عمومی | دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

تشکیل کانون های سلامت محله در استان چهارمحال و بختیاری

وب دا؛ سرپرست معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری از تشکیل کانون سلامت محله در شهرستان های نه گانه این استان خبر داد.
به گزارش وب دا؛ دکتر علی احمدی افزود: این کانون ها با تاکید بر شعار"همه برای سلامت همه" با هدف اجتماعی شدن سلامت تشکیل می شوند.
وی با بیان اینکه، سلامت حق همگانی است که احقاق آن نیازمند پاسخگویی کلیه دستگاه ها، نهادهای دولتی و خصوصی و مسئولیت پذیری همه اقشار جامعه در قبال سلامت خود ، خانواده و اجتماع است افزود: در راستای بند ۱۱ سیاست های کلی نظام سلامت ابلاغی توسط مقام معظم رهبری مبنی بر افزایش آگاهی ، مسئولیت پذیری ، توانمندسازی و مشارکت ساختارمند و فعالانه فرد، خانواده و جامعه در تامین،‌ حفظ و ارتقاء سلامت با استفاده از ظرفیت های نهادها و سازمان های فرهنگی ، آموزشی و رسانه ای کشور و آئین نامه های مرتبط ، کانون های سلامت محلات تشکیل می گردد.
دکتر احمدی در معرفی کانون سلامت محله اظهار داشت: تشکل اجتماع محور محلی است که در آن مردم و مسئولان با هدف ارتقای سلامت خود ، خانواده،‌محله و جامعه مشارکت می کنند و این کانون ها تشکیلاتی غیر دولتی، غیر انتفاعی و دوطلبانه است که در یک حوزه جغرافیایی مشخص نظیر یک روستا، یک بخش یا یک محله با گروه جمعیتی مشخصی بین ۱۰ تا ۱۵ هزار نفر در شهرها تشکیل می گیرد.
وی، از اهداف کانون سلامت محله به ارتقای سطح سلامت جسمی، روانی و اجتماعی و معنوی ساکنان محله،‌ تقویت شادابی و امید در ساکنان محله شهروندان از طریق بهبود شرایط محیطی و اجتماعی و ترویج سبک زندگی سالم و پیشگیری از بیماری های غیر واگیر و مزمن اشاره داشت.
سرپرست معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری ، تعیین مسائل اولویت دار محله با هدف ارتقای سلامت ساکنان محله و روستا، شناخت توانمندی های مردم و ظرفیت های بالفعل و بالقوه محله و روستا، هدف گذاری ، تعیین مداخلات و تقسیم کار اقدامت محلی بین ساکنان داوطالب و اعضای مجمع سلامت محله، تشکیل منظم مجمع سلامت محله و پیگیری و ارزشیابی مصوبات از طریق مشارکت های داوطلبانه و حمایت طلبی مسئولان در سطوح شهر و شهرستان ،‌ارزشیابی اقدامات کانون به شکل سالانه و اقدام برای موفقیت بیشتر و توانمندسازی ساکنان داوطالب همکاری در کانون سلامت محله را از وظایف کانون سلامت محله برشمرد.
دکتر احمدی در خصوص ساختار کانون سلامت محله اظهار داشت: مردم داوطلب در قالب کارگروه های مختلف می توانند در کانون شرکت کنند، به شکل اولیه افراد داوطلب در سطح محله در کارگروه های ارتقای سلامت مادر و کودک،‌ کارگروه نوجوانان و کارگروه سالمندان سازمان دهی می شوند و سایر کارگروه ها حسب مشکلات و اولویت های محله با تصویب مجمع سلامت تشکیل می شود.
وی تصریح کرد: مسئول هر کانون سلامت دبیر نامیده می شود که ساکن محله و با فراخوان داوطلبان و هر دو سال یکبار تعیین می شود و یک نفر دیگر از اعضای کانون بعنوان جانشبن دبیر معرفی می شود و ابلاغ آنها بطور مشترک از طرف رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان و شهردار شهر / دهیار روستا صادر می گردد.
وی، در پایان جلب مشارکت های حداکثری در تمام فرایندها را از عمده ترین اهداف تشکیل کانون های سلامت محله عنوان کرد.