مددکار اجتماعی میتواند نقش بسیار موثری در بازپروری معتادان داشته باشد
جمیله کیانی عنوان داشت: از نظر سازمان بهداشت جهانی قربانی هر نوع وابستگی دارویی یا روانی به مواد مخدر، معتاد شناخته میشود.
وی تصریح کرد: اصولاً معتاد به کسی اطلاق میگردد که به یکی از مواد افیونی اعتیاد زا وابستگی شیمیایی و رفتاری پیداکرده بهطوریکه در صورت قطع این عمل، با مشکل جسمی، روانی و رفتاری روبرو میگردد.
روانشناس مرکز آموزشی درمانی شهدای خلیجفارس بوشهر بیان کرد: مددکاران بهداشتی درمانی در شرایط حاد بیماران معتاد که اکثراً دچار آسیبهای روانی اجتماعی شدید میباشند ورود میکنند، بیمارانی که علاوه بر اعتیاد درگیر مشکلات جسمانی نیز میباشند.
وی افزود: مددکار اجتماعی در درجه اول سعی میکند با استفاده از کار ابزارهای مددکاری (مشاهده، مصاحبه، مطالعه) و مهارتهای حرفهای خاص خود، گذشته و حال فرد معتاد را از جنبههای مختلف موردبررسی قرار دهد و بداند که آیا ویژگیهای روانی، شخصیتی و رفتار فرد معتاد، صرفاً ناشی از اعتیاد وی است یا آنکه او قبل از اعتیاد این حالات را داشته و در اثر اعتیاد ایجادشده است تا بدین ترتیب قادر به شناخت مشکلات قبل و بعد از اعتیاد و همچنین پیوستگی آن دو به یکدیگر بشود.
روانشناس و پژوهشگر مرکز آموزشی درمانی شهدای خلیجفارس بوشهر اظهار داشت: مددکار اجتماعی پس از شناخت و ارزیابی دقیق، با کمک دیگر اعضای تیم درمان سعی میکند طرح و نقشهای انتخاب کند که بتواند در بهبود و بازپروری فرد معتاد موثر باشد.
جمیله کیانی عنوان داشت: در این مرحله مددکار اجتماعی سعی میکند در فرد ایجاد حس تعهد و مسئولیت، خودسازی و مشارکت فعال برای بهبود سرنوشت خود نموده و در وی ایجاد اعتمادبهنفس و اراده نموده، همچنین او را با امکانات خلاق و سازندهاش آشنا ساخته و برخورد تصمیمگیری و خودیاری در وی تاکید کند.
روانشناس و پژوهشگر مرکز آموزشی درمانی شهدای خلیجفارس بوشهر اظهار داشت: پیچیدگیها و شرایط خاص زندگی امروزی، چالشها، مشکلات و فشارهای روانی زیادی را برای جوامع و انسانها ایجاد کرده است. برای رفع این مشکلات، حفظ سلامت روحی افراد و داشتن جامعهای سالم، خدمات مددکاران اجتماعی ضروری و لازم است.
انتهای پیام/ ر.ک ۴۰۷۰