دکتر کریمی: وقتی شرایط سخت می شود باید به یکدیگر کمک کنیم
گالری عکس
در نشست هیات رئیسه دانشگاه، که صبح روز یکشنبه ۱۰ تیر ۹۷ در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، دکتر کریمی رییس دانشگاه در سخنان پیش از دستور به نشست روز گذشته روسای دانشگاههای علوم پزشکی مستقر شهر تهران با مهندس مقیمی استاندار تهران اشاره کرد و گفت: هماهنگی و همکاری دانشگاهها با استانداری میتواند در رفع مسائل و مشکلات موثر باشد. در همین راستا دکتر رستمیان درزمینهٔ مسائل اجتماعی همکاریهایی را با استانداری آغاز کردند. در حوزه پژوهش نیز قرار شد پروژههای مشترکی با حمایت استانداری طراحی شود. دکتر حلب چی نیز میتوانند درزمینهٔ خوابگاهها و مسائل دانشجویی نشستهای مشترکی را برگزار کند. سایر معاونتها نیز به فراخور شرایط و نیاز خود میتوانند همکاریهایی را با استانداری داشته باشند.
رییس دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید دوباره بر مسئولیتپذیری معاونان و مدیران واحدهای مختلف دانشگاه در شرایط حساس کنونی گفت: شرایط کار در وزارت بهداشت و دانشگاه، با توجه به مسائل سیاسی کشور، سختتر و پیچیدهتر از گذشته شده است لذا مدیران بخشهای مختلف دانشگاه همانند قبل، بایستی مسئولیت کار خود را بپذیرند و پرتلاش فعالیت کنند.
وی بابیان اینکه وقتی مسئولیت کاری را پذیرفتیم نمیشود در همان مسئولیت اپوزیسیون باشیم افزود: بشخصه ممکن است نظرات متنوعی در حوزه کاری خود داشته باشم اما وقتی مسئولیت دانشگاه را قبول کردم؛ به این معناست که پذیرفتم بمانم و کار کنم. درنتیجه نمیتوانم در حوزه مسئولیت خود اپوزیسیون باشم. از همکاران هم میخواهم که مسائل را از یکدیگر جدا کنند.
دکتر کریمی تصریح کرد: البته من همه همکاران را بهخوبی میشناسم و احساس شخصیام و قضاوت بیرونی این است که دوستان بهخوبی تلاش میکنند و مسئله خاصی هم وجود ندارد. اما تاکید مضاعف میکنم که در شرایط دشوار، مسئولیت افرادی که باهم کار میکنند بیشتر است و باید دست همدیگر را بگیرند؛ به یکدیگر نزدیکتر شوند و بیشتر کمک کنند.
وی وضعیت کنونی اداره دانشگاه و بیمارستانها را به شرایط حساس کوهنوردان تشبیه کرد و گفت: در دوران دانشجویی که بهصورت جمعی به کوه میرفتیم بسیار پیش میآمد که به بحران و مسئله مرگ و زندگی برمیخوردیم؛ در این موارد افراد بیش از آنکه به فکر خودشان باشند به فکر فرد کناردستی خود بودند و برای رفع مشکلی، چندین نفر داوطلب میشدند. البته روحیه ایثار و ازخودگذشتگی را نمیتوان با اجبار ایجاد کرد اما با این روحیه میتوان راحتتر کارکرد.
دکتر کریمی با تاکید براینکه دورههای مدیریتی بهسرعت به پایان میرسد تصریح کرد: این موقعیت که افراد بتوانند سرنوشت یک مسئولیت سنگین را برعهده و در مقام تصمیمگیری قرار گیرند کمتر پیش میآید و بهسرعت میگذرد لذا بایستی از این فرصت استفاده کنیم تا بعدها حسرت کارهای انجامنشده را نخوریم.
رییس دانشگاه بابیان اینکه من در همه دورانها، از زمان جنگ و انقلاب تاکنون مسئولیت داشتم و شرایط سخت و آسان آن را دیدهام گفت: دورههای ۴ ساله، ۸ ساله و ۱۶ ساله بهسرعت میگذرد. روز اولی که مسئولیت مرکز قلب را پذیرفتم تا آخرین روزی که از مسئولیت خدمت مستقیم در بیمارستان، محروم شدم بهسرعت گذشت و هنوز هم حسرت همان خدمتی را میخورم که وقتی روزبه پایان میرسید احساس میکردم چند کار موثر انجام دادهام.
وی افزود: در این دوره بعضیها معتقدند بدترین دوره مدیریتی است درحالیکه ممکن است بهترین دوره باشد. چون معتقدم هنر این نیست در جادهای صاف و با ماشین آخرینمدل و باک پر بنزین رانندگی کنیم بلکه هنر این است که در جادهای پرپیچوخم و با حداقل امکانات رانندگی و مدیریت کنیم. لذا اگر در این دوره حساس مسئولیتی را به فردی واگذار میکنند به این معناست که قابلیت این کار را دارد.
دکتر کریمی با تاکید دوباره براینکه وقتی شرایط سخت میشود باید به یکدیگر کمک کنیم افزود: در این شرایط بهجای اینکه به یکدیگر و یا به یک نفر، که مانند سایرین محدودیت اختیارات دارد؛ فشار بیاوریم همدل و همراه باشیم و کمک کنیم که بیمارستانها و مسائل دارو و درمان بیماران دچار آسیب نشود.
بررسی دستور جلسه
در ادامه دکتر عابدینی، رییس بیمارستان رازی به بیان فعالیتها و چالشهای پیش روی این بیمارستان پرداخت و گفت: در این مدت که مسئولیت بیمارستان رازی را برعهده گرفتم؛ پیشرفت فیزیکی پروژه ساخت بیمارستان رازی از ۲۸ درصد در شهریور ۹۵، به ۸۴ درصد در تیرماه ۹۷ رسیده است.
وی با اشاره به چالشهای پروژه درحالیکه ساخت این بیمارستان و نحوه تجهیز و راهاندازی آن گفت: در نقشه اولیه، این بیمارستان جنرال دیدهشده و تعداد تختهای بستری پوست آن را که ۹۷ تخت برآورده شده بود به ۶۱ تخت کاهش دادیم و مابقی آن را به جراحی پلاستیک، جراحی عمومی، قلب، اطفال و داخلی و... اختصاص دادیم. درمجموع برای این بیمارستان ۱۷۴ تخت در نظر گرفتهشده است.
دکتر عابدینی با اشاره به مشکلات ناشی از واگذاری زمینهای مجاور در ورودی اصلی بیمارستان گفت: میزان مراجعه به درمانگاههای بیمارستان روزبهروز درحالیکه افزایش است و در ساختمان جدید فضای درمانگاهی و پشتیبانی بهخوبی دیده نشده است و فضای کافی به این منظور وجود ندارد.
رییس بیمارستان رازی با اشاره به اقدامات انجامشده بهمنظور افزایش رضایتمندی بیماران گفت: در این مدت فرآیند نوبتدهی اصلاحشده و میزان مراجعه حضوری به درمانگاه پوست برای دریافت نوبت از ۱۰۰ درصد به ۳۳ درصد کاهشیافته و برنامههای ایمنی و بهبود کیفیت در دستور کار قرارگرفته است.
پس از گزارش دکتر عابدینی، هریک از اعضای هیات رئیسه به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.
جمعبندی
دکتر کریمی، رییس دانشگاه نیز بابیان اینکه در طول زمان تصمیمهایی اتخاذ میشود که ما وارث آن هستیم افزود: در بیمارستانهای تک تخصصی مانند فارابی که به چشمپزشکی، روزبه به روانپزشکی و رازی که به پوست شناخته میشود بهسختی میتوان رشتههای دیگر را پایدار نگه داشت تا بیمار دیگری به آن مراجعه کند.
وی افزود: باوجود بیمارستان سینا که در نزدیکی بیمارستان رازی قرار دارد امکان ندارد بیمار تروما را به رازی منتقل کنند لذا نمیتوان در بیمارستان رازی بخش تروماتولوژی ایجاد کرد حالآنکه اورژانسی با این وسعت برای ساختمان جدید آن در نظر گرفتهشده است.
رییس دانشگاه بابیان اینکه بیماریهای پوستی نیاز به بستری شدن ندارد درعینحال تغییر کاربری بیمارستان جدید رازی را هزینهبر دانست و گفت: رازی به یک درمانگاه بزرگ پوست نیاز دارد درحالیکه برای آن بیمارستانی با تختهای بستری در نظر گرفتهاند که باوجود همه مشکلات، هنوز راهاندازی نشده است. لذا بیمارستان جدید رازی برای رسیدن به تراز مالی مثبت باید بتواند در کنار پوست، رشتههای مرتبط دیگر را گسترش دهد و این برعهده رییس بیمارستان است که برای آن برنامهریزی نماید.
دکتر کریمی تاکید کرد: رییس بیمارستان رازی تنها رییس بخش پوست نیست بلکه رییس بیمارستان است و باید بیمارستان را بهطور جامع ببیند و برای مسائل آن راهحل ارائه دهد.
وی بابیان اینکه مسائل بیمارستان را در بلندمدت ببینید افزود: املاک واگذاری شده را پس بگیرید و بیمارستان را به خیابان متصل کنید تا رفت و آمد بیماران تسهیل شود.
رییس دانشگاه در پایان سخنان خود با تاکید بر حمایت دانشگاه از بیمارستان رازی گفت: اداره رازی باوجود متخصصان رشتههای دیگری که در محل کار خود حاضر نمیشوند، کار سختی است و همه ما در هیات رئیسه دانشگاه از این بیمارستان حمایت و کمک میکنیم موانع پیشرفت پروژه ساختمانی آن برطرف شود.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: سید میثم عطری