عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

برگزاری جلسه آموزشی با موضوع ریزمغذی‌ها

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، این جلسه با حضور کارکنان یکشنبه ۱۰ تیر ۹۷ در کارخانه کیان تایر برگزار شد.
شهرزاد پیرشاه، کارشناس تغذیه مرکز در این جلسه گفت: ریزمغذی‌ها دسته‌ای از مواد مغذی هستند که در مقایسه با درشت مغذی‌ها مانند کربوهیدرات، پروتئین و چربی به مقدار بسیار اندک برای انجام فعالیت‌های متابولیکی بدن لازم هستند کمبود برخی از انواع ریزمغذی‌ها به‌ویژه کمبودید، آهن، روی و ویتامین  A از مشکلات شایع تغذیه‌ای هستند. در کشور ما نیز شواهد موجود حاکی از آن است که کمبودید و اختلالات ناشی از آن و فقر آهن و اختلالات ناشی از آن مشکلات عمده تغذیه‌ای در گروه‌های آسیب‌پذیر ازجمله کودکان زیر ۵ سال است.
وی در ادامه افزود: ید یکی از عناصر نادر است که روزانه به مقدار بسیارکم موردنیاز انسان است که معمولاً باید از طریق غذا و آب به بدن برسد. بدن انسان برای انجام فعالیت‌های روزانه خود به موادی به نام هورمون نیاز دارد که غدد موجود در بدن آنها را می‌سازد. یکی از هورمون‌ها در غدد تیروئید که در جلوی گردن قرارگرفته است تولید می‌شود. غده تیروئید برای اینکه بتواند هورمون‌های خود را بسازد نیاز به ید دارد و هورمون‌های غده تیروئید در پدیده‌های مهمی مثل رشد و تکامل جسمی و عصبی، سوخت‌وساز، تولید انرژی، عملکرد طبیعی مغز و سلول‌های عصبی نقش مهمی رادارند و هر فرد سالم روزانه به ۱۵۰ میکروگرم (به‌اندازه یک سرسوزن) ید نیاز دارد و این مقدار ید در طول روز به‌اندازه یک قاشق چای‌خوری خواهد بود.
پیرشاه بابیان اینکه آهن یک ماده مغذی موردنیاز برای ادامه حیات است، گفت: کمبود آهن و کم‌خونی ناشی از آن شایع‌ترین کمبود تغذیه‌ای در جهان است. آهن جز مهم در هموگلوبین گلبول‌های قرمز خون که مسئول حمل اکسیژن به سلول‌های بدن را دارد، آهن در منابع غذایی به دو شکل آهن هم و غیر هم وجود دارد. آهن در منابع غذایی حیوانی به‌صورت هم و غیر هم و در منابع غذایی گیاهی به‌صورت غیرهم وجود دارد. آهن هم در منابع غذایی از قابلیت جذب بیشتری برخوردار است درحالی‌که آهن غیر هم در منابع غذایی تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار می‌گیرد و کمتر جذب می‌شود.
خبر: خورسندفرد
عکس: بیاتی نیاز