عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

حجاج با رعایت بهداشت فردی مانع از ابتلا به بیماری‌های تنفسی، انگلی و روده‌ای شوند

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر؛ غلامحسین رسولی ابراز داشت: کرونا ویروس یکی از بیماری‌هایی است که تحت عنوان سندرم حاد تنفسی آسیای میانه شناخته و بومی کشور عربستان می‌باشد که با توجه به علایم التهابی این ویروس که همان تب و سرفه می‌باشد باید جهت مراقبت از سلامت حجاج در خصوص این‌گونه بیماری‌ها، مراقبت‌های لازم صورت بگیرد.
وی افزود: بیماری‌هایی مانند آنفولانزای پرندگان نیز از کشورهای چین و مصر به این گردهمایی بزرگ جهانی منتقل می‌شود و علایمی مانند تب، سرفه و تنگی نفس دارد که تلاش می‌شود پیش مراقبت‌های لازم را به حجاج در این خصوص ارایه دهیم.
این کارشناس بیان داشت: با توجه به فصل گرما؛ بیماری‌های گوارشی، اسهال و وبا نیز شایع این فصل است و این بیماری نیز بیشتر خود را با اسهال نشان می‌دهد.
رسولی ابراز داشت: از ابتدای برنامه اعزام حج؛ کلاس‌های آموزش جهت حجاج برگزار می‌شود و تمام این برنامه‌های آموزشی جهت شناسایی تهدیدات و مخاطراتی که حجاج در زمان اعزام به مکه و مدینه ممکن است ازنظر سلامت و بهداشت فردی با آن روبه‌رو شوند طراحی و اجرا می‌شود.
وی تصریح کرد: اقدامات پیشگیرانه‌ای نیز در فرودگاه بین‌المللی بوشهر در هنگام اعزام و بازگشت حجاج به شهر بوشهر انجام می‌شود؛ به این شکل که قبل از خروج زایران از فرودگاه با نصب بنرهای آموزشی مهم‌ترین اقدامات در طول سفر ازجمله استفاده از ماسک، شستن دست‌ها، استفاده از آب آشامیدنی سالم و ... آموزش داده می‌شود.
کارشناس مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت شهرستان بوشهر ابراز داشت: سندرم‌های تب خونریزی، شبه آنفولانزا، سندرم فعال اسهال حاد آبی، سندرم فلج شل حاد، سندرم تب و علایم نورولوژی، سندرم تب وراش حاد، سندرم بیماری‌های حاد تنفسی، سندرم مرگ ناگهانی و... بیماری‌هایی هستند که می‌تواند با علائم خاص خود در سفر حج بروز کند.
غلامحسین رسولی اضافه کرد: به همین دلیل در هنگام اعزام حجاج، پایگاه مستقر مرکز بهداشت در فرودگاه بین‌المللی بوشهر علاوه بر ارایه نکات لازم جهت مراقبت از سلامت زائران و ... در هنگام ورود نیز حجاج را ازنظر ابتلا به سندرم‌های عنوان‌شده مورد مراقبت و معاینه قرار می‌دهد.
وی خاطرنشان کرد: پس از انجام معاینات و گرفتن گزارشی از وضعیت سلامت حجاج، اطلاعات در سامانه مراقبت‌های سندرمی ثبت و هر فردی که دارای تب باشد به پایگاه مراقبت مرزی هدایت و پزشک به‌صورت اختصاصی درمان را بر روی بیمار انجام می‌دهد.
انتهای پیام/ ا.س- ۳۰۰۰