دانشگاه علم و صنعت چهارمین دانشگاه صنعتی برتر کشور شد
دانشگاه علم و صنعت چهارمین دانشگاه صنعتی برتر کشور شد
مجری اولین نظام رتبهبندی ملی در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: بررسی مقالات اسکوپوس ۸۹ دانشگاه ایران طی ۵ سال اخیر نشان میدهد که ۱۰۰ درصد دانشگاهها از لحاظ کمیت تولید علم رشد داشتهاند. در تولید علم فناورانه و نوآورانه و کیفیت تولید علم ۸۰ درصد دانشگاهها و در توسعه تعاملات علمی نیز ۷۵ درصد آنها رشد کردهاند .
دکتر علی گزنی با اعلام این خبر اظهار کرد: در گزارش پیش رو برای اولین بار دادههای اسکوپوس مبنای یک رتبهبندی ملی قرار گرفت. بر اساس فعالیتهای پژوهشی دانشگاه در ۵ محور کمیت علم، کیفیت علم، تولید علم فناورانه و نوآورانه، فعالیتهای اجتماعی، دیپلماسی علمی و کیفیت محتوای علم، ۸۹ دانشگاه کشور رتبهبندی شدند. این ۵ محور از ۲۵ شاخص تشکیل شدهاند .
بر همین اساس در میان دانشگاه های صنعتی کل کشور و بر اساس بررسی تمامی معیارها و در تمامی رشته ها، دانشگاه علم و صنعت ایران بعد از دانشگاه های امیرکبیر، شریف و صنعتی اصفهان در رتبه چهارم قرار گرفته است. این دانشگاه در حوزه دیپلماسی علمی نیز رتبه چهارم و در زمینه تولید علم و فناورانه رتبه هفتم را در میان دانشگاه های صنعتی کشور کسب کرده است .
دانشگاه علم وصنعت ایران از نظر کمیت و کیفیت تولید علم و همین طور کیفیت محتوایی علم در میان دانشگاه های صنعتی کشور نیز به ترتیب رتبه های چهارم، پنجم و چهارم را به دست آورده است .
به گفته دکتر گزنی اطلاعات رتبهبندی بر اساس آن دسته از مقالات دانشگاههای کشور است که در مجلات و کنفرانسهای نمایهشده در پایگاه استنادی اسکوپوس در دوره زمانی ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ منتشر شدهاند .
به غیر از شاخصهای رشد، برای هر شاخص متوسط فعالیت دانشگاه در همین دوره پنج ساله مبنای رتبهبندی قرار گرفت. برای شاخص رشد، متوسط عملکرد دانشگاه در شاخص در دوره زمانی ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ به ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ محاسبه شد .
وی گفت: علاوه بر رتبهبندی کلی بر حسب نوع دانشگاه، رتبهبندی بر اساس حوزههای موضوعی علوم پایه، پزشکی، فنی و مهندسی، کشاورزی، اجتماعی و انسانی نیز صورت گرفت. همچنین رتبهبندی بر اساس هر یک از محورهای ۵ گانه کمیت علم، کیفیت علم، تولید علم فناورانه و نوآورانه، فعالیتهای اجتماعی، دیپلماسی علمی و کیفیت محتوای علم نیز صورت پذیرفت. چنین نگرشی در رتبهبندی، نقاط قوت دانشگاهها در مقایسه با یکدیگر را نمایان میکند .
گزنی گفت: رتبه هر دانشگاه بر اساس دامنه امتیاز کسبشده تعیین شد و دانشگاههایی که امتیاز آنها در یک محدوده بود، در یک رتبه قرار گرفتند که نشان از هم سطح بودن آنها دارد. متناسب با عملکرد هر دانشگاه، امتیاز دانشگاه میتواند بین یک تا ۱۰۰ باشد. برای طبقهبندی ارقام اعشاری امتیازها گرد شدند. به عنوان مثال ۴۰.۴ به ۴۰ و ۴۰.۶ به ۴۱ تبدیل شد. فواصل طبقات ۵ در نظر گرفته شد .
وی خاطرنشان کرد: ۱۰ دانشگاه برتر در هر گروه در جداول نشان داده شدهاند. فهرست کامل دانشگاهها به همراه ریز امتیاز آنها در لینک www.scivisions.com/rank.xlsx قابل دسترس است .
Sapp.ir/iust_iran