انعقاد تفاهمنامه همکاریهای بینالمللی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز پزشکی دانشگاه اراسموس هلند
به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل، این تفاهمنامه طی دیدار روز دوشنبه ۴ تیر ماه دکتر کریمی، رئیس دانشگاه، دکتر کردی و دکتر صحرائیان، معاونان بینالملل و تحقیقات و فناوری دانشگاه، دکتر نکوفر، مدیر روابط بینالملل، اعتباربخشی و رتبهبندی معاونت بینالملل، دکتر حمیدیه، دبیر مرکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه و دکتر رضایی، معاون بینالملل دانشکده پزشکی با دکتر Jan Nowen و دکتر توکامه محمودی نمایندگان مرکز پزشکی دانشگاه اراسموس هلند به امضاء رسید.
دکتر کردی، معاون بینالملل دانشگاه در آغاز این نشست توضیحاتی در خصوص دانشگاه علوم پزشکی تهران ارائه کرد و گفت: این مجموعه به عنوان نماد آموزش عالی در ایران هم اکنون ۱۱ دانشکده، ۱۶ بیمارستان آموزشی، ۱۰۶ مرکز تحقیقاتی، ۱۳ هزار دانشجو و یک هزار و ۹۰۰ عضو هیاتعلمی دارد.
وی دانشکدهها، هفت بیمارستان عمومی و ۹ بیمارستان تخصصی دانشگاه را معرفی کرد و بیان داشت: بیمارستانها و مراکز درمانی این دانشگاه به حدود ۳ میلیون بیمار در جنوب تهران خدمات ارائه میدهند.
معاون بینالملل دانشگاه تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران نزدیک به ۶۰ مجله علمی در زمینههای مختلف علوم منتشر میکند و بیش از ۸ درصد مقالات ISI کشور به این مجموعه اختصاص دارد.
دکتر کردی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران طی سالهای اخیر در حوزه بینالملل موفق به همکاری با مراکز علمی، دانشگاهی و سازمانهای بینالمللی متعددی شده است، افزود: این تعاملات منجر به عقد تفاهمنامهها و قراردادهای همکاری و تبادل اساتید و دانشجویان شده است.
معاون بینالملل دانشگاه به بیان توضیحاتی در خصوص گواهی اعتباربخشی بینالمللی دانشگاه و تمدید آن توسط موسسه ASIC تا سال ۲۰۲۱ پرداخت و گفت: این در حالی است که هم اکنون ۸۴۵ دانشجوی بینالمللی از ۴۵ کشور در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
وی ضمن تشریح رتبه دانشگاه در نظامهای رتبهبندی بینالمللی، نسبت به همکاریهای مشترک آموزشی، تحقیقاتی و تبادل اساتید و دانشجویان با مرکز پزشکی دانشگاه اراسموس هلند اعلام آمادگی کرد.
دکتر Jan Nowen، نیز در قالب اسلایدهایی به معرفی مرکز پزشکی دانشگاه اراسموس پرداخت و گفت: این مجموعه متشکل از دانشکده پزشکی و سه بیمارستان دانشگاهی است.
وی فعالیتهای اصلی مرکز مذکور را در سه حوزه درمان، آموزش پزشکی و تحقیقات و نوآوری تقسیمبندی کرد و از تحصیل بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ دانشجو در مرکز پزشکی دانشگاه اراسموس خبر داد.
نماینده مرکز پزشکی دانشگاه اراسموس هلند افزود: این در حالی است که بیمارستانهای دانشگاهی وابسته به این مرکز مجهز به یک هزار و ۲۰۰ تخت بیمارستانی و ۱۲۰ تخت آی سی یو هستند.
دکتر Nowen تمرکز اصلی تحقیقات مرکز پزشکی دانشگاه اراسموس هلند را بر روی مباحث پزشکی دانست و اضافه کرد: طی سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۷ بیش از ۷۶۴ مقاله مشترک در حوزه سلامت میان دو کشور ایران و هلند به چاپ رسیده است.
نماینده مرکز پزشکی دانشگاه اراسموس هلند ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز آموزش پزشکی اراسموس در این بازه زمانی ۵۰ مقاله مشترک منتشر کردهاند.
وی صحبتهای خود را با تشریح زمینههای همکاری با دانشگاه علوم پزشکی تهران به پایان رساند و بیان داشت: اجرای برنامههای آموزشی با اساتید راهنمای مشترک، برگزاری دورههای منجر به مدرک مشترک و تبادل اساتید و دانشجویان میتواند در سرفصلهای همکاری دو مجموعه تعریف شود.
دکتر توکامه محمودی، استاد مرکز پزشکی دانشگاه اراسموس هلند نیز به بیان نکاتی در خصوص تکنولوژی ارگانوئید و فعالیت شرکت دانش بنیانی در همین زمینه به عنوان زیرمجموعه Erasmus MC پرداخت.
در ادامه، تفاهمنامه همکاریهای مشترک با حضور دکتر کریمی، رئیس دانشگاه و دکتر Jan Nowen به نمایندگی از رئیس مرکز آموزش پزشکی دانشگاه اراسموس، منعقد شد و راهاندازی دپارتمان ارگانوئید و توموروئید در مرکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه مورد تاکید قرار گرفت.
دکتر حمیدیه، دبیر مرکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه در خصوص مراحل طی شده برای راهاندازی دپارتمان مذکور، گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بودجهای را برای ایجاد سه قطب سلولهای بنیادی در دانشگاههای علوم پزشکی اختصاص داده که دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان یکی از این سه قطب نسبت به راهاندازی مرکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی اقدام کرد.
وی تصریح کرد: آموزش، پژوهش و فناوری در اهداف این مرکز مورد تاکید است ضمن اینکه خلق ثروت از علم را نیز به عنوان یکی از وظایف دانشگاههای نسل سوم و چهارم پیش رو دارد.
دکتر حمیدیه افزود: با تکیه بر این هدف ایجاد دپارتمان ارگانوئید و توموروئید در زیرمجموعه مرکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه با همکاری دکتر محمودی، استاد وابسته دانشگاه و استاد مرکز پزشکی دانشگاه اراسموس که تجربیات ارزشمندی در این حوزه دارد، در دستور کار قرار گرفته است.
دبیر مرکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه با اشاره به اینکه تکنولوژی ارگانوئید امروزه در درمان بیماریهای صعبالعلاج کاربردهای فراوان دارد، اظهار داشت: به عنوان گام نخست تلاش میشود از این فناوری در درمان بیماریهای فیبروز سیستیک و سرطان کولورکتال و کبد در مرکز طبی کودکان و بیمارستان امام خمینی (ره) استفاده شود.
خبر و عکس: مهناز وحیدی