عمومی | دانشگاه یزد

دیدار صمیمی اعضای هیات رییسه دانشگاه با اعضای هیات علمی بازنشسته

دکتر محمد صالح اولیاء رییس دانشگاه یزد در این نشست، برگزاری این جلسات را تعاملی موثر برای شناسایی مسائل و مشکلات بازنشستگان و استفاده از تجارب آنان برای حل مسایل و مشکلات دانشگاه دانست.
وی تصریح کرد: ارائه تجارب اعضای هیات علمی بازنشسته در قالب سمینارها و در موضوعات مختلف میتواند موجب حل شدن مشکلات و تسهیل در فرآیند امور شود.
رییس دانشگاه یزد بیان داشت: این جلسات در صورتی که به یک رویه تبدیل بشود میتواند منشاء اقدامات خوبی شود.
وی حضور در شوراهای عمومی گروه‌ها و دانشکده‌ها را بستر مناسب دیگری برای ارتباط مستمر استادان بازنشسته با دانشگاه عنوان کرد.
لزوم تداوم ارتباط اعضای هیات علمی بانشسته با دانشگاه
در ابتدای این نشست دکتر علی مروتی معاون اداری و مالی دانشگاه یزد با اشاره به لزوم بهره‌گیری از تجارب اعضای هیات علمی بازنشسته، تداوم ارتباط آنان با دانشگاه را گامی در جهت بهبود وضعیت کمی و کیفی دانشگاه دانست.
وی افزود: خوشبختانه هم اکنون دانشگاه یزد توام با رشد کمی و کیفی مناسب، از پشتوانه عظیم اعضای هیات علمی بازنشسته نیز برخوردار است.
وی ادامه داد: اعضای هیات علمی بازنشسته در طول دوران خدمت خود در زمینه‌های تدریس، پژوهش و امور اجرایی دارای تجارب ارزنده ای هستند که از طریق انتقال آن‌ها به نسل کنونی می‌توان گام‌های موثری را در جهت بهبود کیفیت دانشگاه برداشت.

بازنشستگان همچنان عضو هیات علمی دانشگاه محسوب می‌شوند
در ادامه این نشست دکتر قاسم برید لقمانی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه یزد با اشاره به جایگاه اعضای هیات علمی بازنشسته اظهار داشت: اعضای هیات علمی که به افتخار بازنشستگی نائل می‌شوند همچنان در زمره اعضای هیات علمی دانشگاه محسوب می‌شوند و این‌گونه نیست که آن‌ها فکر کنند دیگر ارتباطی با دانشگاه ندارند.
وی حضور اساتادان بازنشسته در شوراهای عمومی دانشگاه و برگزاری این سلسله نشست‌ها را عاملی در جهت تقویت ارتباط دانشگاه با اعضای هیات علمی بازنشسته دانست.
دکتر لقمانی بحث دعوت از استادان بازنشسته برای تدریس را در صورت تمایل و توانایی آنان، اقدامی مفید و خوب برای حفظ ارتباط بازنشستگان و دانشگاه دانست.
هیئت علمی بودن شغلی دائمی و مادام‌العمر
دکتر محمدمهدی لطفی معاون پژوهشی دانشگاه نیز با اشاره به وجود ظرفیت‌های بسیار مناسب پژوهشی در استادان بازنشسته، هیات علمی بودن را شغلی دائمی و مادام‌العمر دانست.
وی بیان داشت: ما در تدوین آیین‌نامه‌ها تلاش کرده ایم جایگاه این استادان را در مباحث مربوط به طرح‌های پژوهشی، خرید تجهیزات آموزشی و پژوهشی، دستیار پژوهشی و ...  لحاظ کنیم.
وی استفاده از تجارب پژوهشی استادان بازنشسته را گامی در جهت تعمیق پژوهش در دانشگاه دانست.
دکتر محمدرضا صادقیان‌شاهی معاون دانشجویی دانشگاه یزد نیز از ارایه تخفیف ۵۰ درصدی برای فرزندان اعضای هیات علمی بازنشسته در طرح‌های برون سپاری دانشگاه به عنوان یکی از اقدامات ویژه این معاونت برای بازنشستگان خبرداد.
دکتر سیدمحمود زنجیرچی مدیر برنامه، بودجه و تحول اداری دانشگاه یزد نیز اظهار داشت: در خصوص پاداش بازنشستگی استادان نیز بلافاصله پس از ابلاغ کارگزینی مراحل اداری را انجام میدهیم اما متاسفانه فعلاً وضعیت بودجه‌ای وزارتخانه، موجب تاخیر در پرداخت پاداشها شده است.
دکتر مهدی سبکرو رئیس اداره توسعه منابع انسانی دانشگاه یزد نیز به تشریح برخی از طرحها و اقدامات این اداره برای رفاه بیشتر استادان بازنشسته خبر داد.
حجت الاسلام سیدمحمد موسوی زاده از اعضای هیات علمی بازنشسته دانشگاه یزد با اشاره به سوابق خود در دانشگاه تقویت ارتباط بین بازنشستگان و دانشگاه را ایده‌ای خوب و مفید دانست.

وی اظهار داشت: در حال حاضر در خارج از دانشگاه اعضای هیات علمی بازنشسته از طریق برگزاری مراسم مذهبی با یکدیگر ارتباط دارند و امیدوارم این روند در دانشگاه نیز محقق شود.
در ادامه مهندس سید محمد علی نکویی دیگر عضو هیات علمی بازنشسته دانشگاه یزد با اشاره به مدلهای گوناگون ارتباط گیری اعضای هیات علمی بازنشسته با دانشگاه، دعوت از آنان به عنوان استاد مدعو را یکی از بهترین راهها دانست و گفت: این امر موجب انتقال تجارب آموزشی و پژوهشی به نسل جدید می‌شود.
مهندس رضا مهراد کیان عضو دیگر هیات علمی بازنشسته دانشگاه یزد نیز دعوت از استادان بازنشسته در قالب استاد مدعو را گامی درجهت انتقال تجارب بازنشستگان به نسل جدید دانست.
مهندس محمدرضا عطایی یزد نیز خواستار تداوم فعالیت بازنشستگان به صورت استاد مدعو در دانشگاه شد و آن را موجب توجه بیشتر به این گروه از افراد و انتقال تجارب آنان دانست.
دکتر علیرضا زارع شاه‌آبادی نیز با  اشاره به ظرفیت‌های خوب و بالقوه بازنشستگان هیات علمی، استفاده از این ظرفیت‌ها را موجب حل مشکلات دانشگاه و جلوگیری از هدر رفت این قابلیت‌ها دانست.
دکتر محمود نادری بنی نیز حضور استادان بازنشسته در شوراهای گروه‌ها و دانشکده ها را فرصتی خوب برای هدفمند شدن فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی دانست.
دکتر سعید سعیدا اردکانی خواستار تبدیل شدن توجه مقطعی به بازنشستگان به یک رویه دایمی شد و این سلسله نشستها را گامی موثر و مناسب در این راستا توصیف کرد.