عمومی | دانشگاه صنعتی کرمانشاه

ارائه گزارشی از وضعیت کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه صنعتی کرمانشاه توسط دکتر احمدی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در حاشیه بازدید ریاست و هیات رئیسه دانشگاه از کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی کرمانشاه، دکتر احمدی رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه گزارشی از وضعیت کتب، وضعیت نرم افزاری و برنامه های آتی این بخش ارائه نمود.

.

در این بازدید دکتر احمدی، رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه، ضمن تشکر و قدردانی از حمایت های ریاست و هیات رئیسه دانشگاه، به ارائه آمار و گزارشی از فعالیت های گذشته این کتابخانه پرداخت و افزود: تعداد کتاب های مخزن کتابخانه در حال حاضر در بخش فارسی، حدود ۴۳۷۴ جلد در بخش لاتین، ۱۹۶۰ جلد و همجنین تعداد پایان نامه ها در بخش ارشد، ۳۲ جلد در بخش کارشناسی، ۸۵۰ جلد می باشد.

.

ایشان همچنین اظهار کرد: تعداد نفراتی که در این کتابخانه عضو می باشند، از ابتدا حدود ۱۹۳۷ نفر بوده است. با توجه به دارا بودن دو سالن مطالعه مجزا برای خانم ها و آقایان و مناسب بودن محیط کتابخانه برای مطالعه و همچنین فضای بزرگ کتابخانه، این تعداد هر ساله با ورود دانشجویان جدید بیشتر می شود و این کتابخانه با توجه به فضای مناسب خود ظرفیت پذیرش اعضای بیشتر را دارد.

.

دکتر احمدی در ادامه سخنان خود به تشریح فعالیت ها و اقدامات آتی کتابخانه دانشگاه پرداخت و تصریح کرد: از ابتدای شروع به کار به عنوان مدیریت کتابخانه، اولین اقدام خرید نرم افزار مدیریت کتابخانه تحت وب و راه اندازی آن در کتابخانه مرکزی دانشگاه بود که دانشجو بتواند به وسیله آن در هر نقطه از کشور به کتاب ها، مقالات و پایان نامه های موجود به آسانی دسترسی پیدا کند. در این راستا با نمایندگان شرکت های مختلف جلساتی برگزار شد که نتایج خوبی از آن حاصل گردید. در حال حاضر خرید این نرم افزار مراحل پایانی خود را طی می کند.

.

همچنین با توجه به ضرورت ایجاد یک فضای آرام و مناسب در محیط کتابخانه برای دانشجویان و نیز باطراوات کردن و روح بخشیدن به فضای کنونی کتابخانه، اقدام بعدی بهبود و تغییر فضای کتابخانه از لحاظ تعداد میز و صندلی، قفسه و چیدمان آن، کف پوش و همچنین پارتیشن بندی مجزاء سالن مطالعات آقایان و خواهران می باشد که بخشی از آن هم اکنون در دست اقدام می باشد.

.

رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه، همچنین از راه اندازی کتابخانه الکترونیکی در سایت دانشگاه خبر داد و بیان کرد: با توجه به استفاده کاربران دانشجویی از فضای مجازی، قصد بر آن است در آینده، کتابخانه الکترونیکی را در سایت دانشگاه طراحی کنیم. ایشان در این راستا توضیح داد: فایل های این مجموعه الکترونیکی از خود اعضای هیات علمی دانشگاه تامین شود.

.

دکتر احمدی همچنین در خصوص چاپ کتاب و فرآیند خرید آن ضمن اشاره به حق انتشارات دانشگاه، عنوان کرد: در آینده ای نزدیک تمامی مراحل تالیف و ترجمه کتاب از طریق سامانه ژیرو انجام خواهد شد و اعضای هیات علمی باید برای ثبت کتاب از طریق این سامانه اقدام نمایند. البته باید گفت: در حال حاضر روند کنونی برای درخواست چاپ کتاب همانند روال قبل از طریق فرم های مربوطه می باشد.

.

رئیس کتابخانه در ادامه گزارش خود، عنوان کرد: دانشجویان و همچنین اشخاص خارج از دانشگاه، چنانچه قصد خرید از کتاب های چاپ شده ی اعضای هیات علمی توسط انتشارات خود دانشگاه را دارند، می توانند از طریق کارشناس کتابخانه دانشگاه آقای مسعودی و در آینده ای نزدیک از طریق اینترنت اقدام به خرید نمایند. ایشان همچنین یادآور شد: در این راستا از طریق فضای مجازی، چاپ بروشور، آگهی و تیزر تبلیغاتی، استفاده از سایت دانشگاه و … نیز اقدام به معرفی کتاب در سطح کشور شده است.

.

دکتر احمدی، رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه، در پایان سخنان خود به بخش نشریات دانشگاه نیز اشاره کرد و افزود: در این بخش نیز قصد داریم قسمتی از فضای کتابخانه را به نشریات دانشگاه اختصاص دهیم که دانشجو بتواند از نشریات دانشگاه نیز استفاده کند.

.

.