طرح ملی استاندارد کردن وزن و سایز مرغ گوشتی
طرح ملی استاندارد کردن وزن و سایز مرغ گوشتی
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور به نقل از روابط عمومی معاونت امور تولیدات دامی : نخستین جلسه طرح استاندارد کردن سن و وزن مناسب عرضه مرغ گوشتی با حضور معاون وزیر در امور تولیدات دامی، رئیس سازمان دامپزشکی کشور، معاون ترویج سازمان تحقیقات، معاون شرکت پشتیبانی امور دام، مدیر کنترل کیفیت سازمان میادین، مدیران عامل انجمن تولید جوجه یک روزه، اتحادیه سراسری پرورش دهندگان مرغ گوشتی، انجمن کشتارگاهها وصاحب نظران بخش خصوصی و دولتی در معاونت امور تولیدات دامی برگزار شد .
دکتر رضائی هدف از اجرای طرح ملی استاندارد کردن تولید و عرضه وزن و سایز مرغ گوشتی را ارتقای بهره وری تولید، کاهش ضایعات و دور ریز مرغ، ایجاد و توسعه بازارهای صادراتی و نیز بهبود شرایط بهداشتی فرآیند تولید تا عرضه برشمرد .
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی، استقبال تولیدکنندگان مرغ گوشتی را از این طرح مثبت ارزیابی و تصریح کرد: اجرای این طرح در راستای مصلحت ملی و منافع اقتصادی تولیدکنندگان و مصرف کنندگان صورت میگیرد .
وی گفت: اجرای این طرح افزون بر افزایش کیفیت و سلامت گوشت مرغ، با کاهش ضریب تبدیل دان به گوشت موجب صرفه جویی در واردات نهاده های خوراک طیور به کشور را به همراه خواهد داشت .
معاون وزیر جهاد کشاورزی، اصلاح سن پرورش و وزن استاندارد مرغ گوشتی را برای دستیابی بیشتر به بازارهای جهانی اجتناب ناپذیر و مهم دانست و گفت: در تجارت جهانی، گوشت مرغ،با حداکثر وزن ۱۲۰۰ تا ۱۴۰۰ گرم مبادله میشود، در حالی که در واحدهای تولیدی کشور میانگین وزن مرغ بالای دو کیلوگرم است .
وی در عین حال اجرای طرح استاندارد کردن وزن و سن پرورش مرغ گوشتی و گوشت مرغ را در تمام واحدهای پرورش دهنده عملی دانست و به فرهنگ سازی موثر و گسترده برای مصرف گوشت مرغ با وزن استاندارد در کشور تاکید کرد .
در ادامه رئیس سازمان دامپزشکی کشور ضمن تاکید بر نهایت همکاری در اجرای این طرح ملی گفت : معاونت امور دام وسازمان دامپزشکی میتوانند در اجرای طرح استاندارد کردن وزن و سایز مرغ گوشتی در جهت ارتقاء کیفیت گوشت مرغ تولیدی و تامین سلامت مصرفکنندگان و نیاز امروز صنعت مرغ گوشتی کشور برای تولید محصولی با کیفیت و مطابق با استانداردهای جهانی با همکاری هم گامهای موثری بردارند .
در پایان ضمن بحث وگفتگو، حاضران بر ضرورت اجرای این طرح و همزمان نهادینه شدن الگوی مصرف مرغ استاندارد بین مردم مورد تاکید قرار دادند