تدوین پیش نویس سند ملی سینما
جلسه کمیسیون هنر و معماری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی روز شنبه ۱۳۹۷/۴/۱۶ در موزه سینمای ایران برگزار شد.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ابتدای این جلسه، علیرضا قاسم خان، مدیر عامل موزه سینمای ایران به ارائه توضیحاتی از فعالیت موزه سینمای ایران پرداخت و گفت: این بنا معماری دوران ناصری و قاجاریه را در خود داشته هنر اصیل ایرانی- اسلامی را به خوبی در خود نشان داده است.
وی افزود: با توجه به سابقه صدساله سینمای ایران، اهتمام به تاریخ تحلیلی سینمای ایران احساس میشود.
مدیر عالی موزه سینمای ایران ادامه داد: بزرگترین اتفاق در تاریخ سینمای ایران پس از انقلاب رویداده است و این اتفاق به دلیل اهمیت داده شدن به نیروهای فکری عرصه سینما تقویتشده است.
وی افزود: در ۴۰ سال پس از انقلاب اسلامی ایران، حدود ۴ هزار جایزه سینمایی بینالمللی برای ایران دریافت شده است که حدود ۷۰۰ جایزه بینالمللی در موزه سینمای ایران نگهداری میشود.
علیرضا قاسم خان گفت: در حال حاضر مدیریت موزه سینمای ایران به فرآیند رویدادسازی توجه دارد و در این زمینه نمایش آثار سینمایی در قالب برگزاری همایش، همراه با توجه به گردآوری آثار از موارد موردتوجه در مدیریت موزه سینمای ایران میباشد.
سپس دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو، رئیس کمیسیون هنر و معماری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، با اشاره به دستور جلسه امروز، اهمیت تدوین سند سینمای جمهوری اسلامی ایران را خاطرنشان کرد.
وی افزود: فلسفه تنظیم اسناد بالادستی در شورای عالی انقلاب فرهنگی، جریان دادن به موضوعات مورد توجه در سند با نوعی وحدت رویه در جامعه می باشد.
دکتر ایمانی خوشخو ادامه داد: با بررسی که در شرایط موجود کشور و وضعیت فعلی هنر صورت گرفته است، نیاز به ساماندهی در حوزه هنر احساس میشود.
وی افزود: به همین منظور کمیسیون هنر و معماری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در صدد تنظیم اسناد بالادستی در حوزه هنر و معماری میباشد.
رئیس کمیسیون هنر و معماری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تاکنون سند موسیقی توسط این کمیسیون تدوینشده و در مرحله نهایی شدن است.
وی ادامه داد: در حوزه معماری نیز با همکاری وزارت مسکن و شهرسازی، سند ملی معماری و شهرسازی به تصویب رسیده است.
دکتر ایمانی خوشخو ادامه داد: در مقوله سینما نیز، کمیسیون هنر و معماری درصدد است سند ملی سینمای جمهوری اسلامی ایران را به تصویب رساند که پیشنویس این سند در حال حاضر در دستور جلسه این کمیسیون قرار دارد.
در ادامه اعضای جلسه به بیان نظرات و پیشنهادات خود پیرامون تدوین و نهایی سازی سند ملی سینمای جمهوری اسلامی ایران پرداختند که اهم آن به شرح ذیل است: در نظر گرفتن جایگاهی برای تمامی ذینفعان حوزه سینما، توجه به گفتمان سازی اهداف سینمای ایران، اهمیت جایگاه نقش خصوصی در سینمای ایران، تعریف مفاهیم مشترک در ادبیات سند، پرهیز در نگاه سازمانی در سند ، تمایزگذاری میان سند بالادستی و آئیننامه، توجه به جایگاه صنفی عرصه سینما
قرار شد تدوین پیش نویس سند ملی سینمای جمهوری اسلامی ایران طی کارگروهی توسط معاونت توسعه فناوری و اطلاعات سازمان سینمایی بررسی شده و نهایی شدن آن در جلسات آتی کمیسیون هنر و معماری مورد بررسی قرار گیرد.