سمپوزیوم " مدیریت تیمی در شکاف لب و کام "، فردا (پنجشنبه) در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار می شود
سمپوزیوم " مدیریت تیمی در شکاف لب و کام " فردا (پنجشنبه) به همت انجمن گفتاردرمانی ایران و با همکاری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، در سالن اجتماعات شهید احمدی روشن این دانشگاه برگزار می شود.
به گزارش وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، " کوثر باغبان " دبیر اجرایی این سمپوزیوم با اعلام این خبر، گفت: مدیریت تیمی در شکاف کام و لب یکی از چالشهایی است که بسیاری از بیماران با آن دست و پنجه نرم میکنند و باید متولیان این عرصه برای درمان این مشکل همراه با مشارکت بین بخشی ، مدیریت تیمی را لحاظ کنند .
باغبان افزود: از هر ۷۰۰ تولد ، یک نفر به شکاف لب و کام مبتلا میشود و عواملی که در سه ماهه اول بارداری یعنی در فاصله بین هفته هفتم تا نهم جنینی ایجاد میشود، در ابتلا به این بیماری دخیل است .
وی اظهار کرد: داروها، عوامل ژنتیکی، اشعه و مواردی دیگر از این قبیل در سه ماهه اول بارداری جنین را در معرض ابتلا به شکاف لب و کام قرار میدهد و والدین باید بدانند که هنگام بروز این مشکل باید هرچه زودتر به پزشک معالج مراجعه کنند .
باغبان گفت: درمان شکاف لب و کام در دنیا به صورت تیمی انجام میشود زیرا این بیماری قسمتهای مختلف بدن را درگیر میکند و به تخصصهای مختلفی برای درمان نیازمند است و از بدو تولد این نوزادان ، متخصصان پیشنهاد خود را به پزشک مرتبط ارجاع خواهند داد .
دبیر اجرایی سمپوزیوم شکاف لب و کام گفت: جراح، ارتودنتیست و یک گفتار درمان ، از نفرات تیم درمان نوزاد مبتلا به شکاف لب و کام هستند، اما قطعا برای درمان این عارضه ، متخصصان گوش، حلق و بینی، متخصصان شنوایی شناس، متخصص تغذیه، روانپزشک، متخصص ژنتیک، روانشناس و جراحان مختلف فک و صورت نیز باید حضور داشته باشند .
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه امکان بروز مشکلات مختلف برای نوزاد دارای شکاف کام پس از تولد وجود دارد ، ضروری است که در بدو تولد ، پرستاران بیمارستان ، مشاورههای لازم را به خانوادهها بدهند تا خانوادهها با آگاهی نسبت به سایر خدمات ، اطلاع داشته باشند .
باغبان گفت: اینکه جراحی در چه سنی برای نوزاد صورت گیرد و اینکه شنوایی شناس هر سه ماه یک بار در ابتدا و هر شش ماه یکبار در آینده مشکلات شنوایی این کودکان را بررسی کنند، از موضوعاتی است که باید توسط پرستاران آگاه سازی شوند .
وی اظهار کرد: بسیاری از کودکان در تغذیه و شیر خوردن دچار مشکلاتی هستند که در نهایت موجب کاهش وزن کودک میشود و از آنجا که برخی از این کودکان به جراحی نیاز دارند و باید وزن خوبی پیش از جراحی داشته باشند، تغذیه کودک نیز موضوعی اساسی است و حتما خانوادهها باید از شیشه شیرهای مخصوص برای تغذیه نوزاد استفاده کنند، مداخله زود هنگام والدین و تسریع در درمان کودک از موضوعاتی است که توسط تیم درمان به خانوادهها انتقال داده میشود .
دبیر اجرایی سمپوزیم شکاف کام و لب بیان کرد: بهترین نتیجه برای درمان شکاف کام و لب با کار تیمی محقق میشود و خوشبختانه در سالهای اخیر در آگاهی بخشی جامعه نسبت به شکاف لب و کام و درمان آن وضعیت بهتری پیدا کرده ایم زیرا چند تیم در سطح کشور به صورت رسمی فعالیت دارند و به صورت تیمی به درمان موفقیت آمیز این بیماری پرداختهاند .
توسعه درمان شکاف کام و لب در دانشگاه های علوم پزشکی کشور
باغبان با اشاره به توانمندی تیم شکاف لب و کام اصفهان اظهار کرد: تیم شکاف لب و کام اصفهان زیر نظر انجمن شکاف لب و کام جهانی است و به صورت رسمی فعالیت می کند، خوشبختانه در دانشگاه های علوم پزشکی ایران، اصفهان، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و برخی دانشگاههای علوم پزشکی دیگر نیز مدیریت تیمی خوبی مشاهده میشود و در این راستا هر دو سال یک بار تحت عنوان همایشهای شکاف لب و کام هماندیشی و دانش افزایی با حضور متخصصان مجرب و انتقال دانش از اساتید برگزیده به سایر نفرات خواهیم داشت .
باغبان گفت: به علت اینکه قسمتهای مختلفی در شکاف کام و لب آسیب میبیند، مشکلات این افراد در مقاطع سنی مختلف متفاوت است؛ به عنوان مثال نوزادی که تازه با شکاف لب و کام متولد شده در تغذیه دچار مشکل است و کودکانی که وارد مدرسه میشوند به خاطر شکل ناشی از جراحی توسط همسالانشان مورد تمسخر قرار میگیرند که این برای کودکان آزاد دهنده است و در ارتباطات اجتماعی سالهای بعد و مهارتهای ارتباطی این گروهها تاثیر گذار خواهد بود .
وی افزود: با توجه به سن فرد مبتلا، وسعت و نوع شکاف ، اقدامات درمانی تیم شکاف کام و لب از بدو تولد تا بزرگسالی پیگیری میشود و باید تاکید کرد که با مراجعه زود هنگام مشکل بسیاری از افراد برطرف و بهترین خدمات در سطح کشور به این افراد ارائه خواهد شد .
انتهای پیام /
تهیه خبر: گلرخ