عمومی | بنیاد ملی نخبگان

برگزاری چهارمین دوره ارزیابی مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ اعضای قطعی شبکه آزمایشگاهی در سال ۹۶، بیش از دو میلیون و ۱۸۰ هزار خدمت آزمایشگاهی را به بیش از ۶۸ هزار مشتری شامل پژوهشگران، دانشجویان و صنایع کشور ارایه کرده و درآمدی در حدود ۱،۱۶۳میلیارد ریال داشته‌اند.

سالانه، مراکز عضو قطعی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی بر اساس دستورالعمل ارزیابی این شبکه که برای ایجاد رقابتی سالم و سازنده، به منظور بهبود کیفیت خدمات آزمایشگاهی و افزایش توانمندی علمی آنها تدوین شده‌است، ارزیابی می‌شوند. عملکرد این مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی بر اساس سه شاخص کلان «کارکرد آزمایشگاه»، «مشتری مداری» و «همکاری شبکه‌ای» سنجیده می‌شود.

«شرکت مطالعات مواد معدنی زر آزما تهران»، «پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران»، «شرکت بیم گستر تابان»، «شرکت خدماتی آموزشی و تحقیقاتی مرجعان خاتم»، «سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران»، «پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران» و «پژوهشکده آنالیزی کیمیازی»، نیز در ارزیابی عملکرد سال ۹۶ مراکز عضو شبکه، به ترتیب رتبه‌های چهارم تا دهم را به خود اختصاص داده‌اند.

تا پایان سال ۹۶، ۲۸۲ مجموعه آزمایشگاهی از دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی دولتی و شرکت‌های خصوصی سراسر کشور عضو قطعی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی بوده‌اند که از این بین، ۲۶۲ مجموعه آزمایشگاهی در این ارزیابی حضور داشتند.

رشد ۳۷ درصدی تعداد خدمت ارایه شده از سوی مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و رشد ۵۴ درصدی درآمد این مراکز نسبت به سال ۹۶، از دستاوردهای قابل توجه شبکه در زمینه توسعه ارایه خدمات آزمایشگاهی در سراسر کشور به شمار می‌رود.

در حال حاضر ۳۶ درصد اعضای شبکه از آزمایشگاه‌های بخش خصوصی، ۳۵ درصد اعضا از دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و ۲۹ درصد مابقی، از سایر سازمان‌ها و وزارتخانه‌های کشور هستند و اطلاعات توانمندی‌ها، دستگاه‌ها و خدمات این مراکز، در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی به نشانی www.labsnet.ir در دسترس پژوهشگران و صنایع کشور قرار گرفته‌است