تبیین ضرورت و شیوههای کاربردی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در دانشگاه
این جلسه با حضور دکتر پورمحمدیان، دکتر نخستین انصاری، دکتر نوروزی، دکتر خسروانی و دکتر مقیمی مدیر امور ایثارگران در تیرماه ۱۳۹۷ در دفتر امور ایثارگران برگزار شد.
در ابتدا سپس مدیر امور ایثارگران دانشگاه گزارشی از نشستی که با حجتالاسلاموالمسلمین متوسل، مسئول گروه معارف در دانشکده پزشکی در خصوص نبیین واحد علوم و معارف دفاع مقدس داشت را ارائه کرد وگفت: درس آشنایی با ترویج فرهنگ دفاع مقدس بهصورت دو واحد درسی اختیاری از سال ۷۶ توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به دانشگاهها ابلاغشده و در دانشکده پزشکی در سال ۹۴ برای یک دوره ارائهشده است. تلاش میشود با استفاده از نظرات اساتید این رشته، درس بهصورت عملی و تئوری در دانشگاه ارائه شود. واضح است که شناسایی راهها و اتخاذ شیوههایی که بتواند این فرهنگ را به بهترین شکل ممکن در دانشگاه مطرح ساخت، نیازمند بررسی دقیق، همهجانبه و مستمر است و یقیناً این مسئله توسط معاونت آموزشی دانشگاه حمایت میشود البته این واحد تنها در دانشکده پزشکی در مهرومومهای گذشته تدریس شده ولی در دیگر دانشکدهها موضوع پیگیری نشده باید آموزش به دیگر دانشکده ابلاغ نمایند.
مدیر امور ایثارگران اظهار داشت: این درس در سال ۹۴ در دانشگاه بهصورت کارگاه برای کارمندان بهعنوان آموزش ضمن خدمت ارائه شد و از اساتید برجسته برای تدریس دعوت شد و حدود ۲۰۰ نفر در این کارگاه شرکت کردند.
دکتر مقیمی افزود: در برنامه ششم توسعه الزامات قانونی وجود دارد و مباحث مالی پیشبینیشده است و باید در بخش کارمندی وهم در بخش دانشجویی سیاست گزاری شود . در بخش کارمندی بر اساس طرح تدوین درخواست مجوز کردیم که هم در دانشگاه و هم خارج از دانشگاه قابلاجرا هست و دوره بهصورت مجازی و هم بهصورت حضوری برگزار شود اما در بخش دانشجویی متولی این امر گروه معارف است
دکتر نورزوی، مدیر فوقبرنامه دانشگاه گفت: برای تدریس درس آشنایی با دفاع مقدس باید از افراد حاذق که در دفاع مقدس نقش موثری داشتند دعوت به همکاری شود تا بتوان از تجارب ارزشمند آنان استفاده کرد که این میتواند الگویی برای نسل جدید باشد.
عضو هیئتعلمی دانشکده بهداشت گفت: آغاز یک حرکت پژوهشی عمیق در راستای حفظ و نشر آثار دفاع مقدس با استفاده از سه عنصر هدف، شیوه ارزیابی طرح و منبع برای این موضوع مشخص کرده که میتواند مثمرثمرباشد. همانطور که این کار در دیگر دانشگاهها نتیجهی مثبتی به دنبال داشته دانشگاه تهران هم میتواند از این فرصتها بهخوبی استفاده کند.
مدیر امور ایثارگران گفت: پژوهشکده دفاع مقدس کتابی به نام آشنایی با معارف دفاع مقدس دارد که میتواند بهعنوان یک منبع مورداستفاده قرار گیرد.
در ادامه دکتر خسروانی به شیوههای نو ارائه موضوعات به دانشجویان اشاره کرد و گفت: یک روش این است که از دانشجویان درخواست نمائیم در این خصوص آنچه تاکنون شنیدهاند را بهصورت داستان و رمان نوشته کما اینکه این کار در آموزشوپرورش نتیجه داده و استقبال زیاد شده و در همین راستا یک نمایشگاه هم دایر شد به نظر من هم میتواند برای خود فرد و همخانوادهها مفید واقع شود.
دکتر پورمحمدیان تاکید کرد: بایستی باتدبیر و درایت ویژه در پی آن باشیم که آرمانها و ارزشهای نظام و دفاع مقدس به نسلهای بعدی منتقل شود .
دکتر نخستین گفت: موضوعاتی که میتوان در این راستا مطرح کرد پاسخ به سوالات در تربیون آزاد و رفع ابهامات هشت سال دفاع مقدس، حفظ و جایگاه شهدا و عزت کشور در مقابل تهدیدهای داخلی و خارجی، نبین و نقش گروههای مردمی و سپاه وارتش و نیروهای مسلح در دفاع مقدس، حفاظت از کیان و خاک کشور جایگاه رهبری در بسیج و هدایت قوای نظامی کشور ازجمله این موارد است.
خبر: اسماعیلی
عکاس: گلمحمدی