عمومی | پژوهشگاه فضایی ایران

امروز ۶ تیر؛ سالروز پرتاب "کاوشگر ۹۴"(Explorer ۹۴)

به گزارش ایسنا، "کاوشگر ۹۴" یک ماهواره رصد خورشید است. ماموریت این کاوشگر جمع‌آوری اطلاعات از شرایط فیزیکی هسته خورشید، به ویژه لایه "فام سپهر"(chromosphere ) خورشید بود.

فام‌سپهر لایه گازی نازکی از جو خورشید یا هر ستاره دیگر، به ارتفاع تقریبا ۲۰۰۰ کیلومتر است که در بالای سطح مرئی یا نورسپهر(فوتوسفر) قرار دارد .

این فضاپیما شامل یک "اتوبوس ماهواره"(satellite bus) و طیف سنج ساخت "آزمایشگاه خورشید و اخترفیزیک شرکت هوافضای لاکهید مارتین"(LMSAL) و یک تلسکوپ است که توسط "رصدخانه اخترفیزیک اسمیتسونین" (mithsonian Astrophysical Observatory) ساخته شده است.

کاوشگر۹۴، توسط آزمایشگاه خورشید و اخترفیزیک شرکت هوافضای لاکهید مارتین و "مرکز پژوهشی ایمز"(Ames Research Center) ناسا کنترل و اداره می‌شد.

ابزار این ماهواره شامل یک طیف‌سنج تصویربرداری ماوراء بنفش با فرکانس بالا است که در هر ثانیه یک تصویر با وضوح زاویه‌ای ۰.۳ "آرک‌ثانیه" (arcsecond) و رزولوشن طیفی آنگستروماست.

ناسا در روز ۱۹ ژوئن ۲۰۰۹ اعلام کرد از میان شش کاوشگر کوچک، کاوشگر ۹۴ و ماموریت رصدخانه فضایی(GEMS)برای انجام مطالعات و بررسی بیشتر انتخاب شده‌اند.

حضیض این کاوشگر ۶۲۳ کیلومتر، اوج ۶۶۵ کیلومتر، انحراف مداری ۹۷.۹۰ درجه، تناوب مداری ۹۷.۴۷ دقیقه است. مبدا ستاره شناسی این کاوشگر ۲۴ ژانویه ۲۰۱۵ بود.

این فضاپیما در تاریخ ۱۶ آوریل ۲۰۱۳ وارد "پایگاه نیروی هوایی وندنبرگ "(Vandenberg Air Force Base) کالیفرنیا وارد شد و سپس روز ۲۷ ژوئن سال ۲۰۱۳ توسط موشک "پگاسوس"(Pegasus)پرتاب شد.