عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

از فواید نمک یددار تصفیه‌شده تا مضرات نمک دریا

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، سارا فهیمی، کارشناس تغذیه شبکه گفت: کمبودید سبب بروز اختلال‌های وسیعی می‌شود که مهم‌ترین آنها اثر مخرب بر توانایی‌های ذهنی – جسمی افراد جامعه بخصوص کودکان و نوجوانان است. بدون شک عواقب کمبودید در دوران جنینی شدیدتر هم است که البته قابل‌پیشگیری است. شایع‌ترین تجلی بالینی کمبودید به‌صورت گواتر است اما بسیاری از اثرات کمبودید در کاهش فعالیت مغزی است که ممکن است ظاهراً نمایان نباشد.
وی در ادامه افزود: راهکار عمده برای پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبودید استفاده از مواد غذایی است که یا به‌صورت طبیعی ید دارند مانند ماهی آب‌های شور، صدف و ... یا از مواد غذایی که ید به آنها اضافه شده است مثل نمک یددار. متاسفانه تبلیغات ناآگاهانه و وسیع انواع نمک‌های سنگ و نمک دریا با عنوان نمک‌های طبیعی و داشتن خواص درمانی و عدم تاثیر مصرف در بیماران دارای فشارخون بالا، بیماران قلبی و ... به‌عنوان یک تهدید جدی برای افراد است و از عوارض جبران‌ناپذیر آن عدم وجودید و هم‌چنین وجود فلزات سنگین چون سرب، کادمیوم و ... که باعث بروز انواع سرطان و بیماری‌های کلیوی، کبدی و ... می‌شود.
فهیمی در پایان برای پیشگیری از برخی بیماری‌ها مانند بیماری قلبی – عروقی و فشارخون بالا  بر مصرف کم‌نمک توصیه کرد و افزود: همان‌طور که توصیه می‌شود نمک به مقدار کم‌مصرف شود اما همان مقدار کم باید از نمک یددار تصفیه‌شده باشد تا ید موردنیاز بدن را تامین کند و از طرفی از عوارض احتمالی ناشی از وجود ناخالصی‌ها نیز پیشگیری شود.
خبر: خورسندفرد