عمومی | دانشگاه مازندران

دانشگاه مازندران، میزبان یازدهمین کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل

Normal ۰ false false false EN-US X-NONE AR-SA

به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، یازدهمین کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل در روزهای ۲۷ و ۲۸ آذر ۱۳۹۷ با شعار "امنیت و توسعه پایدار ملی" در دانشگاه مازندران برگزار می گردد.

دکتر احمد رشیدی عضو هیات علمی دانشگاه مازندران و دبیر یازدهمین کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل در مصاحبه ای با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه، به تشریح اهداف و روند برگزاری این کنفرانس ملی پرداخته است.

در ذیل، متن کامل این مصاحبه را مشاهده می کنید:

*خبرنگار روابط عمومی: ضمن عرض سلام، ابتدا کمی در خصوص ماهیت این کنفرانس و دلیل برگزاری آن برای ما توضیح دهید؟

* دکتر رشیدی: این کنفرانس برای اولین بار در خارج از تهران برگزار می شود و هدف از برگزاری آن گسترش، پیشبرد، ارتقای علمی و اعتلای علوم و فناوری «فرماندهی، کنترل، مخابرات، رایانه و اطلاعات» (C۴i) و کمک به توسعه کمی و کیفی نیروهای متخصص و بهبود بخشیدن به امور آموزشی، پژوهشی، مدیریتی، اجتماعی، اقتصادی، صنعتی، دفاعی و ارتقای علوم و دانش نیروی انسانی است.

*خبرنگار روابط عمومی: ارکان و مسوولان برگزارکننده کنفرانس چه کسانی هستند؟

* دکتر رشیدی: این کنفرانس به پیشنهاد و با همکاری انجمن علمی فرماندهی و کنترل ایران برگزار می­شود که ریاست آن را دکتر محمدرضا عارف بر عهده دارد. ایشان رییس شورای سیاست گذاری کنفرانس است و دکتر میرنیا، رییس محترم دانشگاه، ریاست کنفرانس را بر عهده دارد. کارهای کنفرانس در چارچوب معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه هدایت می شود و دو نفر از مدیران این معاونت، دکتر سعید یگانگی و دکتر سعید راسخی، به ترتیب دبیر کمیته علمی و دبیر کمیته اجرایی کنفرانس هستند. از آنجا که فرماندهی و کنترل یک موضوع بین رشته ای­ است، اعضای کمیته علمی کنفرانس مرکب از اساتید رشته­های مختلف دانشگاه ها و موسسات آموزشی و پژوهشی دولتی سراسر کشور است. همچنین لازم به تاکید است که دبیرخانه کنفرانس به منظور برگزاری هر چه مطلوب­تر این کنفرانس، آماده همکاری و جلب مشارکت تمامی دانشگاه ها و دستگاه های کشوری و لشگری ذیربط می باشد.

*خبرنگار روابط عمومی: محورهای موضوعی کنفرانس برای فراخوان چیست؟

* دکتر رشیدی: با توجه به میان رشته ای بودن بحث فرماندهی و کنترل، محورهای موضوعی فراخوان مقاله نسبتا متنوع است. محورهای اصلی شامل موارد زیر است:

- مفاهیم و مبانی پایه، نظری و راهبردی فرماندهی و کنترل برای امنیت و توسعه پایدار ملی

- توسعه زیرساخت­های فرماندهی و کنترل برای امنیت و توسعه پایدار

- فرماندهی و کنترل در حوزه­های غیر نظامی

- فرماندهی و کنترل در حوزه دفاعی و امنیتی

- امنیت، پایداری و توسعه در فرماندهی و کنترل

نظر به اینکه شعار کنفرانس، امنیت و توسعه پایدار ملی است، محورهای فرعی فراخوان مقاله عمدتا مرتبط با این شعار و همچنین اقتضائات خاص استان مازندران و سایر استان های شمالی کشور تعریف شده است که پیشنهاد می شود دانش پژوهان عزیز برای مشاهده آنها و کسب هر گونه اطلاعات دیگر به سایت کنفرانس به آدرس conf.umz.ac.ir/c۴i۹۷ مراجعه فرمایند.

*خبرنگار روابط عمومی: فرماندهی و کنترل به عنوان یک حوزه علمی ممکن است برای برخی شناخته شده نباشد، لطفاً مفهوم آن را توضیح دهید ؟

* دکتر رشیدی: فرماندهی و کنترل Command & Control در نگاه نخست، یک مفهوم نظامی به نظر می رسد. اما، واقعیت این است که فرماندهی و کنترل به عنوان یک دیسیپلین و رشته علمی، دامنه مفهومی فراتر از مدیریت امور نظامی دارد و لذا در حوزه های غیر نظامی نیز کاربرد دارد. چه بسا با توجه به تحولات تکنولوژیک اخیر، کاربرد غیر نظامی آن در اداره امور کشوری غلبه دارد. تعریف فرماندهی و کنترل عبارت است از: آماده کردن وسایل، نفرات و روش‌های دریافت، تحلیل و توزیع اطلاعات مورد نیاز تصمیم‌گیرندگان برای طرح‌ریزی، هدایت و کنترل امور در میدان عمل. به عبارت دیگر کارکردهای مربوط به ترتیب‌بندی نیرو، تجهیزات، ارتباطات، تاسیسات و راه‌کارهای به کار گرفته شده در طرح‌ریزی، هدایت، هماهنگ‌سازی و کنترل نیروها و عملیات جهت تحقق کامل ماموریت می باشد. فرماندهی و کنترل دو واژه مترادف هستند. اصولا فرماندهی بدون کنترل امکان‌پذیر نیست. به بیانی دیگر، ‌سازمان دادن پرسنل (کارکنان)، امکانات و وسایل، بهره‌گیری از تجزیه و تحلیل اطلاعات برای طرح‌ریزی، ‌هدایت و کنترل عملیات را فرماندهی و کنترل گویند.

روابط عمومی دانشگاه مازندران

امور رسانه های گروهی