عمومی | دانشگاه علوم پزشکی یاسوج

افراد معتاد به مواد مخدر دچار سوء تغذیه هستند/مکمل های غذای و ویتامینی همراه غذا مصرف شوند


کارشناس تغذیه و رژیم درمانی شبکه بهداشت و درمان شهرستان کهگیلویه گفت: افراد معتاد به مواد مخدر دچار سوء تغذیه هستند بنابراین برای کمک به ترک اعتیاد چنین افرادی نقش تغذیه اهمیت فراوانی دارد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان کهگیلویه؛ مرضیه کامران در این زمینه تصریح کرد: ترک اعتیاد شامل تغییر عادات و رفتارهای منفی به عادات مثبت است به همین منتظور تغذیه مناسب، استراحت کافی، آرامش و ورزش عوامل اصلی در موفقیت این تغییر هستند.

وی خوردن ۳ وعده اصلی غذا و ۳ میان وعده در هر روز (جمعا ۶ وعده سبک) و نیز ضرورت وجود یک وعده غذایی حاوی پروتئین گوشت سفید همچون مرغ و ماهی در غذای روزانه این افراد را مهم دانست و افزود: نوشیدن روزانه ۳ تا۴ لیتر آب در سم‌زدایی کامل بدن موثر است زیرا سم زدایی وابسته به مصرف مایعات فراوان بوده و نباید بدن کم‌آب شود.

کامران مصرف سبزیجات تازه، نان‌های سبوس‌دار و میوه‌های پرفیبر همراه با پوست، استفاده از تمام انواع گروه سبزیجات مثلا سبزی‌های حاوی آهن همچون اسفناج، کلم، گل‌کلم و کلم بروکلی و حذف یا کاهش مصرف مواد غذایی حاوی شکر و قند توصیه‌های تغذیه‌ای را برای بهبود کیفیت ترک اعتیاد مه عنوان کرد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه مصرف مواد مخدر باعث دفع ویتامین ها و املاح نیز می‌شود، خوردن مکمل‌های مولتی ویتامین و املاح همراه با مکمل های ویتامین B برای بدن ضروری و مفید است بنابراین مکمل‌های غذایی و ویتامینی برای جذب بهتر، باید همراه غذا مصرف شودند. ۵-۹