عمومی | دانشگاه شهید باهنر کرمان

حضور معاون اقتصادی رئیس جمهور و سرپرست استانداری کرمان در جلسه شورای دانشگاه و نشست با نخبگان اقتصادی دانشگاه

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، جلسه شورای دانشگاه و نشست با نخبگان اقتصادی با حضور دکتر طاهر؛ رئیس دانشگاه، دکتر نهاوندیان؛ معاون اقتصادی رئیس جمهور، دکتر فدایی؛ سرپرست استانداری کرمان و جمعی از اعضاء هیات علمی دانشگاه روز دوشنبه ۱۱ تیرماه ۹۷، در سالن کنفرانس سازمان مرکزی برگزار شد.


شروع جلسه با بیانات مقام معظم رهبری و سرود جمهوری اسلامی و تلاوت آیاتی از کلام الله مجید همراه بود.


دکتر ابراهیمی؛ مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه و مجری نشست اقتصادی، ضمن خیر مقدم به دکتر نهاوندیان؛ معاون اقتصادی رئیس جمهور، دکتر فدایی؛ سرپرست استانداری کرمان و اعضاء هیات علمی ، گفت: در این جلسه به بررسی مسائل اقتصادی از دیدگاه اقتصاد دانان نخبه دانشگاهی پرداخته می‌شود .


دکتر طاهر؛ رئیس دانشگاه، ضمن خیر مقدم به دکتر نهاوندیان؛ معاون اقتصادی رئیس جمهور، دکتر فدائی؛ سرپرست استانداری کرمان و حضار در جلسه گزارش مفصلی از دانشگاه ارائه کرد و گفت: دانشگاه شهید باهنر بزرگترین دانشگاه در جنوب شرق است. این دانشگاه بیش از ۱۶ هزار دانشجو دارد که از این تعداد هزار دانشجو در مقطع دکتری تخصصی، ۳۵۰۰ دانشجوی کارشناسی ارشد و مابقی در رشته کارشناسی مشغول به تحصیل هستند، تعداد رشته ها و گرایش حدود ۴۰۰ رشته و گرایش و تعداد ۶۵۰ نفر اعضاء هیات علمی و از این تعداد بیش از ۱۰۰ نفر استاد تمام و ۱۸۰ نفر دانشیار و مابقی استادیار هستند، از نظر نورم هیات علمی بین دانشگاه های جامع کشور رتبه اول کارهای زیادی در رابطه با پژوهشی، صنعت و کار آفرینی صورت گرفته و در کنار این مقالات علمی و پژوهشی هم مد نظر بوده و تعداد زیادی مقالات علمی و پژوهشی در مجلات بین المللی خصوصا در دانشگاه و در سال جاری و سالهای قبل منتشر شد.
رئیس دانشگاه شهیدباهنر گفت: کمبود بودجه باعث شده است که در زمینه پژوهشی نتوانیم آن گونه که خواسته اعضاء هیات علمی است، رشد داشته باشیم و به دلیل اینکه دانشگاه قدمتی بیش از چهل سال دارد و عموما تجهیزاتی وجود دارد که در سال‌های اخیر، به دلیل کسری بودجه، نتوانسته ایم تجهیزات را به‌روز کنیم. وی اضافه کرد: این تجهیزات به بیش از سی سال قبل بر می‌گردد که نیاز است در این زمینه دولت به دانشگاه کمک کند.
وی افزود: بسیاری از دانشگاه های بزرگ کشور، منابع مختلفی علاوه بر بودجه دولتی دارند؛ ولی در دانشگاه شهید باهنر این گونه منابع وجود ندارد. در سال‌های اخیر برای اینکه اعضاء هیات علمی تشویق شوند و در زمینه صنعت تحقیقاتی انجام دهند، بودجه اندکی، از طرح‌های صنعتی به دانشگاه می‌رسد و سیاست خود دانشگاه این است که اعضاء هیات علمی را به سمت صنعت تشویق نماید و این بالا سری را کم کنند.
دکتر طاهر تصریح کرد: برای طرح‌های در حد میلیارد، بودجه ای که به دانشگاه می‌رسد صفر است و پنج درصد از این بودجه، صرف تجهیزات آزمایشگاه و استاد که این طرح را از بیرون آورده قرار می گیرد.
وی تاکید کرد: از اول سال جاری اعتبار ما در حد پرداخت حقوق بوده و برای شرکت‌های خصوصی دانشگاه هیچ گونه اعتباری تخصیص داده نشده است
.


دکتر نظام آبادی پور؛ معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه، در خصوص کار آفرینی گفت: هدفمند سازی تحقیقات اعضاء هیات علمی و برنامه محور کردن تحقیقات مبتنی بر برنامه‌های پنج ساله را آغاز کردیم، کیفیت تحقیقات را در دستور کار دانشگاه قرار گرفته تقویت تحقیقات گروهی و بین المللی با شدت در حال پیگیری است و توجه زیادی به حل مشکلات استان و منطقه در آیین نامه های گرنت انجام شده که با این کار اعضاء هیات علمی را سوق دهیم به سمتی که مشکلات جامعه و مخصوصا استان را حل نماییم و در زمینه زیر ساخته های پژوهشی شرایط مناسبی وجود ندارد.
وی افزود: تلاش‌هایی که برای دانشگاه کارآفرین، راه اندازی مرکز رشد دانشگاه، مشارکت در راه‌اندازی صندوق پژوهش و فناوری استان که بتوانیم از طریق آن شرکت‌های دانش بنیان را هدایت کرد. اقداماتی در زمینه نیروهای کار آفرین و ثروت آفرین، برگزاری کارگاه ها و رویدادهای استارت آپی، جشنواره‌های خلاقیت و بازارچه‌های کار آفرینی صورت گرفته، تقویت مراکز جوار دانشگاهی، طرح کار ورزی وبه روز رسانی سرفصل کلیه دروس دوره کارشناسی دانشگاه باهنر که متناسب با نیازهای صنعت است باز نگری شد.
دکتر نظام آبادی پور با اشاره به حمایت و تشکیل شرکت های دانش بنیان گفت: در سال گذشته در برای اولین بار دانشگاه شهید باهنر در جمع ۱۰۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گرفت و کسب رتبه ۹۳۸را در رتبه بندی لایدن و در بین دانشگاه های ایران هم که در لایدن مشارکت داشتند رتبه ۶ ارتباط با صنعت متعلق به دانشگاه شهید باهنر بود.


دکتر علیرضا شکیبایی؛ معاون اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه شهیدباهنر کرمان، با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور و با تاکید بر اینکه دیگرنباید اشتباهات دوران گذشته را تجربه کنیم اظهار کرد: امروز شاهد کاهش ارزش پولی کشور و مرگ ریال هستیم به طوری که معتقدم اقتصاد کشور امروز ۲۰ درصد دچار سوختگی و ۸۰ درصد کوفتگی شده است.
وی با بیان اینکه در مدیریت اقتصادی کشور مشکلاتی از درون داریم که با مباحث خارجی از جمله برجام، تحریم ها و ... وضعیت اقتصادی بد را تشدید می کند افزود: شاهد بودیم که در دولت قبلی بانک مرکزی نرخ سود تسهیلات بانکی را افزایش داده و آن را به ۳۶ درصد می رساند و بانکها را به رقابت با یکدیگر می اندازد و فریاد فعالان اقتصادی را به صدا درآورد که خود نشان ازسوء مدیریت در اقتصاد کشور است.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه شهیدباهنر کرمان، با اشاره به ۱۴۰۰ میلیارد تومان نقدینگی کشور تصریح کرد: هر روز شاهد هستیم که نقدینگی در کشور در حال رشد است که می توان پیش بینی کرد با توجه به تجربه های گذشته در سال های ۷۱ و ۹۱، باید شاهد یک رشد اقتصادی منفی در سال ۹۷ باشیم زیرا تجربه نشان داده است وارد کردن شوک به اقتصاد کشور، تجربه های منفی را به همراه خواهد داشت.
دکتر شکیبایی با بیان اینکه اولین درس اقتصاد این است که هر محصولی کم شود قیمت آن افزایش پیدا می کند اظهار کرد: این افزایش قیمت ها در طلا، ارز و ... در کشور از سوی دولت صورت می گرفته است به طوری که در اسفندماه سال گذشته شاهد بودیم که بانکها نرخ سپرده را به ۲۰ درصد افزایش داده اما به ناگهان نرخ سپرده را متوقف کرده که خود به اقتصاد علامت های افزایش قیمت ها را می دهد.
وی با اشاره به دیگر پالس های دولت برای افزایش قیمت در برخی کالاها اظهار کرد: شاهد بودیم که سایت فروش خودرو در سه ماهه اول سال ۹۷ بسته شده بود و تنها برخی محصولات معمولی را تولید می کنند که خود سبب افزایش قیمت خودرو می شود این در حالی است که بین تولید، عرضه و بازار فرق وجود دارد و دولت باید به این مهم توجه کند وی با اشاره به اینکه دولت فعلی و کنونی فروش سکه و ارز را به عنوان کسری بودجه خود دنبال می کنند که این روش، روشی قدیمی و اشتباه است اظهار کرد: معتقدیم اگر دولت این روش را به عنوان تامین التهاب بازار ارز انتخاب کرده است، دیگر نباید متوقف کند.
دکتر شکیبایی با تاکید بر اینکه دولت تاجر خوبی نیست و باید بخش خصوصی به بازار کشور ورود کند خاطر نشان کرد: متاسفانه امروز شاهد هستیم که بخش خصوصی هیچگونه مسئولیت اجتماعی نسبت به مردم و جامعه ندارند و از التهاب بازار رانت های خود را پیگیری می کنند.
وی با بیان اینکه سرمایه اجتماعی پس از سقوط دلار از بین رفته و شکاف بین دولت و مردم ایجاد شده است اظهار کرد: تجریبات و تحقیقات علمی نشان می دهد که با کاهش ارزش پول کشور، صادرات نیز افزایش پیدا نخواهد کرد و دولت نیز دیگر نباید این اشتباه را تکرار کند.


دکتر جلایی؛ رئیس دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه شهیدباهنرکرمان، گفت: از فصل چهارم سال ۱۳۹۴ هم رشد تولید نفت و صادرات آن افزایش یافته ولی در فاصله بهار تا تابستان ۹۶ رشد اقتصاد از ۶ درصد به ۷/۴ درصد است و این در حالی است رشد سرمایه ثابت ناخالص که یکی از کلیدی‌ترین عوامل موثر در بحث رکود است از۹/۴ درصد فصل اول سال ۹۶ به ۴/۱ درصد در فصل دوم ۹۶ است.
وی افزود: در بحث رشد پایه پولی در سال های۹۰، ۹۱ و۹۲ رشد قابل توجه ای داشتیم و تا آذر ماه ۹۶ رشد پایه پولی ۱۷ درصد بود و در حالی که ضریب فزایند پولی ۲۴/۷ است و کاهش نسبت پول به شبهه پول که یکی از اعداد کلیدی است که در فروردین ماه ۹۲، ۵/۳۲ درصد که در آذر ۹۶ به ۱۴ درصد افزایش می‌یابد و نسبت سپرد های مدت دار به کل سپرده ها از اسفند ۹۲ سیر صعودی دارد که در خردادماه ۹۵ به ۵/۸۴ درصد و در حال حاضر ۸۲ درصد است.
رئیس دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه شهیدباهنرکرمان اظهارکرد: یکی از متغیرات کلید ی در اقتصاد کشور، نرخ ارز است که باید کمتر با آن بازی شود و کاهش نرخ سود بانکی، که تبعاتی به همراه دارد و نتوانسته است که تولید را تحریک سازد و با صادر کردن گواهی سپرده با نرخ سود متعارف که بتوان تورم را در بخش خصوصی جبران کند و اجازه ندادن که با ارزش برابری پول بازی کرد و باید نوسانات نرخ ارز را مدیریت کرد.


دکتر مهرابی؛ عضو هیات علمی بخش اقتصاد کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه، رئیس دانشگاه چمران کرمان و مسئول دانشگاههای فنی و حرفه ای منطقه سه کشور، در سه حوزه اقتصاد، کشاورزی و حوزه دانشگاه سخن گفت.
در حوزه اقتصاد کلان سه تا نکته را به صورت کلی می توان بیان کرد: نکته اول اینکه، باید سیاستها و احکامی را ادامه دهیم در اقتصاد، که منجر به علامت دهی صحیح به کارگزاران اقتصادی شود، در حقیقت این علامت دهی صحیح مبتنی بر شفافیت، مبتنی بر جلوگیری از رانت، مبتنی برجلوگیری از فساد در سطوح مختلف و جهت دهی به نقدینگی سرگردان در جامعه و انتظارات مردم است
دکتر مهرابی خاطر نشان کرد: آنچه در اقتصاد ایران در راستای احکامی قرار می گیرد که جهت دهی صحیح انجام شود، جهت دهی صحیح انتظارات است و اینکه چه کسانی این انتظارات را می سازند؟ دولت است، زیرا در ساختن این انتظارات نقش دارد.
وی گفت: نکته دوم در حوزه اقتصادی، بخشی از بلندپروازی هایی که ناشی برجام است، از سرکوب های ارزی، سرکوب های مالی، سرکوب‌های اقتصادی طی سالهای گذشته و این مسائل تاوان دارد، ما تعادل های بلند مدت اقتصادی را بدون توجه به زیر ساخت های اقتصادی را نمی توانیم متصور شویم، در نتیجه اگر در یک دوره ای بلند پروازی در رشد، در ارز، در پایه پولی و..اتفاق افتاد در تعادل های بلند مدت ( ۸تا۱۲سال) پاسخ و تاوانش را باید پس داد.
عضو هیات علمی بخش اقتصاد کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه با اشاره به سومین نکته ای که در بخش اقتصادی حائز اهمیت است اظهار کرد: سرمایه اجتماعی بسیار مهم است، دانشگاهیان و دانشجویان در خط مقدم هستند به وضوح دیده می شود که سرمایه اجتماعی در حال نزول است، این افت، با شخص های اندازه گیری و معیارهای مطالعاتی در ابعاد مختلف(آگاهی، اعتماد، مشارکت) خیلی تغییرات معناداری را نشان نمی دهد، اما در مواجه با افراد و فارغ التحصیلان نگران کننده است.
وی پیشنهاد داد که این نگرانی سرمایه های اجتماعی را که از بطن جامعه هستند را به دولت منتقل شود تا بتوانند برای بازسازی و یا بهبود سرمایه اجتماعی، کمک بزرگی نمایند.
دکتر مهرابی سخنان خود را در حوزه کشاورزی ادامه داد و گفت: شرایط اقتصادی در کشاورزی را نمی توانیم منکر شویم، کشاورزی معیشتی مبتنی بر تکنولوزی پایین خورده پا و ... و حدود دو سوم فقرا در بخش کشاورزی وروستایی زندگی می کنند وی همچنین افزود: استان کرمان یکی از ضربه پذیرترین استان‌ها در مورد تغییر شرایط اقلیمی به منزله تغییر ریالی است. به عنوان مثال در سال زراعی امسال بالغ بر چهار هزار میلیارد خسارت وارد شد.
وی بیان کرد: از تغییر شرایط اقلیمی در بخش کشاورزی، می توان نتیجه گرفت که در این زمینه فشارهای زیادی به استان وارد می‌شود و پیشنهاد داد که لازم است دولت به طور ویژه این مساله را مورد توجه قرار دهید زیرا چهار میلیارد تومان معادل یک سوم ارزش افزوده بخش کشاورزی است.
رئیس دانشگاه چمران کرمان گفت: از طرف دیگری هم شرایط مهاجرت و مسائل دیگر را هم باید در نظر گرفت، در نتیجه در بخش کشاورزی نباید انتظار بلند پروازنه ای در مورد ارتباط دانشگاه با صنعت، افزایش ارتقا تکنولوژی و مسائل دیگر داشته باشیم.
دکتر مهرابی افزود: سومین بحث در مورد دانشگاه است، این دانشگاه نگاه فعال به بازار کار دارد و پنجه های درآمدی را تولید می کند که مورد نسبت منفعت به هزینه ای که دولت طبق ماده ۲۰برنامه پنجم که در حال کمک به دانشگاههاست، نسبت منفعت به هزیته در دانشگاه فنی و حرفه ای بالاتر است، به عبارت دیگرهر ریالی که دانشگاه هزینه می کند برای ایجاد مهارت در بازار کار و اصلاح هرم مقاطع تحصیلی در کشور می تواند کمک موثری کند.


دکتر بصیری؛ معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، در خصوص موضوع فرهنگ و اقتصاد گفت: یکی از مسئولیت اساسی مدیریت فرهنگی توسعه فرهنگی است و یکی از اهداف چهار گانه شناخته شده مورد توافق در همه عالم در توسعه فرهنگی مورد نظر تقویت مشارکت فرهنگی است. ویکی از ابزارهایی که برای تحقق اهداف توسعه فرهنگی، وجود دارد اقتصاد فرهنگی است و اغلب اتفاقا مهمی و تحولات و بحران ها که در جامعه ما روی می دهد به دلیل عدم توسعه یافتگی یا در مقابل توسعه یافتگی فرهنگی است. در جامعه امروزی کلید واژه هایی که استفاده می شود مانند ارز، اقتصاد، ریال، سیاست، حکومت، معیشت، مردم، جوانان و.... گرچه یک نوع کلید واژه اقتصادی هستند ولی زمانی که تکرار شوند بن مایع فرهنگی به خود می گیرد و به یک عنصر تکرار شونده تبدیل می شود و این شایعات در تمام جامعه و با سرعت در فضای مجازی گسترش پیدا می کند و هیچ دولتی نمی تواند بدون ساختار فرهنگی و بدون توسعه مشارکت فرهنگی منسجم از این شایعات از حق خود دفاع کند.



دکتر محمد نهاوندیان؛ معاون اقتصادی رئیس جمهور، هدف از حضور در جمع دانشگاهیان و نخبگان استان کرمان این بوده که نظرها و پیشنهادهای نخبگان در بحث اقتصادی و فرهنگی را شنوا باشیم.
وی با بیان اینکه مجموعه کنش گری نخبگان و تحققیات علمی در هر جامعه ای باید برایند خودش را در پیشرفت آن کشور نشان دهد اظهار کرد: به طور مثال اگر جامعه ای را بررسی کنیم که در آن کنش گری سیاسی وجود داشته باشد و در افق های ده ساله این جلو بودن کنش ها را مشاهد کنیم، می توان عنوان کرد این فرایند، فرایندی مثبت بوده که باید تقویت شود.
دکتر نهاوندیان با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور در شرایط کنونی نسبت به ابتدای روی کار امدن این دولت اظهار کرد: اولویت دولت دکتر روحانی در ابتدای فعالیت خود، ثبات در شاخص های کلان اقتصادی بوده است. دولت به دنبال ایجاد مجموعه فضایی بود که به شرایط رشد اقتصادی و کاهش تورم برسد که در این راستا نیز موفق عمل کرد اما در ۶ ماه گذشته این روند تغییر پیدا کرد و باید در شرایط حاضر توان علمی و تحقیقاتی را به کار بگیریم تا بتوانیم ریشه یابی این تغییر جهت را بیابیم.


معاون اقتصادی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید مدیریت اقتضایی را در شرایط کنونی پیگیری کنیم اظهار کرد: اگر تحلیل مطالعات ما این باشد که رشد نقدینگی در اقتصاد ایران متناسب با رشد تولید در بخش واقعی اقتصاد نبوده، به سبب ان بوده که در نظام بانکی انضباطات لازم را نداشته ایم. در گذشته عامل اصلی رشد نسبی نقدینگی، بدهی دولت به سیستم بانکی و بانک مرکزی بوده اما در ۴ سال گذشته این موضوع کند و نقش بدهی بانک ها به بانک مرکزی عامل افزایش نقدینگی شده است که نشان می دهد یک مشکل حل اما مشکل دیگری نمایان شده است.
وی با بیان اینکه برخورد به صورت محدود با موسسات مجاز و غیرمجاز اعتباری که آینده فروشی در اقتصاد را دنبال می کردند، مشکل اقتصادی را به مشکل اجتماعی تبدیل کرد اظهار کرد: برخی از مشکلات اقتصادی کشور ریشه در گذشته ها ما دارد. به طور مثال فلسفه صندوق بازنشستگان بر این بوده که با پرداخت هایی از سوی اعضای صندوق تامین مزایای حقوقی این افراد در دوران بازنشستگی تامین شود اما مرتبا در دهه های اخیر شاهد بودیم با انواع مصوبات روز به روز، بار این صندوق ها سنگین تر می شود و برخورد با آنها نیز از سوی دیگر با برخی مشکلات اجتماعی روبرو می شد که در این راستا دولت نیز مجبور با کنار آمدن با انها شده است.
دکتر محمد نهاوندیان با بیان اینکه نیاز داریم سلیقه های مختلف مدیریتی و اقتصادی را داشته باشیم تصریح کرد:هیچ عیبی ندارد دیدگاه‌ها و مکاتب‌های مختلف مدیریتی و اقتصادی در سطح کشور را داشته باشیم و دولت نیز از این موضوع استقبال می کند اما انتظار داریم این مکاتب، با تحلیل های مناسب، نسخه قابل عمل برای مشکلات را داشته باشند.
دکتر نهاوندیان تاکید کرد: پیشنهاد می کنم دانشکده مدیریت اقتصاد دانشگاه شهید باهنر کرمان در مسائل اقتصادی کشور یک مجموعه منسجم راه حل داشته باشد و این مجموعه می تواند بسته های پیشنهادی خود را ارائه دهد‌.
معاون اقتصادی رئیس جمهوری ادامه داد: باید از دیدگاه های مختلف اقتصادی بخواهیم که تحلیلی با نسخه قابل عمل ارائه دهند.
وی با اشاره به اینکه مشکلات و مسائل نخبگان استان کرمان را به همکارانم در هیات دولت منعکس خواهم‌ کرد افزود: با توجه به مشکلاتی که اکنون در اقتصاد ظاهر شده از فضای تحقیقاتی این توقع می رود که این مسائل را ریشه یابی کند و بگوید این مشکلات کوتاه مدت یا بلند مدت است.
معاون اقتصادی رئیس جمهور با اشاره به اینکه ما گاهی خواسته های متناقض را داریم اظهار کرد: به طور مثال هم می‌خواهیم نرخ ارز دستوری نباشد و هم می خواهیم نرخ این ارز افزایش پیدا نکند که این موضوع قابل جمع نیست و پیشنهاد این است که دانشکده مدیریت اقتصاد دانشگاه باهنر کرمان و سایر دانشگاه های کشور در مسایل اقتصادی یک مجموعه منسجم راه حل را داشته باشند و به دولت ارایه دهند تا از نظریات آنها بتوانیم استفاده کنیم.
دکتر نهاوندیان با تاکید بر اینکه نباید کاری کنیم که مسیر دراز مدت و اهداف بلند مدت از دست برود و اگر این اتفاق بیفتد به عامل‌های بیرونی تاثیرگذار در اقتصاد کشور کمک کرده ایم افزود: از فضای تحقیقاتی دانشگاه های کشور انتظار داریم که تحقیق کنند که این تغییرات دولت در نظام اقتصادی در ۶ ماهه گذشته رفتاری بوده یا ساختاری؟ زیرا آنچه که در اقتصاد کلان دیده می شود حاصل مجموعه رفتارهای کنش گرهای اقتصادی است.
وی به پدیده ای که در بازار ارزی کشور در دو سال اخیر مشاهده شده است گریزی زد و تصریح کرد: در دو سال گذشته بانک مرکزی مرتبا عملیات بازار آزاد با هدف ثبات بازار را پیگیری می کرد. حال جای سوال است با اینکه مرتبا میزان عملیات بازار آزاد بانک مرکزی در حال افزایش بود و محاسبات نیز نشان از افزایش صادرات غیرنفتی و همچنین مثبت شدن تراز ارزی کشور در سال های ۹۴ و ۹۵ برای اولین بار در تاریخ انقلاب را داشت؛ فشارهای وارد به بازار ارز و التهاب به وجود آمده در آن از کجا نشات می گرفت؟
معاون اقتصادی رئیس جمهور با بیان اینکه  در این مدت شاهد پدیده جدی تقاضای غیرتجاری و غیرسرمایه گذاری در بازار کشور بودیم اظهار کرد: دشمن از انتشار خبرها مبنی بر خروج آمریکا از برجام، به دنبال وارد کردن شوک به اقتصاد ایران بود که در این راستا نیز دولت باید سیاست ایجاد شرایط اطمینان برای تامین نیازهای روزمره و تولید را فراهم می کرد اما به یکباره شاهد یک نرخ غیرواقعی در بازار ارز بودیم که مجبور شدیم سیاست های جدید ارزی را در کشور اتخاذ کنیم.
دکترنهاوندیان با بیان اینکه در شرایط آمادگی رزم اقتصادی هستیم اظهار کرد: عاملین اقتصادی کشور باید بدانند که در شرایطی قرار داریم که دشمنان کشور و استکبار به دنبال یک طراحی و هجمه جدید جدی علیه نظام هستند، پس مهم نیست که چه کسی در این مسئولیت ها قرار دارد بلکه هم اکنون به یک شرایط انسجامی نیاز داریم و طرف مقابل نیز باید این پیام را از داخل کشور بگیرد.
وی با تاکید بر اینکه بهترین ها باید در شرایط آمادگی رزمی مسئولیت ها را بر عهده بگیرند تصریح کرد: هم اکنون وقت کار تیمی است و مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با سران نظام با دستور تشکیل شورای عالی هماهنگی اقتصادی به دنبال آن هستند که همه قوا با یکدیگر و در کنار هم و به طور واحد دولت را کمک کنند تا مسایل اقتصادی را پیگیری و مشکلات را حل کنند و ما نیز از قوه قضاییه و مقننه می خواهیم که در کنار یکدیگر جمع شویم تا بتوانیم مشکلات دراز مدت اقتصادی را حل کنیم.
معاون اقتصادی رئیس جمهور با اشاره به خلاهای موجود در این راستا تصریح کرد: کمبود تبیین گفتمانی را در این راستا می توان مشاهده کرد. معتقدم فضاهای علمی و دانشگاهی را باید از سیاست زدگی مصون نگه داریم و شرایطی ایجاد نکنیم که مسایل و مشکلات کشور بلافاصله به میدان جناحی و سیاسی تبدیل شوند که تجربه نیز نشان داده این جدل های سیاسی به حل کردن مشکلات کمکی نخواهد کرد.
وی در بخش پایانی سخنان خود در جمع دانشگاهیان استان کرمان به ارتباط صنعت و دانشگاه اشاره کرد و گفت در ۴ سال گذشته یکی از قدم های خوبی که در کشور برداشته شد، تامین اعتبارات لازم برای صندوق شکوفایی و نوآوری بود و تقویت مراکز و پارک های علم و فناوری تا حدودی به شرکت های دانش بنیان کمک کرده است زیرا این دولت اعتقاد دارد دیگر با بخش سنتی اقتصاد نمی توان مشکل اشتغال کشور را حل کرد و باید به دنبال روش های نوین باشیم.
دکتر نهاوندیان با بیان اینکه دانشگاه های کشور به اندازه کافی رشد کمی را در ۴۰ سال گذشته داشته‌اند اظهار کرد: در همه اقتصادی‌های پیشرفته دنیا، دولت وظیفه تامین زیرساخت ها را برعهده دارد اما رشد کیفی دانشگاه ها مربوط به افزایش ارتباط بین صنعت و دانشگاه بوده است که در این راستا خواستار ارتباط وسیع بین تشکل‌های فعالان اقتصادی و دانشگاه‌ها در کشور هستیم.