عمومی | پژوهشگاه فضایی ایران

اخبار فضایی برتر روزهای اخیر از نگاه "اسپیس"

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، پایگاه خبری اسپیس منتخبی از عکس‌های فضایی روزهای اخیر را منتشر کرد.

سیارک‌های خطرناک


طرح جدید ناسا درباره بررسی سیارک‌ها در جلوگیری از برخورد آنها به زمین در حال انجام است. در یک سند ۱۸ صفحه‌ای که توسط " دفتر سیاست علم و فناوری کاخ سفید" (White House Office of Science and Technology Policy) منتشر شده است، ناسا و "سازمان مدیریت بحران فدرال"(FEMA) در حال بررسی هستند تا دریابند انسان‌ها چگونه می‌توانند از خودشان در برابر اجرام آسمانی محافظت کنند.

ماده آلی

براساس تجزیه و تحلیل جدید داده‌های فضاپیمای "دان"(Dawn) ناسا، "ماده آلی"(organic life) در سیاره کوتوله "سرس"( Ceres) به میزان قابل توجهی بیشتر از آن چیزی است که داشمندان پیش‌تر تصور می‌کردند. سرس، نخستین سیاره کوتوله کشف‌شده و بزرگ‌ترین سیارک در کمربند سیارکی و بین مدار مریخ و مشتریاست. قطر آن ۹۴۵ کیلومتر است و از نظر بزرگی سی و سومین جرم شناخته شده سامانه خورشیدیاست. سرس یک‌ سوم جرم کمربند سیارکی را تشکیل می‌دهد و تنها شی شناخته شده کمربند سیارکی است که دارای تعادل هیدرواستاتیکی می‌باشد. قدر ظاهریسرس از زمین بین ۶.۷ تا ۹.۳ است و بنابراین حتی در درخشان‌ترین حالتش، چنان تاریک است که با چشم غیرمسلح دیده نمی‌شود مگر اینکه آسمان به شدت تاریک باشد .

نظریه نسبیت اینشتین

یک تیم تحقیقاتی با بررسی ۱۴ ساله یک ساعت اتمی، نتایج بسیار نزدیکی از آنچه آلبرت اینشتین برای معروف‌ترین نظریه خود پیش‌بینی کرده بود، یافتند. محققان در یک بیانیه مطبوعاتی توضیح دادند که اینشتین زمین را به عنوان یک آسانسور معلق و آزاد می‌دید. این فیزیکدان معروف، ثابت کرد که اشیاء موجود در چنین آسانسوری که به آهستگی حرکت می‌کند، با همان نسبت شتاب می‌گیرند. تقریبا مانند اینکه آنها در میدان گرانشی یکسانی هستند.

محققان داده‌های ثانیه‌ها را از دو سبک متفاوت ساعت‌های اتمی در سراسر جهان مقایسه کردند تا نشان دهند که آنها در طول ۱۴ سال با هم همگام مانده‌اند. به رغم کشش گرانشی از جانب "آسانسور هستی" که با چرخش و مدار زمین تغییر کرده است. دلیل اصلی کار دانشمندان این بود که تاکید کنیم که چگونه ساعت‌های اتمی برای آزمایش قوانین فیزیک پایه، به ویژه پایه‌های نسبیت عام، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

یک چرخش عجیب

اتمسفر ونوس به طور چشمگیری سریع‌تر از خود سیاره می‌چرخد. محققان پس از سال‌ها مطالعه به این نتیجه رسیده‌اند که کوه‌های سطح این سیاره ممکن است بر روی اتمسفر تاثیرگذار باشند.

برخورد کرم چاله‌ها

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد، هنگامیکه دو "کرم چاله" (wormholes) با یکدیگر برخورد می‌کنند می‌توانند سبب ایجاد یک موج در فضا زمان شوند این مطالعه نشان می‌دهد این برخوردها می‌توانند سبب ایجاد سیاه چاله‌ها شوند. کرم‌چالهدرفیزیک یک پل میانبر فرضی در فضازمان است.کرم‌چاله‌ها ساختار و بُعد فضا و زمان را شکسته و باعث ایجاد تونلی و حفره‌ای می‌شوند که سرعت یک ماده در آن از سرعت نور بیشتر خواهد شد. همچنین کرم‌چاله‌ها بعد و ساختار فضا را نیز شکافته و آن را جمع می‌کنند که این باعث کوتاه شدن مسافت بین دو نقطه در فضا می‌گردد .

سلفی در فضا

در روز جهانی سلفی، "ریکی آرنولد"(Ricky Arnold) فانورد ناسا توانست یک عکس از خودش هنگام راهپیمایی فضایی در ایستگاه فضایی بین‌المللی ثبت کند. ریکی آرنولد و " درو فاستل" (Drew Feustel) دو فضانورد ناسا یک راهپیمایی فضایی را برای نصب تجهیزات جدید برای ایستگاه فضایی بین‌المللی انجام دادند. به گفته ناسا، ریکی آرنولد مهندس پرواز و درو فاسدل فرمانده "ناوگروه اعزامی ۵۶ "( Expedition ۵۶)، ایستگاه فضایی بین‌المللی را از طریق "هوابندQuest "(Quest airlock) ترک کردند و حدود ۶ ساعت و ۴۸ دقیقه راهپیمایی فضایی انجام دادند.