عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

دکتر کریمی: با توجه به دور نبودن از روحیه دوران دانشجویی خود، احساسات دانشجویان را به‌خوبی درک می‌کنم

در این نشست که بعدازظهر یکشنبه ۱۷ تیرماه ۹۷ در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، ابتدا دکتر حلب چی معاون دانشجویی دانشگاه با اشاره به فعالیت مجدد شورای صنفی در دانشگاه گفت: شورای صنفی ابتدا به پیشنهاد دانشگاه علوم پزشکی تهران بوجود آمد اما به دلایلی فعالیت آن متوقف شد.
شورای صنفی پلی میان دانشجویان و مسئولان
وی افزود: از حدود ۲ سال پیش با تاکید وزیر بهداشت مجدداً فعالیت شورای صنفی در دانشگاه شکل گرفت. ابتدا در ۴ دانشکده انتخابات انجام شد و دانشجویان نمایندگان خود را معرفی انتخاب کردند. سپس در بهمن ۹۶ انتخابات جدیدی در ۹ دانشکده و ۷ خوابگاه برگزار شد که مورد استقبال دانشجویان قرار گرفت.
دکتر حلب چی شورای صنفی را پلی میان دانشجویان و مسئولان حوزه‌های مختلف آموزشی، پژوهشی و رفاهی و... دانشگاه دانست و گفت: فعالیت این شورا فرصتی است که دانشجویان بتوانند خواسته‌های خود را از دانشگاه پیگیری کنند.

مطالبات دانشجویی

سپس هریک از نمایندگان به بیان خواسته‌ها و دغدغه دانشجویان پرداختند. ازجمله مواردی که از سوی اعضای شورای صنفی مطرح شد وجود فاصله میان شورای صنفی و مسئولان دانشکده‌ها و دانشگاه و لزوم اعتماد بیشتر مسئولان دانشکده‌ها به نمایندگان دانشجویان، محدودیت امکانات دانشجویان در بیمارستان‌ها، فضای فیزیکی نامناسب دانشکده‌های پیراپزشکی و تغذیه، تخصیص بودجه به فعالیت‌های شورا، اخذ هزینه دانشجویان مهمان و حساسیت در ساعت ورود و خروج دانشجویان پسر به خوابگاه، کمبود امکانات رفاهی، تفریحی و ورزشی در دانشگاه به نسبت دانشگاه‌های شهرستان‌ها، کیفیت غذا، کمبود بودجه‌های پژوهشی، بی‌انگیزگی دانشجویان به فعالیت‌های فوق‌برنامه و چگونگی ترغیب آنان به این فعالیت‌ها بود.

حمایت دانشگاه از امور دانشجویان
در ادامه، دکتر کریمی رییس دانشگاه پس از شنیدن مطالبات دانشجویان، با تاکید براینکه شرایط شما را به‌خوبی درک می‌کنم گفت: هیچ‌کدام از این صحبت‌ها برای من تازگی نداشت چراکه بشخصه ۴۴ سال پیش، مانند شما دانشجوی همین دانشگاه بودم و از ابتدا دغدغه زندگی دانشجویی را داشتم و تمامی دوران دانشجویی‌ام را در خوابگاه امیرآباد و خوابگاه متاهلی گذراندم.
رییس دانشگاه در پاسخ به درخواست نماینده دانشجویان مبنی براینکه «حق دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیست که در فضای فیزیکی نامناسب دانشکده پیراپزشکی درس بخواند» گفت: دریکی از جلسات هیات رئیسه دانشگاه به این دغدغه شما اشاره‌کرده‌ام؛ گزارش آن نیز در سایت دانشگاه منتشرشده است و یا در مورد دانشکده تغذیه تاکیددارم نسبت به تغییر ساختمان آن اقدام شود.
وی بابیان اینکه خجالت می‌کشم مسئول دانشگاهی هستم که دانشکده‌های آن در چنین ساختمان‌هایی قرار دارد افزود: حدود ۹ ماه است که مسئولیت دانشگاه را برعهده دارم و  معتقدم سخنان شما در مورد مقایسه امکانات دانشگاه‌های شهرستان‌ها و دانشگاه تهران درست است. در این سال‌ها در شهرستان‌ها، هزینه‌های بسیاری شده اما متاسفانه دانشگاه‌های مادر فراموش‌شده‌اند. لذا در این مدت کوتاه تلاش کردیم در همین محوطه دانشگاه و یا با تملک زمینی به فاصله دورتر از دانشگاه، فضای فیزیکی دانشکده‌های پیراپزشکی، توان‌بخشی و تغذیه را بهبود ببخشیم.
دکتر کریمی با تاکید بر بهبود وضعیت خوابگاه‌ها گفت: روزهای ابتدای مسئولیتم از خوابگاه دانشجویان بازدید کردم و با دیدن شرایط آن‌ها، فضای اتاق‌ها، سلف‌سرویس، کتابخانه و... ناراحت شدم. در سال ۱۳۵۳ که به‌عنوان دانشجو به این دانشگاه آمدم، خوابگاه و سلف‌سرویس آن از ابهتی برخوردار بود که امروزه کمرنگ شده است. در این مدت هم از دکتر حلب چی خواستم به وضعیت خوابگاه‌ها رسیدگی کند. به این منظور اقداماتی برای ایجاد سالن غذاخوری و آشپزخانه درحال انجام است که به نتیجه رسیدن آن به زمان بیشتری نیاز دارد.
وی افزود: در مورد حساسیت‌هایی که در خوابگاه‌ها مطرح کردید، دکتر حلب چی با مسئولان خوابگاه‌ها گفتگو و این حساسیت‌ها را به آنان منتقل نماید.
رییس دانشگاه درخصوص ایجاد انگیزه در دانشجویان گفت: در جشنواره ابن‌سینا مشاهده کردم که دانشجویان دغدغه چندانی ندارند و اصطلاحاً در خواب عمیقی فرورفته‌اند. البته بخشی از این مشکل، به دانشگاه و بخشی دیگر به جامعه برمی‌گردد. ولی ما باید تلاش کنیم دانشجویان نسبت به محیط دانشگاه و انجام فعالیت‌های فوق‌برنامه حساس‌تر شوند. دانشجو باید زندگی کردن را در دوران دانشجویی و در همین خوابگاه‌ها و دانشکده‌ها بیاموزد.
دکتر کریمی درخصوص مطالبه دانشجویان مبنی بر تکریم حرمت دانشجو در بیمارستان‌ها گفت: احترام به دانشجو اصلی  است که حتماً آن را رعایت می‌کنم چون هنوز باروحیه دانشجویی خود در ۴۴ سال پیش فاصله زیادی ندارم و علاوه بر آن ۴ دانشجو در تمام مقاطع تحصیلی در خانه‌ام حضور دارند. البته مدت‌هاست که دانشگاه‌ها از حالت دانشجو محوری خارج‌شده‌اند و اگر پای درد دل رزیدنت‌ها، کارکنان و اساتید همان بخش‌ها بنشینید آن‌ها نیز حرف‌های بسیاری برای گفتن دارند.
وی افزود: درخصوص مسائل آموزشی و امکانات دانشجویان در بیمارستان‌ها نیز از دکتر سهراب پور خواستم در جلسه روسای بیمارستان‌ها، دغدغه‌های آموزشی را مطرح کند.
دکتر کریمی با اعلام موافقت خود با کار دانشجویی گفت: در شرایطی که امکان آن باشد، کار دانشجویی تمرین خوبی برای دانشجویان است و علاوه بر اینکه می‌تواند کمک‌هزینه آنان شود، دانشجویان را به مسائل دانشگاه نزدیک‌تر می‌کند.
رییس دانشگاه با اشاره به مطالبه امکانات رفاهی و ورزشی دانشجویان گفت: در مورد سالن ورزشی و کتابخانه بحث‌های بسیاری صورت گرفته و تاکیدداریم حتی با استفاده از کمک خیرین این امکانات در اختیار دانشجویان قرار گیرد.
وی در پاسخ به درخواست دانشجویان مبنی بر اعتماد بیشتر روسای دانشکده‌ها و بیمارستان‌ها به دانشجویان گفت: مسئولانی که برای دانشکده‌ها و بیمارستان‌ها انتخاب کرده‌ام از قشر جوان دانشگاه و باحال و هوای دانشجویی به‌خوبی آشنا هستند. در احکام آنان نیز تاکید کرده‌ام  امور دانشجویی را در اولویت‌های خود قرار دهند.
دکتر کریمی در جمع‌بندی سخنان خود با تاکید دوباره براینکه با همه مسائلی که مطرح شد کاملاً آشنا هستم افزود: در مدیریت دانشگاه اهل شعار دادن و اینکه بشخصه تصمیم بگیرم و وارد میدان شوم نیستم.  روش مدیریتی‌ام بر مبنای مسئولیت کامل به معاونان، روسای دانشکده‌ها و بیمارستان‌ها و نظارت بر عملکرد آنان است. دکتر حلب چی نیز از معاونان پرانرژی، جوان و خوش‌فکر دانشگاه است و با دانشجویان ارتباط نزدیکی دارد. ایشان نیز اختیار کامل دارد که برای رفع مسائل دانشجویان با معاونان دانشجویی دانشکده‌ها تعامل برقرار کند.
وی به دانشجویان توصیه کرد: مطالبه گر باشید و کوچک‌ترین مسائل خود را مطرح کنید. دکتر حلب چی نیز خواسته‌های شما را در هیات رئیسه پیگیری می‌کند.
در پایان مراسم نیز از اعضای پیشین شورای صنفی قدردانی شد.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: سیدمیثم عطری