عمومی | دانشگاه علوم پزشکی زنجان

بخش جراحی زنان

معرفی  بخش جراحی زنان



رئیس بخش جراحی زنان: سرکار خانم دکتر مینو احدی                                                 سرپرستار بخش: سرکار خانم سیده فاطمه فخیمی
آماده نمودن بیماران جهت انجام جراحی­های گوناگون از اهم فعالیت­های این بخش می­باشد و بیماران بعد از عمل جراحی در این بخش بستری می­شوند. همچنین این بخش با بهره گیری از تجهیزات مدرن و نیز دانش روز پزشکان و پرسنل با تجربه، تلاش می کند خدمات پزشکی مورد نیاز مادران باردار را به بهترین شکل ممکن ارائه کند . در این بخش بیماران مبتلا به بیماریهای نیازمند جراحی، از قبیل صدمات ناشی از تصادف، تروما، دردهای شکمی ، هرنی، بیماریهای آنورکتال و جراحی های زنان، جراحی کلیه و مجاری ادراری، سوختگی، ارتوپدی و بیماران جراحی مغز و اعصاب بستری شده و از خدمات درمانی- مراقبتی بهره مند میشوند . این بخش در طبقه دوم در بال جنوبی بیمارستان  واقع شده است.
امکانات بخش:
بخش دارای ۱۲ اتاق و ۲۸ تخت که شامل ۲ اتاق یک تخته، ۴ اتاق دو تخته، ۴ اتاق چهار تخته و ۲ اتاق ایزوله مجهز به فیلتر تهویه هوا و سینک اسکراب مجزا است می‌باشد. بعلاوه یک اتاق جهت معاینه و تزریقات با تجهیزات پزشکی و دارویی تعبیه شده است.  یک اتاق نیز مختص بیماران اکلامپسی و پره اکلامپسی است که مادران باردار با فشار خون بالا ومسمومیت حاملگی  در این  اتاق  بستری میشوند. همچنین یک اتاق جهت آموزش شیردهی به مادران اختصاص داده شده است. هر تخت دارای یک کنسول و هر کنسول شامل اکسیژن مرکزی، ساکشن مرکزی، سیستم روشنایی، سیستم احضار پرستار می باشد. علاوه بر تجهیزات پزشکی استاندارد بخش جراحی مانند دستگاه  الکتروکاردیوگرافی، الکترو شوک، ستهای معاینه و ... بخش دارای پمپ انفوزیون، سونیکیت، پالس اکسی متری، دستگاه ثبت ضربان قلب نوزاد، انکوباتور نوزاد، قد سنج نوزاد، ترازوی دیجیتال، ترالی احیا نوزاد و بزرگسال جهت ارائه خدمات با کیفیت به بیماران عزیز می باشد.
تجهیزات پشتیبان:
در بخش سیستم HIS برای یکپارچه‌سازی اطلاعات مربوط به بیمار جهت ارسال و تبادل بین بخشها و تسریع امور در دسترس است. همچنین بخش مجهز به سیستم اعلام حریق می باشد؛ بدین صورت که دتکتور حساس به دود بر روی سقف راهرو و کلیه اتاقهای بستری نصب شده است و در صورت بروز آتش سوزی در مانیتور مخصوص واحد تاسیسات آلارم خطر ایجاد کرده و وقوع آتش سوزی را اطلاع می دهد. همچنین تجهیزات اطفاء حریق شامل کپسول آتش نشانی حاوی گاز دی اکسیدکربن فشرده، پودر خشک شیمیایی BC و جعبه قرمز رنگ Fire box حاوی شلنگ آب در راهرو بخش تعبیه شده اند و در مواقع آتش سوزی توسط پرسنل آموزش دیده بکار گرفته می شود.
امکانات رفاهی:
در هر اتاق بستری تلویزیون، یخچال، تخت تاشو برای همراهان محترم، سیستم تهویه هوا، محلول ضدعفونی کننده دست، سرویس بهداشتی و حمام با زنگ احضار وجود دارد. پنجره ی کلیه ی اتاق های بستری، مشرف به طبیعت با منظره ی زیبا  می باشد. زمان ملاقات بیماران مانند سایر بخشهای بیمارستان بصورت روزانه  از ساعت ۱۵ الی ۱۶ می باشد.
فرآیند آموزش:
آموزشهای مرتبط با سیر و روند بیماری، درمان، پیگیری ها لازم توسط پرستار مربوطه آغاز می شود و تا زمان ترخیص بیمار ادامه دارد و پمفلت های مرتبط با نوع بیماری تحویل همراه بیمار می گردد.آموزش های شیردهی و مراقبت از نوزاد به صورت حضوری در شیفت صبح توسط مسئول شیر مادر و در شیفت عصر و شب توسط ماما یا پرستار مربوطه داده می‌شود. همچنین بعد از ترخیص نوزاد، به مادران جهت انجام اقدامات بعدی مانند شنوایی سنجی، ویزیت پزشک و غربالگری آموزش های لازم داده می‌شود .