت به معنای اعمال زور و تحمیل اراده گفته  می‌شود که به‌وسیله یک عضو خانواده علیه عضو یا اعضای دیگر همان خانواده صورت می‌گیرد.
در گزارش‌های مربوط به خشونت خانگی معمولاً زنان و کودکان به‌عنوان قربانیان اصلی محسوب می‌شوند و بنا بر آمار جهانی حدود ۹۰ درصد از قربانیان زنان و ۱۰ درصد مردان هستند. در این گزارش‌ها آمده است کودکان از تاثیر منفی خشونت خانگی در کوتاه‌مدت و بلندمدت در امان نیستند و خشونت خانگی در میان تمام طبقات اجتماعی، گروه‌های سنی، نژادی، جنسی و حتی به‌رغم معلولیت رخ می‌دهد . لازم به توضیح است خشونت همواره جسمی نیست که آثار فیزیکی و قابل‌مشاهده از خود به‌جا بگذارد، خشونت در موارد بسیاری به‌صورت روحی و روانی و جنسی اعمال می‌شود و با شیوه‌های مختلفی چون توهین، تهدید، دشنام، محرومیت، قهر، تهمت، رفتار آمرانه و موارد مختلف دیگر همراه است که موجب کاهش اعتمادبه‌نفس و افسردگی و عوارض روانی و جسمی و روان‌تنی شده و گاهی به خودکشی افراد تحت خشونت خانگی منجر می‌شود .
بر همین اساس و به‌منظور پیشگیری از بروز خشونت خانگی و پیامدهای آن، فاطمه شعبانی، کارشناس سلامت روان و رفتار مرکز شنبه ۲۳ تیر ۹۷ جلسه آموزشی پیشگیری از خشونت خانگی برای خانواده‌های کارگران شاغل در دامداری‌های تحت پوشش شهر احمدآباد مستوفی برگزار کرد. در طی این جلسه ابتدا تعریفی از خشونت خانگی، انواع آن، پیامدهای بروز و عوامل ایجادکننده خشونت خانگی برای شرکت‌کنندگان ارائه و سپس راه‌های پیشگیری، کاهش و مواجهه با آن را به‌تفصیل شرح داد.
خبر: خورسندفرد
عکس: بیاتی نیاز