برگزاری جلسه هم اندیشی با حضور رییس دانشگاه
برگزاری جلسه هم اندیشی با حضور رییس دانشگاه
جلسه هم اندیشی اعضای هیات علمی با هدف توسعه تعاملات دانشگاه با صنایع و دستگاههای اجرایی کشور، یازدهم تیرماه ۱۳۹۷ با حضور رییس دانشگاه در مجتمع فرهنگی امام خمینی (ره) برگزار شد.
در این جلسه ابتدا دکتر ذاکری (رییس دانشگاه)، سخنانی در خصوص موضوع جلسه ایرادکرد. وی یکی از رسالتهای دانشگاه را حضور در صنعت، رفع چالشها و مشکلات اجرایی دانست و با اشاره به اینکه تعاملات صنعتی، یکی از شاخصهای دانشگاههای سطح یک کشور است، افزود: در قرن حاضر با رقابتی که با دیگر دانشگاههای هم تراز داریم اگر نتوانیم افق مناسب و برنامه منظمی برای حضور و تعاملات صنعتی داشته باشیم، قطعا عقب می مانیم.
رییس دانشگاه با تذکر این نکته که در کشور با چالشهای بسیار اجرایی و صنعتی مواجه هستیم، گفت: در دانشگاههای کشور هزینه بسیاری برای پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکتری صرف می شود ولی از انرژی دانشجوی دارای مهارت علمی در جهت رفع مشکلات کشور بهره برده نمی شود و این عدم استفاده از نیروی در اختیار دانشگاهها در جهت رفع مشکلات اجرایی و صنعتی، از نقاط ضعف دانشگاههاست.
دکتر ذاکری در ادامه تصریح کرد: همانگونه که مقام معظم رهبری مساله یابی صنایع کشور توسط دانشگاهها را مطرح کردند، رسالت ما در دانشگاه علم و صنعت ایران به عنوان دانشگاهی که از قدیم به داشتن فارغ التحصیل آچار به دست شهرت داشته و تعبیر می شده است، برقراری ارتباط و تعاملات دانشگاه و مراکز صنعتی است و در شرایط حاضر به نظر می رسد این مساله یابی نیز شاید بخشی از وظایف همکاران دانشگاهی ما باشد.
رییس دانشگاه خاطر نشان کرد: دانشگاه برای همه همکاران هیات علمی که می توانند با دانشگاههای خارج از کشور و یا مراکز صنعتی، ارتباط و تعامل داشته باشند، تسهیلاتی فراهم می کند و این نگاه ما به مشارکت بخش قابل توجهی از اعضای هیات علمی دانشگاه در فعالیتهای صنعتی، نگاه اقتصادی نیست.
دکتر ذاکری با تاکید بر اینکه باید بدانیم در صنعت چه مشکلی وجود دارد که برای آن راهکار ارایه کنیم، گفت: ما معتقدیم نیازمند جهاد صنعتی و به راه انداختن موجی در دانشکده ها برای ورود به صنعت هستیم و در جهت تسهیل و اجرایی کردن این ارتباط نیز پیگیری لازم را خواهیم داشت.
رییس دانشگاه با اشاره به نامگذاری سال جاری به سال حمایت از تولید کالای ایرانی گفت: دانشگاه می تواند در این بحث نقش آفرین باشد و بگوید چگونه می توان کیفیت محصول را افزایش داد. وی در پایان افزود: انتظار جدی ما از همکاران هیات علمی این است که با کمک همکاران ستادی، وضعیت ارتباط با صنعت را بهبود بخشند.
در ادامه این نشست، دکتر محمدی (معاون پژوهش و فناوری دانشگاه)، با اشاره به افزایش دانشجویان دوره پسادکتری دانشگاه به ۲۰ نفر، گزارشی از افزایش وصولی قراردادهای صنعتی دانشگاه طی دو و نیم سال گذشته خبر داد و افزود: به نظر می رسد اکوسیستم دانشگاههای تراز اول پس از تبدیل به دانشگاههای نسل دوم و سوم، تغییر یافته و در دانشگاه ما نیز باید تغییر یابد. وی تاکید کرد: در این اکوسیستم، فعالیت آزمایشگاههای تحققاتی، تعاملات صنعتی، توسعه فناوری و تجاری سازی، مراکز رشد و... در حال رشد است و ما باید بیشتر با آن آشنا شویم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه با تصریح این مطلب که دانشگاه باید مستقل و متمرکز بر منابع مالی پایدار باشد، گفت: فروش دانش فنی و تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی را باید مانند دانشگاههای پیشرفته دنیا مورد توجه قرار داد. وی از پیگیری فرصت مطالعاتی صنعتی در وزارت علوم و استفاده از ظرفیت کارآموزی برای تعامل بهتر و بیشتر با صنعت نام برد.
پس از آن دکتر نوری (دبیر هیات ممیزه دانشگاه) توضیحاتی در خصوص اعتلای فعالیت های صنعتی اعضای هیات علمی در نظام ارزشی دانشگاه و نیز ویژگیهای دانشگاههای نسل سوم و چهارم ارایه کرد و در ادامه، دکتر کثیری (مدیر همکاریهای علمی، صنعتی و فناوری) به معرفی اقدامات انجام شده و برنامه ریزی شده این دفتر برای افزایش کمیت و کیفیت تعاملات دانشگاه با صنایع و دستگاههای اجرایی پرداخت.
اظهار نظر اعضای هیات علمی حاضر در جلسه و تبیین نقطه نظرات به منظور توسعه تعاملات دانشگاه با صنایع و دستگاههای اجرایی کشور، پایان بخش این جلسه هم اندیشی بود.