استفاده از ظرفیت های گسترده همکاری برای تقویت روابط با برن و وین از جمله اهداف این سفر است
رئیس جمهور درآغاز سفر به دو کشور اروپایی سوئیس و اتریش:
استفاده از ظرفیت های گسترده همکاری برای تقویت روابط با برن و وین از جمله اهداف این سفر است
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ایران برای تقویت روابط با کشورهای اتحادیه اروپا از جمله سوئیس و اتریش اهمیت فراوانی قائل است، اظهارداشت: استفاده از ظرفیت های گسترده همکاری برای تقویت روابط با برن و وین از جمله اهداف سفر رسمی به این دو کشور است.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی وفناوری رئیس جمهوری به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز دوشنبه به دعوت رسمی روسای جمهوری سوئیس و اتریش و برای انجام دیدار و گفتگو با رئیس و مقامات ارشد این دو کشور، در نخستین مرحله عازم زوریخ در سوئیس می شود.
رییس جمهور در فرودگاه مهرآباد از سوی معاون اول رئیس جمهور و مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل، بدرقه شد.
دکتر روحانی در جمع خبرنگاران گفت : سفر به دو کشور دوست اروپایی اتریش و سوئیس به دعوت روسای جمهور این کشورها و در پاسخ به سفر آنان به تهران انجام می گیرد.
رئیس جمهور با اشاره به سابقه دیرینه روابط ایران با اتریش اظهارداشت: روابط سیاسی ایران و اتریش به ۱۶۰ سال قبل بازمی گردد که این قدمت، بیانگر اهمیت روابط است. روابط ما با سوئیس نیز به دههها قبل برمیگردد و ظرفیتهای بسیار فراوانی برای توسعه روابط اقتصادی، تجاری و همچنین علمی و فرهنگی با این کشورها داریم که از همه این ظرفیتها تاکنون استفاده نشده و یکی از اهداف سفر نیز بهره گیری از تمامی این ظرفیت ها در روند توسعه روابط مشترک است.
دکتر روحانی با بیان اینکه "شرایط امروز اروپا، تاحدودی با گذشته متفاوت است"، افزود: اروپا امروز با صدای بلندتری با یکجانبهگرایی، مخالفت و با لحن صریحتری اعلام آمادگی میکند تا در مسایل منطقهای و بینالمللی با ایران و کشورهای مهم تاثیرگذار همکاری کند.
رئیس جمهور افزود: توافق هستهای بین ایران و ۱+۵ به میزبانی عمدتاً سوئیس و اتریش انجام شد و این دو کشور تلاشهای فراوانی انجام دادند تا یک فضا و زمینه مناسب برای مذاکرات ایجاد شود.
دکتر روحانی گفت: امروز که آمریکاییها برخلاف مقررات بینالمللی و تعهدات چندجانبه خود از برجام خارج شدهاند، ارتباط و مذاکره با اروپا جایگاه خاصی دارد چرا که هر ۵ کشور شامل روسیه و چین و سه کشور اروپایی و مجموعه اعضای اتحادیه اروپا، تلاش میکنند که برجام بدون آمریکا باقی بماند. همه احساس می کنند که بقاء برجام به نفع منطقه و جهان است و یکصدا آمریکا را محکوم میکنند که به قطعنامه ۲۲۳۱ که همه کشورها را ملزم به همکاری میکند ، پایبند نبوده و از برجام خارج شده است.
رئیس جمهور اظهارداشت: این سفر فرصتی است تا در زمینه آینده برجام و توافقات با اتحادیه اروپا گفت وگو کنیم بویژه اینکه اتریش از دیروز ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را نیز عهده دار شده است و بنابراین با اتریش به عنوان رئیس اتحادیه نیز در این مقطع صحبت خواهیم کرد.
دکتر روحانی گفت: اروپاییها همچنین قرار است در روزهای آینده بسته پیشنهادی خود را ارایه کنند که راجع به این مساله هم با آنها گفتگو خواهیم کرد . البته برخی مسایل منطقهای نیز وجود دارد که با اروپا درباره نقشی که ایران میتواند برای ثبات و امنیت کل منطقه مهم خاورمیانه داشته باشد ، گفت و گو کرده و به این گفت و گوها ادامه می دهیم . از جمله این موضوعات سوریه، یمن و ستمهایی است که بر مردم این کشورها روا داشته شده و همچنان ادامه یافته است . همه جهان در قبال جنایات علیه مردم یمن مسوولند.
رئیس جمهور همچنین به امضای اسنادی میان ایران و اتریش و سوئیس در جریان این سفر اشاره کرد و افزود: در زمینه روابط صنعتی، تجاری، بهداشت - درمان ، فناوریهای نوین، آموزش و مدیریت منابع آب، با مقامهای ارشد این دو کشور گفتگو خواهیم کرد و اسنادی نیز به امضا می رسد.
دکتر روحانی گفت: همچنین در هر دو کشور تجار عزیز و نمایندگان بخشهای اقتصادی ایران همراه ما هستند و در هر دو پایتخت هم در وین و هم در برن، جلسهای با حضور تجار و کارآفرینان خواهیم داشت و با ایرانیان عزیز در این دو کشور نیز دیداری انجام می گیرد.