عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران

در گردهمایی سالانه اعضای هیات علمی با حضور چند تن از معاونان وزیر بر تعامل با معاونت های اجرایی و همکاری با بخش های خصوصی تاکید شد

در گردهمایی سالانه اعضای هیات علمی با حضور چند تن از معاونان وزیر بر تعامل با معاونت های اجرایی و همکاری با بخش های خصوصی تاکید شد


پانزدهمین گردهمایی سالانه اعضای هیات علمی و محققان ستاد و روسای بخش های فنی و مهندسی مراکز تابعه استانی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی با هدف ارائه و ارزیابی عملکرد سال ۱۳۹۶و برنامه ریزی برای سال ۱۳۹۷با حضور دکتر زند معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مهندس اکبری معاون وزیر در امور آب و خاک، مهندس طهماسبی معاون وزیر در امور باغبانی، مهندس مهرفرد قائم مقام  وزیر در امور بازرگانی، دکتر عباسی رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون، جمعی از روسای موسسات تحقیقاتی، مدعوان و اعضای هیات علمی و محققان ستاد موسسه و روسای مراکز تابعه استانی  چهارشنبه  و پنجشنبه ۳۰ و ۳۱ خرداد ۹۷ در موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی در کرج برگزار شد .

در افتتاحیه این مراسم دکتر فریبرز عباسی رئیس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی کشور ضمن خیر مقدم به مدعوان، با اشاره به عملکرد و دستاوردهای موسسه در سال ۱۳۹۶ به ارائه  نتایج ارزیابی عملکرد بخش ها، اعضای هیات علمی و روسای بخش ها و توضیح برنامه های آتی موسسه پرداخت. وی با اشاره به جایگاه تحقیقات در حوزه فنی و مهندسی کشاورزی در اسناد بالادستی کشور، ماموریت ها و اقدامات اجرایی مورد نیاز در این حوزه را شامل مواردی نظیر؛ تعامل با معاونت های اجرایی وزارتخانه، فعالیت های فناوربنیان، تعامل و همکاری با بخش های خصوصی و دولتی، تدوین گزارش های تحلیلی موضوعی، برشمرد. وی هم چنین دستاوردهای موسسه در سال ۹۶ را در سه حوزه تولید علم، یافته های قابل ترویج و  فناوری حائز اهمیت دانست و  به توضیح نقش تحقیقات در فنی و مهندسی کشاورزی پرداخت.

مهندس مهرفرد قائم مقام وزیر در امور بازرگانی سخنران دیگر این مراسم،  با اشاره  به سیاست های ارزی دولت و درآمدهای ناشی از صادرات نفتی و غیر نفتی، خاطر نشان ساخت دولت برای تمام فعالیت های اقتصادی قانونی، ارز تهیه خواهد کرد. وی با اشاره به  نقش توسعه در افزایش راندمان و عملکرد صنایع تبدیلی و تکمیلی، توضیحاتی پیرامون توسعه صادرات مواد غذایی و برنامه ریزی های اصولی در این باره بیان داشت.

در ادامه مهندس طهماسبی معاون وزیر در امور باغبانی با اشاره به سیاست های جاری معاونت باغبانی، توجه به اثرات تغییر اقلیم، استفاده از تکنیک های کاهش تبخیر در مزرعه، توجه به نظام بهره برداری خرده مالکی، توجه به نگرش زنجیره ه­ای مراحل تولید محصولات کشاورزی، تدوین استراتژی تولید محصولات کشاورزی و باغی ویژه ایران مانند زعفران، پسته، زرشک، خرما و گیاهان دارویی و تقویت ارتباط با بخش خصوصی و صنعت برای فروش دانش فنی را از جمله رویکردهای معاونت باغبانی برشمردند.

در ادامه مراسم مهندس اکبری معاون وزیر در امور آب و خاک با ارائه آماری از  وضعیت منابع آب کشور بیان داشت که میزان بارندگی از ۲۵۰ میلی متر در سال به ۲۰۴ میلی متر رسیده و ۲۰% کاهش بارندگی داریم. همچنین دمای هوای کشور ۱/۵ درجه گرمتر شده است که این موضوع تبخیر و تعرق را تشدید می کند. مهندس اکبری با اشاره به منابع آب موجود، تنها راه برون رفت از مشکل کم آبی را توسعه بهره وری آب در کشور دانست. وی به نقش تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به عنوان یکی از مهمترین ارکان تاثیرگذاری در توسعه بهروری آب اشاره کرد. مهندس اکبری در ادامه با اشاره به ضرورت  استفاده از فناوری هوشمندسازی آبیاری در زمینه تهیه نرم افزار برای محاسبه نیاز ابی گیاه (real time) ، مطالعه و شناسایی کشتهای مناسب هر منطقه، تحقیق و امکان سازی روی آبهای نامتعارف، بومی کردن فناوریهای نوین در کشاورزی و ارزیابی نوآوری های برخی از کشاورزان به کمک موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی پیشنهادهایی ارائه داد.

سخنران بعدی این مراسم دکتر کامبیز عباسی رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشور با اشاره به  رویکردهای اصلی برنامه جامع توسعه مکانیزاسیون و اولویتهای آن، از موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی درخواست نمودند در زمینه تدوین استانداردهای مورد نیاز تست و ارزیابی ادوات و ماشینهای کشاورزی با مرکز توسعه مکانیزاسیون ماشینهای کشاورزی همکاری نماید.

همچنین دکتر زند معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج  کشاورزی در این مراسم ضمن تشکر ازمدعوان حاضر در جلسه، توجه بیش از پیش موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی  به تولید فناوری، ارتباط موثر با بخش های خصوصی ، دولتی و تقویت روابط علمی با موسسه های بین المللی را خواستار شد. شایان ذکر است روز دوم این گردهمایی با برگزاری کارگاه آموزشی با عنوان "متا آنالیز در علوم کشاورزی" ادامه یافت و از برگزیدگان بخش های مختلف این موسسه تجلیل شد.