عمومی | معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

مطالعه تخصصی مغز با طراحی ۵ سیستم تصویربرداری نورواپتیک در کشور




طراحی، ساخت و راه‌اندازی پنج سیستم تصویربرداری "نورواپتیک" برای مطالعه حرفه‌ای و تخصصی مغز با حمایت ستاد علوم شناختی معاونت علمی در دانشگاه شهید بهشتی در حال اجرا است .
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی به منظور بهره وری از توان علمی پژوهشی اساتید برجسته دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و درمانی کشور و همچنین جهت دهی پژوهش ها برای نیل به اهداف تعیین شده، اقدام به تعریف و حمایت از گروه های علمی تحقیقاتی "پیشران" کرده است .
همکاری نزدیک محققان برجسته کشور از حوزه های مختلف علمی برای رسیدن به یک هدف کاربردی مشخص دستاوردهای ملموس  و ارزش افزوده بالایی برای کشور خواهد داشت و با توجه به ماهیت بین رشته ای بودن حوزه علوم شناختی ، بسط و گسترش همکاری ها میان اساتید، متخصصان و محققان در کشور ضروری است .
گروه "نورواپتیک " متشکل از اساتید مجرب در حوزه علوم اعصاب شناختی و حوزه لیزر و پلاسما است که فعالیت های پژوهشی خود را در دانشگاه شهید بهشتی و مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آغاز کرده است .
هدف ستاد از اجرای طرح ها، دستیابی به فن آوری و یا خدمات مشخص شناختی برای جامعه می باشد و به همین دلیل یک طرح پژوهشی پس از تصویب، برای برخورداری از چتر حمایتی و نیل به اهداف تعیین شده همواره تحت نظارت و ارزیابی تیم ناظر و کارشناسان ستاد قرار دارد .
حسین عزیزی از کارشناسان ارشد ستاد با اشاره به اینکه  همیشه یکی از دغدغه های جدی ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی"خروجی محور بودن طرح ها"  است، گفت:  در شرایط کنونی تعامل حوزههای مختلف با یکدیگر ابزارسازی و ایجاد فن آوری در حوزههای علوم شناختی را ممکن کرده است و بهرهوری از ظرفیت و پتانسیلهای موجود درکشور در برنامههای ستاد  قرار دارد .
عزیزی ادامه داد: به منظور رسیدن به اهداف طراحی و شکل گیری گروه های "پیشران" ، نظارت و ارزیابی فعالیتهای آن توسط تیم ناظر که از خبرگان حوزه های تحقیقاتی این گروه است، انجام می شود .
به گفته وی، در این بازدید، کارشناسان بخش پژوهش ستاد با اطلاع از وضعیت فعلی طرح ها، به تسریع روند پیشرفت آن و رفع نیازمندی های مجری در راستای انجام طرح کمک می کنند .

عزیزی همچنین ابراز کرد: محققان و مجریان طرح های تحقیقاتی در دانشگاه شهید بهشتی در نشستی با  اعضای تیم ناظر و کارشناسان ستاد گزارشی از روند پیشرفت طرح ها را ارایه و درباره جزییات تخصصی دستاوردها با حضور تیم ناظر بر فعالیت های این گروه، متشکل از خبرگانی از دانشگاه ها و مراکز علمی برجسته کشور،   به گفت و گو و تبادل نظر پرداختند .
علوم اعصاب شناختی به حوزه مطالعاتی که مغز و دیگر جنبههای سیستم عصبی را به پردازشهای شناختی و نهایتا رفتار ارتباط می دهد، اطلاق میشود .
این حوزه از مطالعات درکشور سابقه بالایی دارد و محققان بسیاری در دانشگاهها و مراکز علمی درحال فعالیت هستند. یکی از زمینههای مورد نیاز این بخش به منظور ارتقای سطح فعالیت محققان و حرکت در مسیر کاربردی کردن نتایج مطالعات، توسعه ابزارهای مورد نیاز است .
انتهای پیام/۲۵