عمومی | مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی

تعریف ۲۰ موضوع کاربردی برای بهره‌مندی از پتانسیل‌های دانشجویی در مقطع ارشد و دکترا

در اولین جلسه کارگروه حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی ارشد و دکترا، تعریف ۲۰ موضوع کاربردی، به منظور بهره‌مندی از توان علمی، تجهیزاتی و نیروی انسانی دانشگاه‌ها در حوزه زیرساخت‌های حمل و نقل کشور مورد تصویب قرار گرفت.
در اولین جلسه کارگروه حمایت از پایان نامه های دانشجویی ارشد و دکترا که عصر امروز در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و به ریاست دکتر شکرچی زاده رئیس این مرکز برگزار شد، اعضای این کارگروه که متشکل از ۱۳تن از اعضای هیات علمی دانشگاه های کشور بودند، به منظور رفع نیازها و مشکلات مبتلا به زیرساخت های حمل و نقل در کشور، با طرح موضوع حمایت از پایان نامه های دانشجویی مرتبط به بحث و تبادل نظر پرداختند.
مهندس میرشفیع معاون ساخت و نگهداری آزادرراه ها در این نشست با تقدیر از برگزارکنندگان و مهم خواندن محورهای موضوعی طرح شده، گفت: در شریط کنونی امکانات بسیار زیادی موجود می باشد و در مجموعه دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی نظیر مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، پتانسیل ها و تجهیزات بسیار خوبی را شاهد هستیم و در کنار همه اینها، دانشجویان باانگیزه ای هم وجود دارند. متاسفانه توجه به دانشجویان باانگیزه آنطور که باید نیست و ضرورت دارد تا با مدیریت دریت، زمان، وقت و انرژی دانشجو را حفظ نماییم.
وی با برشمردن توانمندی های موجود در مجموعه معاونت ساخت و نگهداری آزادراه ها ادامه داد: ما باید در ابتدا به درستی مسئله را تعریف کنیم  که از عهده دانشجو هم بربیاید. در حال حاضر قابلیت تعریف ۲۰ موضوع کاربردی در کوتاه مدت وجود دارد و ما در این زمینه اعلام آمادگی می کنیم تا بتوانیم با بهره گیری از بدنه دانشجویی شرایط اجرای ان را فراهم سازیم.
دکتر شکرچی زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن وشهرسازی نیز در نشست عصر امروز با تقدیر از حمایت های مهندس میرشفیع گفت: بخش قیر و آسفالت مرکز برنامه ۵ ساله متکی بر برداشت از موضوعات صنعت را تدوین نموده است که می تواند مبنای اولیه برای اجرایی نمودن مباحث این جلسه باشد.
وی ادامه داد: در مرحله بعد بایستی از توان دانشگاه ها و دیگر مراکز نیز بهره ببریم تا مشخص شود که با چه بخش ها و در حول چه موضوعاتی می توانیم تعامل و همکاری داشته باشیم.
دکتر شکرچی زاده با اشاره به ابلاغ دستورالعمل دسترسی آزاد به اطلاعات و ضرورت توجه به این دستورالعمل تصریح کرد: تصور من این است که ما نسبت به داده ها و تنوع و ارزش ها وقوف کامل نداریم و این مسئله بویژه در میان اعضای هیات علمی به وضوح قابل مشاهده است. بنابراین باید این داده ها و اقلام آماری را تا جایی که قابلیت دسترسی دارد را با هماهنگی وزارتخانه تعیین و در اختیار اعضای هیات علمی قرار دهیم تا بر اساس آن بتوانیم در جهت بهبود و تسریع اقدامات گام برداریم. دسترسی به داده ها می تواند زمینه فعالیت شرکت های دانش بنیان را نیز فراهم آورد.
وی ادامه داد: اگر این داده ها را به عنوان ابزار اولیه برای تعریف پروژه های تحقیقاتی تحقیقاتی قرار دهیم، قطعا در کنار بخش های آزمایشگاهی می تواند نتایج بسیاری را  داشته باشد.
در نظر گرفتن گرنت پژوهشی برای حمایت از پایان نامه های دتنشجویی،  همکاری و تعامل دانشگاه ها به منظور ایجاد یک پنل مشترک در حوزه مباحث مختلف به منظور جلوگیری از پراکندگی، عدم اتصاص بحث حمایت از پایان نامه ها تنها برای دانشجویان به منظور کنترل اعتبارات، وجود ظرفیت های بسیار خوب پذیرش دانشجو و ضرورت تعریف موضوعات کاربردی به منظور بهره گیری از این سرمایه  ها، توجه بیشتر وزارت علوم برای ایجاد ارتباط با صنعت و نقش موثر مرکز تحقبقات در این زمینه، داشتن نگاه شبکه ای در زمینه انجام پایان نامه ها و همچنین جلوگیری از پراکندگی موضوعات، تبیین راهکار مناسب برای حمایت از پایان نامه  ها، شناسایی دانشگاه ها و توان و ظرفیت های هر یک، بهره گیری از دانشجویان در پروژه های مختلف وزارت راه و شهرسازی برای ایجاد انگیزه بیشتر و مشخص نمودن نیازهای علمی و پژوهشی کشور از جمله محورهایی بود که در بخش ارائه دیدگاه ها و نظرات حول موضوع جلسه از سوی اعضای هیات علمی دانشگاه ها مطرح گردید. مهندس قدیم رئیس بخش قیر و آسفالت مرکز تحقیقات نیز در بخش دیگری از این نشست پیرامون برگزاری مستمر جلسات کارگروه و ادامه روند انجام کار توضیحاتی را در اختیار حاضران قرارداد.
ایجاد شبکه آزمایشگاهی زیرساخت های حمل و نقل کشور و شناخت ظرفیت های موجود دانشگا ها در این حوزه نیز موضوع دیگری بود که از سوی وی مورد تاکید قرار گرفت.
خاطرنشان می شود در اولین جلسه کارگروه حمایت از پایان نامه های دانشجویی ارشد و دکترا، اعضای هیات علمی دانشگاه های شهید بهشتی، تهران، تربیت مدرس، خواجه نصیر، زنجان و بوعلی همدان حضور داشتند.