ماموریت تازه ناسا برای محافظت از زمین در برابر سیارکهای مرگبار
براساس گزارش ایندیپندنت، گزارشی جدید که توسط تعدادی از نهادهای مهم آمریکایی منتشر شدهاست، تاکید دارد جهان به شیوههایی بهتر برای ردیابی سیارکها و منحرف کردن آنها از مسیر برخورد با زمین نیاز دارد.
متخصصان باور دارند ساخت فضاپیمایی که بتواند سیارکی عظیم را از سیر برخورد با زمین جابهجا کند به سالها زمان نیاز دارد، اما دانستن زمان دقیق برخورد یک سیارک با زمین دستکم میتواند به افراد فرصت تخلیه منطقه برخورد را دهد.
با اینهمه درحال حاضر خطر آنی از سوی یک سیارک مرگبار زمین را تهدید نمیکند. اما برخی از دانشمندان این نگرانی را دارند که شاید سیارکی پنهانی درحال نزدیک شدن به زمین باشد و زمینیان از این خطر بیخبر بمانند تا مرحلهای که دیگر برای هر اقدامی دیر شدهباشد، از این رو کاخ سفید درخواست برنامهای بهتر را برای اطمینان از ایمنی انسانها در چنین شرایطی دادهاست.
گزارش جدید توسط شورای ملی علوم و فناوری آمریکا منتشر شدهاست و ناسا در کنار دیگر نهادهای فدرال، کاخ سفید و مقامات دولتی آمریکا در آن مشارکت داشتهاند.
مدیر بخش دفاع سیارکی ناسا، لیندلی جانسون میگوید دانشمندان تاکنون موفق به شناسایی ۹۵ درصد از اجرام نزدیک به زمین با ابعاد یک کیلومتر یا بیشتر شدهاند، اما مشکل اصلی آن پنج درصد شناسایی نشدهاست، سیارکهایی پنهانی که باوجود ابعاد کوچک میتوانند عواقب جبرانناپذیری برای زمینیان داشتهباشند.
ناسا تاکنون ۱۸۳۱۰ جرم در ابعاد متفاوت را شناسایی کردهاست که بیش از ۸۰۰ مورد از آنها ابعادی بیش از ۱۴۰ متر دارند. به گفته جانسون درصورتی که یک سیارک در فاصله چند روزی،چند هفتهای یا چند ماهه تا برخورد با زمین قرار داشتهباشد، هیچراه حل آنی برای مقابله با آن وجود ندارد، اما آگاهی از وجود آن میتواند منجر به تخلیه منطقه برخورد شود.
مشکل اصلی شناسایی سنگهایی است که درحال حاضر از کنار خورشید عبور کرده و به سمت خارج از سامانه خورشیدی در حرکتند. این تقریبا همان اتفاقی است که در سال ۲۰۱۳ در روسیه رخ داد، سیارکی به بزرگی ۲۰ متر ناگهان در آسمان چلیابینسک روسیه ظاهر شد و با برخورد به زمین به هزاران ساختمان آسیب وارد کرد و موجب جراحتهایی وسیع در میان ساکنان شد.
براساس این گزارش جدید، سیارکی دو تا سه برابر سنگ کیهانی چلیابینسک در سال ۱۹۰۸ در تانگوسکای روسیه با زمین برخورد کرد و جنگلی به وسعت ۱۹۹۴ کیلومتر مربع را با خاک یکسان کرد. به گفته این گزارش درصورت برخورد چنین سیارکی با نیویورک میلیونها نفر کشته خواهند شد.
به گفته جانسون، ساخت فضاپیمایی که بتواند یک سیارک یا شهابسنگ را از زمین دور کند در خوشبینانهترین حالت ممکن ۱۰ سال زمان میبرد که در نهایت از آن باید برای برخورد با جرم کیهانی و یا پرتاب سلاحی اتمی برای ایجاد انفجار شدید و منحرف ساختن جرم استفاده کرد.
در طرح جدید دانشمندان قصد دارند قابلیتهای فناوریهای جدید را برای دفع و منحرف کردن جرم کیهانی تهدیدکننده زمین مورد برسی قرار دهند. ناسا امیدوار است با کمک گرفتن از دادههای گردآوری شده توسط دو ماموریت در حال اجرا بتواند اطلاعات بیشتری درباره سیارکها به دست آورد.
ماموریت فضاپیمای اوسیریس-رکس ناسا که اواخر سال جاری به سیاره بنو رسیده و در سال ۲۰۲۳ به همراه نمونههای گرداوری شده به زمین بازخواهد گشت و ماموریت هایابوسا۲ ژاپن که قرار است به همراه نمونههایی از یک سیارک در سال ۲۰۲۰ به زمین برسد.
دانش >فضا - همشهری آنلاین