گلخانه تولید پایههای رز پیوندی به روش استنتینگ و سیستم هوشمند به بهره برداری رسید
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه شهرکرد، دکترکریمی در این آیین اظهار داشت: با توجه به تلاش دانشگاه شهرکرد در راستای تبدیل به دانشگاه نسل سوم و کارآفرین و با توجه به سیاستهای وزارت علوم جهت کارآفرین شدن دانشگاه و اشتغالزایی دانشجویان فارغالتحصیل، مسئولان قبلی دانشگاه با دادن مجوز و در اختیار قراردادن زمین و امکانات لازم به اعضای هیئت علمی دانشگاه شهرکرد و حمایت شرکتهای دانشبنیان تلاش داشتند شرایط برای کارآفرینی مهیا شود و ما امروز شاهد افتتاح این پروژه کارآفرین هستیم .
وی افزود: در این پروژه فارغالتحصیلان دانشگاه شهرکرد مشغول به کار هستند و کارهای انجام شده دراین پروژه از لحاظ شیوه های صرفه جویی در مصرف آب و مدیریت کاملاً هوشمند توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه شهرکرد، طراحی و اجرا شد .
دکتر کریمی گفت: اعضای هیئت علمی دانشگاه با کمک دیگر پژوهشگران میتوانند طرحهای تحقیقاتی را به راحتی به انجام برسانند .
سرپرست دانشگاه شهرکرد تصریح کرد: دانشجویان می توانند ایده های اولیه خود را از طریق انجمن های علمی تقویت کنند و سپس از طریق شرکت های دانش بنیان این ایده ها محقق شده و موجب اشتغال، تولید و تجاریسازی محصول شود و از این طریق یکی از دغدغه های اصلی استان در راستای اشتغال و کارآفرینی جوانان حل و نگرانی خانوادهها کمتر میشود .
دکتر اسماعیل پیرعلی رییس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری، در مراسم افتتاح این گلخانه گفت: این گلخانه با اعتباری بالغ بر ۲,۵۰۰ میلیون ریال و با اشتغال ۸ نفر به صورت مستقیم و ۳ نفر به صورت غیرمستقیم با همکاری دانشگاه شهرکرد اجرا شده است .
وی افزود: یکی از مزایای استقرار شرکتها در پارکهای علم و فناوری، همافزایی شرکتهای دانش بنیان و ترکیب دانش فنی است که در این طرح با استفاده از دانش الکترونیک در کنار دانش کشاورزی سیستم هوشمندسازی گلخانهای در بستر فناوری اطلاعات ایجاد شده است .
رئیس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری یادآور شد: در حال حاضر پایههای گل رز با قیمت هر پایه ۲.۵ یورو از کشورهایی نظیر هلند و کنیا وارد کشور میشود که این شرکت دانشبنیان موفق شده است این میزان را به یک پنجم کاهش دهد .
تولید پایه گل رز به روش استنتینگ با نور لامپ های ال-ای-دی برای اولین بار انجام می شود و با توجه به اینکه تقریباً تمام رز استنتینگ از خارج و با قیمت بالا وارد کشور می شود، اجرای این طرح و تولید این محصول در شرایط گلخانه کنترل شده و با استفاده از طول موج های خاص لامپ های ال ای دی علاوه بر ایجاد اشتغال می تواند واردات این محصول را متوقف کند .
تلفات کمتر، زمان تولید کوتاه تر، کاهش انواع آفات و بیماری ها، صرفه جویی در مصرف آب و توجه به کیفیت و سلامت محصول از مهمترین مزیت های رقابتی این محصول با انواع خارجی آن است .
این گلخانه با همکاری دانشگاه شهرکرد، پارک علم و فناوری استان و یک شرکت خصوصی، توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه شهرکرد، براساس جدیدترین تکنولوژی ساخته و افتتاح شد. این گلخانه در زمینی به مساحت ۹۰۰ متر مربع، ماهانه توانایی تولید ۳۰ هزار نهال گل رز را دارد .
ل.س ۴۲/ ر.ب ۴۵